085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
17-03-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken en behandel je baby acne?

Geschreven door Arne baby huidverzorging

In de maanden na de geboorte kunnen baby’s kinder huidziekten en -ontstekingen krijgen. Twee van de meest frequente huidaandoeningen zijn baby acne en melkkorstjes. Hoewel je je niet ongerust moet maken omdat deze aandoeningen vanzelf weer verdwijnen, geven we je hier enkele nuttige tips om ermee om te gaan.

Wat is baby acne? 

Baby acne is een vaak voorkomende huidaandoening die zich tijdens de eerste drie maanden na de geboorte kan voordoen. Het is doorgaans een weerslag van de hormonen van de moeder. Ongeveer 20% van de gezonde pasgeborenen kunnen oppervlakkige pustels ontwikkelen. Ze kunnen de vorm aannemen van rode puistjes op het gezicht, vooral op de wangetjes, het voorhoofd, de kin en soms ook op de rug. Er kunnen ook witte puntjes verschijnen die je met je vingertoppen kan voelen. Soms kan de huid op en rond de puistjes rood worden. Dit fenomeen kan onder invloed van warmte verergeren. 

Hoe behandel je baby acne? 

Doorgaans verdwijnt baby acne zonder enige dermatologische behandeling enkele maanden nadat het is verschenen. Je kunt vermijden dat de irritatie verergert dankzij het gebruik van enkele dermatologische verzorgingen.  

Om irritatie van de huid tijdens het bad of de douche te vermijden kan je een mild, zeepvrij reinigingsproduct gebruiken zoals de Cicaplast Lavant B5 van La Roche-Posay.  

Je kunt ook thermaal bronwater of een oplossing verrijkt met zink gebruiken om de irritatie te verminderen en de gevoelige babyhuid te verzachten. Hiervoor is de Serozinc van La Roche-Posay ideaal.  

Bij de behandeling is het belangrijk om geen producten te gebruiken die de toestand van de huid kan verergeren, zoals zepen verrijkt met lipiden, vette zalven of anti-acne producten voor tieners en volwassenen. 

Vraag in geval van twijfel medisch advies aan je arts. 

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.