085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Artechol NG Capsules 90 stuks

Capsules 90 stuks
25,46 29,95
Op voorraad
25,46
-15%
prijs apotheek: 29,95 Je bespaart: -4,49
Voedingssupplement op basis van plantextracten, rode gist rijst, probiotica en thiamine in de vorm van capsules. Draagt bij tot een normale hartfunctie, helpt om een normale cholestrolemie, een normale vetvertering en de gezondheid van de lever te behouden.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Het rijstpoeder gefermenteerd met rode gist dat een bestanddeel is van Artechol NG, is gestandaardiseerd met 3,0% monacoline K waarvan 90% hydroxyzuur vorm is.
Het extract van Tinospora cordifolia dat bijdraagt tot het behoud van de gezondheid van de lever en bijdraagt tot het behoud van een gezond cholesterolgehalte.
Het korianderextract (Coriandrum sativum) dat de hartfunctie ondersteunt, helpt in het behoud van de normale vertering van vetten en bijdraagt tot het behoud van een normale cholesterolemie.
Thiamine draagt bij tot de normale functie van het hart.


Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Cholesterol, Leverfunctie, Hartfunctie, Vertering van vetten.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

2 capsules voor het slapen gaan.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Extract van Echte Salie (Salvia officinalis L.), Capsule: Gelatine (Koosjer +Halal), Rijstpoeder gefermenteerd met rode gist (gestandaardiseerd met 3,0%Monacoline K – 1,48 mg/capsule), Extract van Tinospora cordifolia, Extract van Koriander (Coriandrum sativum L.), Lactobacillus rhamnosus Lipo671®, Magnesiumstearaat (Stabilisator), FruktoOligoSaccharide, Ascorbinezuur(Antioxidant), Thiaminechloorhydraat (waarvan 0,55 mg thiamine).

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en tieners, personen ouder dan 70 jaar, personen met lever-, nier- of spierproblemen, personen die medicijnen gebruiken die interacties kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld cholesterolverlagende middelen), personen die intolerant zijn voor statines.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Artechol
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten Cholesterol
Type maag- en darmstoornissen Lever- en galproblemen
Effect Leverbeschermend
Bevat FOS (FructoOligoSacchariden), Monacoline, Overige, Rode gefermenteerde gist rijst
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Specifiek voor diabetici? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Artechol NG

Vanaf juni 2022 is er een wijziging in de Europese wetgeving in verband met de dosering van rode gist rijst of monacoline K, waardoor het voedingssupplement niet meer dan 3mg monacoline K per dag dosis mag bevatten. De meeste producenten hebben een vervangend product op de markt gebracht, met een aangepaste formule.

Als je niet zeker bent welk rode gist rijst product nu te kiezen, vraag het ons, we helpen je graag verder.

Voedingssupplementen en geneesmiddelen worden in ons lichaam afgebroken door onder andere leverenzymen. Daarom volstaat 1 dosis meestal niet om een blijvend effect te hebben. Sommige antibiotica ( macroliden) remmen de werking van zo'n leverenzym (nl. CYP3A4) af. Als gevolg daarvan, zullen voedingssupplementen en geneesmiddelen die door dit enzym afgebroken worden, minder snel afgebroken worden en dus een langer of heviger effect hebben. Ook rode gist rijst wordt door het CYP3A4-leverenzym afgebroken. 

De kans op ernstige bijwerkingen van rode gist rijst is groter bij mensen boven de 70 jaar. Daarnaast nemen mensen boven de 70 jaar vaak nog andere geneesmiddelen in, die kunnen interageren met rode gist rijst.

Daarom wordt het gebruik van rode gist rijst bij mensen ouder dan 70 jaar afgeraden. Neem contact op met je huisarts als je ouder bent dan 70 jaar en een te hoog cholesterolgehalte hebt.

Wanneer je meerdere weken minder dan 3x per week stoelgang maakt, kan je last hebben van obstipatie of verstopping. De stoelgang is dan harder doordat hij langer in de dikke darm aanwezig blijft. Verstopping kan veroorzaakt worden door je levensstijl, door geneesmiddelen die je neem of door een aandoening.

De volgende oorzaken kunnen aan de basis liggen van constipatie of verstopping:

  • een ongezonde levensstijl;
  • een aandoening (bv. diabetes, schildklierproblemen, depressie, tumor van de dikke darm);
  • geneesmiddelen (bv. ijzersupplementen, sommige verdovende pijnstillers, sommige antidepressiva, 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Artechol NG