085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

Biotona Boekweit raw Zaden 300g

1 reviews
Zaden 300g
6,37 6,50
Op voorraad
6,37
-3%
prijs apotheek: 6,50 Je bespaart: -0,13
Biologisch gespruite boekweit, bron van proteïnen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Biotona bio gespruite Boekweitzijn de gespruite vruchtzaden van Fagopyrum esculentum, een kruidachtigeéénjarige plant. Boekweit is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië en vondzijn weg naar Europa op het einde van de Middeleeuwen. Boekweit vertoont grotegelijkenissen en gelijkaardig gebruik met graan, maar is daarentegen glutenvrijen licht verteerbaar. Het is bovendien een goede bron van proteïnen (tot 15%van het zaad) en bevat een laag gehalte aan verzadigde vetten. Boekweit leentzich uitstekend voor de biologische teelt en geeft de hoogste opbrengst (tot200 zaden per plant) op een arme grond. Na grondig wassen laat men de gepeldeboekweitzaden 1 à 2 dagen kiemen op schalen onder gecontroleerdeomstandigheden. Na het spruiten worden ze nog 24u gedroogd bij maximaal 42°C.Deze verwerking garandeert de hoogste kwaliteit, alsook het behoud vannutriënten en enzymen en is niet te vergelijken met de standaard commerciëleverwerking van zaden en granen waarbij gemakkelijk temperaturen tot 100°Cworden bereikt. De biologische teelt en de specifieke verwerking resulteren inde smaakvolle en knapperige lichtzoete Biotona bio Gespruite Boekweit. 

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Gebruikde krokante Biotona bio Gespruite Boekweit bij uw ontbijt samen met anderesuperfoods (zoals chiazaad, gepeld hennepzaad of cacaokernen) in een muësli,strooi ze op een pudding, yoghurt of geniet ervan puur, als intens smakend enkrakend tussendoortje. • Koel, droog en in het donker bewaren.  

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

gespruite boekweit* (Fagopyrum esculentum)(100%) uit China. (*biologische teelt)

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Biotona
Aflevervorm Zaden
Type product Superfoods
Bevat Boekweit
Glutenvrij? available
Lactosevrij? available
Bio? available
Raw? available
Vegan? available

Laatste reviews en ervaringen met Biotona Boekweit raw

Boekweit granen zijn heel handig in gebruik en ook lekker, is een zeer polyvalent product. Kan zowel zoet als zout gebruikt worden.

Adriaan