10-06-2021 | Aandoeningen

Wat is reflux?

Geschreven door Niels reflux zure oprispingen

Wanneer overtollig maagzuur uit de maag omhoogkomt en in de slokdarm terechtkomt, veroorzaakt het een brandend gevoel in de slokdarm. Zure oprispingen of reflux kan voorkomen na een zware maaltijd. We spreken van gastro-oesofageale reflux (GOR) vanaf het moment dat de oprispingen meer dan twee keer per week voorkomen. 

10-06-2021 | Aandoeningen

Maagzweer: symptomen, behandelingen en preventie

Geschreven door Niels maagzweer buikpijn

Hevige pijn bovenaan in de buik, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en misselijkheid: het zijn allemaal klachten die voorkomen bij een maagzweer. Een wondje in de beschermende slijmvlieslaag van de wand van de maag is de boosdoener die voor al de bovengenoemde klachten zorgt. In deze blog leer je meer over wat maagzweren zijn, hoe ze veroorzaakt worden en hoe je ze kunt behandelen. 

10-06-2021 | Sport en vitaliteit

Gewrichtspijn - wat is het precies?

Gewrichtspijn is een van de meest voorkomende oorzaken van verlies van mobiliteit. Artsen maken onderscheid tussen chronische gewrichtspijn door slijtage en acute pijn na ongevallen, verwondingen of overbelasting. In alle gevallen is het belangrijk de pijn op de juiste manier te behandelen, zodat de aandoening snel verdwijnt, verdere complicaties worden voorkomen en de kwaliteit van leven verbetert.  Met FUTURO™ kunt u gewrichtspijn onder controle houden.

04-06-2021 | Aandoeningen

Misselijkheid: oorzaken, behandelingen en hoe te vermijden

Geschreven door Niels misselijkheid braken

Je kent het onaangename gevoel waarschijnlijk wel. Je hebt last van je maag en hebt het gevoel dat je moet overgeven. Of je nu last hebt van zeeziekte of gewoonweg iets verkeerds hebt gegeten, iedereen heeft wel eens last van misselijkheid en braken. Het onaangename gevoel kan verschillende oorzaken hebben en kan vaak ook simpel verholpen worden. 

27-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid

La Roche-Posay, lanceert een vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid. De nieuwe Cicaplast Spray B5 is een herstellende spray die niet uitdroogt en het microbioom respecteert. Zijn pijnstillende en herstellende werking op de huidbarrière is klinisch bewezen. 

19-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De oplossing tegen huidveroudering door de zon

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan UV stralen en vervuiling. Samen zijn deze exposoom factoren verantwoordelijk voor meer dan 80% van de verouderingsverschijnselen. Er zijn twee  soorten UV stralen: UVB en UVA. UVB¬ stralen zijn vooral aanwezig in de zomer, terwijl UVA stralen  het hele jaar door aanwezig zijn, zelfs in de winter en bij bewolkt weer. Bovendien zijn ze onzichtbaar en gaan ze zelfs door ramen. 

12-05-2021 | Sport en vitaliteit

Gewicht verliezen? Jou lukt het ook. Start vandaag.

We kennen het allemaal: plots pas je niet meer in die ene jeans of slaat de weegschaal op hol. Wees gerust, je bent niet alleen. Om je te helpen je gewenste gewicht te bereiken, geven we je enkele tips en weetjes mee.

07-05-2021 | Aandoeningen

Alles wat je wilt weten over migraine

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die meerdere symptomen kan veroorzaken. Het wordt vaak gekenmerkt door hevige hoofdpijn. De symptomen kunnen misselijkheid, overgeven, moeite met spreken, gevoelloosheid of tintelingen en gevoeligheid voor licht en geluid zijn. Migraine komt vaak in families voor en treft alle leeftijden.

De diagnose van migraine wordt gesteld op basis van de klinische voorgeschiedenis, de gerapporteerde symptomen en door andere oorzaken uit te sluiten. De meest voorkomende categorieën van migrainehoofdpijn zijn die zonder aura en die met aura.

07-05-2021 | Aandoeningen

Oogpijn: oorzaken, behandelingen en preventie

Geschreven door Niels oogpijn

Oogpijn komt vaak voor, maar het is zelden een symptoom van een ernstige aandoening. Meestal verdwijnt de pijn zonder medicijnen of behandeling. Oogpijn wordt ook wel ophthalmalgie genoemd.

Afhankelijk van waar je het ongemak ervaart, kan oogpijn in een van de twee categorieën vallen: Oogpijn treedt op aan het oogoppervlak, en orbitale pijn treedt op binnenin het oog.

04-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De nieuwe generatie zonnecrèmes: ultra hoge bescherming die veilig zijn voor je huid én de planeet

Geschreven door A.

Respect voor onze planeet is belangrijker dan ooit. 95% van alle plastic wordt momenteel weggegooid na een eerste gebruik. Aan dit tempo zal er tegen 2050 meer plastic dan vis zijn in de oceaan.

30-04-2021 | Aandoeningen

Constante Hoofdpijn: Diagnose, behandeling, risicofactoren, en meer

Geschreven door Niels hoofdpijn chronische hoofdpijn

We hebben allemaal wel eens de symptomen van hoofdpijn gevoeld. Meestal is het een kleine ergernis die kan worden verlicht met vrij verkrijgbare pijnstillers.

Maar wat als de hoofdpijn constant is en bijna elke dag optreedt?

Van chronische dagelijkse hoofdpijn is sprake wanneer je 15 dagen of meer per maand hoofdpijn hebt. Zowel volwassenen als kinderen kunnen chronische, of constante, hoofdpijn hebben. Constante hoofdpijn kan slopend zijn en je dagelijkse activiteiten belemmeren.

 

30-04-2021 | Aandoeningen

Clusterhoofdpijn: Soorten, Symptomen, en Oorzaken

Geschreven door Niels hoofdpijn clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is zeer pijnlijke hoofdpijn die in clusters voorkomt. Je ervaart cycli van hoofdpijnaanvallen, gevolgd door periodes zonder hoofdpijn.

De frequentie van de hoofdpijn tijdens deze cycli kan variëren van één hoofdpijn om de andere dag tot meerdere hoofdpijnen per dag. De pijn van clusterhoofdpijn kan zeer hevig zijn.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.