085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

13-04-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Een nieuw dagelijks wapen voor de allergische en ultragevoelige huid

Geschreven door A. allergie allergène

Het aantal allergieën zit in de lift en wordt een realiteit in het leven van steeds meer mensen over de hele wereld. Hoewel de oorzaken verschillen, van milieufactoren als pollutie tot genetische aanleg of lifestyle veranderingen, hebben de meeste allergieën (tot 89%) een directe impact op de huid. Dat vertaalt zich in roodheid, ongemak, pijn, jeuk en algemene vermindering van levenskwaliteit. 

La Roche-Posay, het dermocosmeticamerk dat zich inzet voor het verbeteren van het leven van mensen met een gevoelige huid, gaat de uitdaging aan om verlichting en bescherming te bieden aan wie lijdt aan allergieën. Verder bouwend op de expertise van het Toleriane gamma, introduceerde La Roche-Posay vorig jaar Toleriane Ultra Dermallergo, het eerste supergeconcentreerde neurosensine serum voor de allergische huid. Dit jaar gaat La Roche-Posay nog een stap verder met de lancering van Dermallergo Masker, een steriel tissuemasker dat de huid onmiddellijk soelaas brengt in crisis periodes van allergie.

 

Maar eerst en vooral: wat zijn de huidreacties gelinkt aan allergieën? 

Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem op externe stoffen (allergenen) die gewoonlijk onschadelijk zijn voor de gemiddelde mens. De belangrijkste huidreacties gelinkt aan allergenen zijn:

  1. Jeuk
  2. Een trekkerig gevoel
  3. Prikkelen
  4. Gevoelloosheid
  5. Branden
  6. Pijn

 

Wanneer de huidbarrière verzwakt is, kunnen allergenen, irriterende stoffen of ziektekiemen doordringen in de huid en het immuunsysteem verstoren. Hydratatie is een van de meest efficiënte manieren om een slecht functionerende huidbarrière te vermijden.

Een patiënt met een allergie die voortkomt uit een slecht werkende huidbarrière moet zijn huid goed voeden om de doordringbaarheid en de mogelijkheid tot ontstekingen te beperken. Wanneer de huid resistenter is, dan zijn de eerste cellagen steviger en zullen ze minder reageren op de omgeving. Elke dag moeten we hydraterende crèmes en oliën gebruiken op de blootgestelde delen van de huid, in het bijzonder wanneer die gevoelig of droog zijn. Ik raad ook aan om weg te blijven van chemicaliën en sterke detergenten.

 

Toleriane Ultra Dermallergo TissueMasker: de nieuwste innovatie voor de allergische huid 

Het La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo Tissue Masker is een steriel en verzachtend tissue masker voor het gezicht. Het is geschikt voor de uiterst gevoelige huid met neiging tot allergie. Zelfs bij pieken van gevoeligheid. Het masker is verrijkt met neurosensine, een dermatologische werkstof die een verhit gevoel voorkomt om de gevoeligheid van de huid langdurig te kalmeren. Herstelt en versterkt de huidbarrière om te voorkomen dat potentiële allergenen doordringen.


Het masker is geïnfuseerd met neurosensine, een krachtige, verzachtende werkstof. Glycerine en panthenol geven een intens comfort aan de gevoelige en droge huid, hydrateren en herstellen de huidbarrière. Zelfs tijdens pieken van gevoeligheid. Een toepassing staat gelijk aan één week gebruik van een hydraterende werkstof van een serum. *

Resultaten:
•    48 uur hydratatie**
•    Herstelt de huidbarrière al na 1 uur***
•    Vermindert de reactiviteit van de huid****
•    -62% prikkend gevoel*****
•    -21% roodheid******
•    -90% droge huid******
•    -97% afschilfering******

 

 


*De gemiddelde hoeveelheid glycerine van twee toepassingen per dag van Toleriane Ultra Dermallergo Serum gedurende 1 week.
**Corneometrie-evaluatie, n=24, 20-66 jaar oud, droge huid op de voorkant van de onderarmen.
***Tewameter-evaluatie op T0 en T1 uur op behandelde en niet-behandelde zone, n=24, 6mg/cm²/uur toepassing van de formule
****Klinische evaluatie door dermatologen, n=51, 22-65 jaar met gevoelige huid, eenmalige toepassing gedurende 15 minuten.
***** Evaluatie 15 minuten na de toepassing.
******Evaluatie 20 minuten na de toepassing.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.