085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Atrauman Ag zilverhoudend zalfkompres 5cmx5cm 10 stuks

1 reviews
10 stuks
20,12 22,35
Op voorraad
20,12
-10%
prijs apotheek: 22,35 Je bespaart: -2,23
Zilverhoudende zalfkompressen. Steriel en antibacterieel. Worden gebruikt voor atraumatische wondverzorging in alle fasen van de wondgenezing.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Atrauman Ag is een zilverhoudend zalfkompres met antibacteriële eigenschappen voor atraumatische wondverzorging.  Het dragermateriaal bestaat uit polyamidevezels die met elementair zilver zijn omhuld, en is geïmpregneerd met een zalfmassa op basis van triglyceriden zonder werkzame stoffen (neutraal vet).  Bacteriën worden aan het oppervlak van het kompres gedood door de zilverionen die in het vochtige milieu ontstaan.  Atrauman Ag werkt tegen Gram-negatieve (bv. klebsiella pneumoniae) en Gram-positieve bacteriën (staphylococcus aureus inclusief de MRSA stammen).  Er blijven bij het verwisselen van het verband geen moeilijk te verwijderen zalfresten (zoals bv. vaseline) op de wonde achter.   

Toepassing

Het kompres is geschikt als aanvullende toepassing bij de behandeling van wonden die een hoge kiembelasting vertonen, bij de behandeling van geïnfecteerde wonden en bij de behandeling van wonden als infectieprofylaxie. De microbiologische werkzaamheid blijft zeven dagen behouden, maar het kompres mag bij iedere verbandwisseling vervangen worden.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Voorzorgsmaatregelen

De behandeling met Atrauman Ag kan een noodzakelijke antibioticatherapie niet vervangen. Medische beoordeling van de wonde is vooraf noodzakelijk. Wondbedekking niet gebruiken in combinatie met jodiumhoudende preparaten, paraffinehoudende zalfmassa's of zalfkompressen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Hartmann
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Vetverbanden
Keyword Antibacterieel, Doorligwonden, Kneuzing, Schaafwonden
Soort verband Zilver
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available

Meest gestelde vragen

over Atrauman Ag zilverhoudend zalfkompres 5cmx5cm

Een vetverband is een kompres dat in een vette substantie is doordrenkt. Een verpakking met een vetverband kan je dan ook best liggend bewaren. Zodat het gehele vetverband gedrenkt blijft in de substantie. Als je een vetverband rechtopstaand bewaart, zal de vloeistof na enige tijd naar beneden lopen en is niet meer het volledige kompres gedrenkt. 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Atrauman Ag zilverhoudend zalfkompres 5cmx5cm

Genezen van mijn open been na 14 weken keelontsteking! Perfect voor moeilijk te genezen wonden! Helaas weten veel mensen en artsen het niet.

Kristina Cüppers