Vitadrop Oogdruppels 10ml

Oogdruppels voor het verzachten van vermoeide en geïrriteerde ogen en verlicht het gevoel van irritatie, jeuk en branderigheid veroorzaakt door een tekort aan tranen als gevolg van weersomstandigheden, langdurige en intense blootstelling aan computer en/of televisieschermen, airconditioning, verwarming en/of bij langdurig gebruik van contactlenzen. Geschikt bij alle soorten contactlenzen.

€ 16,38 -15%
13,92
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, morgen geleverd

Toepassing

Vitadrop™ verzacht vermoeide en geïrriteerde ogen en verlicht het gevoel van irritatie, jeuk en branderigheid veroorzaakt door een tekort aan tranen als gevolg van weersomstandigheden, langdurige en intense blootstelling aan computer en/of televisieschermen, airconditioning, verwarming en/of bij langdurig gebruik van contactlenzen. De vitamine B12 in de samenstelling herstelt een tekort aan deze vitamine in het traanvocht en handhaaft de vitaliteit van het blootgestelde en geïrriteerde oogweefsel. De roze kleur van Vitadrop™ is te wijten aan de aanwezigheid van vitamine B12 (cyanocobalamine), maakt geen vlekken op de kleding of de contactlenzen en lost zich op in de tranen. Vitadrop™ kan gebruikt worden bij alle soorten contactlenzen.

Eigenschappen

Vitadrop™ zorgt niet enkel voor het oogcomfort, maar ook voor de algemene gezondheid van het oog. Het is een verzachtende en revitaliserende oogoplossing met 0,15 % natriumhyaluronaat, een natuurlijke stof die in het oog en ook in andere delen van het lichaam voorkomt. Natriumhyaluronaat heeft de bijzondere eigenschap dat het een gelijkmatige en stabiele film vormt op het oog, d.w.z. een film die langdurig aanwezig blijft, die niet snel weggespoeld wordt en die het zicht niet nadelig beïnvloedt. Het is een polymeer die de viscositeit en de bioadhesieve kracht van het in het oog ingedruppelde product doet toenemen. Het natriumhyaluronaat in dit product wordt verkregen door gisting en is niet van dierlijke oorsprong. Zijn activiteit wordt geoptimaliseerd en verlengd dankzij de synergische werking van Protector™, een gepatenteerd filmvormend polymeer. De aanwezigheid van elektrolyten (chloriden, natrium, kalium, calcium en magnesium) die essentieel zijn voor de cellulaire biochemische processen en de lichte hypotoniciteit van de oplossing houden het oogoppervlak in optimale fysiologische omstandigheden. De vitamine B12 in de formule van Vitadrop™ beschermt het oogoppervlak en de cellen tegen de schade veroorzaakt door geoxideerde vrije radicalen. Vitadrop™ bevat ook Oxyd™ (een gepatenteerd bewaarsysteem volgens een recente formule), hetwelk in contact met het oog verandert in zuurstof, water en natriumchloride. Deze stoffen, die op natuurlijke wijze in het traanvocht voorkomen, irriteren het oogslijmvlies niet en zorgen voor gezonde epitheelcellen. M.a.w. Oxyd TM houdt het product steriel en vermindert zo de oogirritatie die normaal gezien veroorzaakt wordt door de bewaarmiddelen van de meeste oogdruppels.
Nagaan of de flacon ongeschonden is. Handen grondig wassen en spoelen. Om de flacon te openen moet je de dop volledig losdraaien (tot de verzegeling verbreekt). 1 of 2 druppels in ieder oog indruppelen (volgens de behoefte of in overeenstemming met de aanwijzingen van uw arts). De flacon na gebruik goed sluiten. Het product niet blootstellen aan zonlicht.

Hoe bewaren

Na opening van het flesje moet de oplossing binnen de 60 dagen gebruikt worden. Overblijvend product wegwerpen. Elk contact tussen het uiteinde van de druppelteller en ieder ander oppervlak vermijden om mogelijke contaminatie te voorkomen. Buiten het bereik van kinderen bewaren. De oplossing niet gebruiken na de vervaldatum. Bewaren bij minder dan 25 °C. Niet invriezen. Niet gebruiken in geval van specifieke overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.  Indien de problemen aanhouden, moet je een specialist raadplegen. De oplossing niet inslikken. Vitadrop™ niet samen met andere producten in het oog indruppelen, want dit kan de doeltreffendheid ervan in het gedrang brengen. Minstens 15 minuten wachten alvorens een andere oogoplossing toe te dienen.
Natriumzout van hyaluronisch zuur 0,15 %, Protector™, calciumchloride dihydraat, magnesiumchloride hexahydraat, boorzuur, vitamine B12, natriumchloride, kaliumchloride, Oxyd™ 0,06 %, gedistilleerd water.
Merk Vitadrop
Aflevervorm Oogdruppels
Type product Medisch hulpmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type oogproducten Bevochtigend/kunsttranen, Ontzwellend en verzachtend
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? available

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Gedeelde ervaringen
    Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!