01-12-2016 | Algemeen welzijn

Test je vanaf nu zelf met de HIV-zelftest

Geschreven door Kaat HIV test

Na Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft ook België de hiv-zelftest goedgekeurd en deze is vanaf nu ook bij ons verkrijgbaar bij de apotheek. Per dag worden er in ons land gemiddeld drie mensen geconfronteerd met het feit dat ze besmet zijn. Met de nieuwe HIV-zelftest wil Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het aantal besmettingen in België zien dalen.

31-10-2016 | Sport en vitaliteit

Hardlopen in het najaar : de 5 essentiële tips!

Geschreven door Anouk sport gezond leven

Het najaar staat voor de deur, maar laat het koude en natte weer je niet tegenhouden om te gaan joggen of hardlopen, want SPORTEN is een LIFESTYLE!


Je kan het lopen wel zo aangenaam mogelijk maken en daarom deze 5 essentiële tips:

12-07-2016 | Sport en vitaliteit

Hoe behoud je een gezond gewicht?

Geschreven door gastblogster diëtiste Stefanie

Na een crashdieet krijgen velen te maken met het beruchte jojo-effect. Hierbij komen de kilootjes er in een mum van tijd weer bij. Dat kan je vermijden door dat crashdieet in te ruilen voor een verantwoord dieet dat gebaseerd is op gezonde evenwichtige voeding en voldoende beweging. Verder zal je moeten accepteren dat gewicht verliezen en dit behouden een gegeven is waar je op lange termijn zal aan moeten blijven werken. Heb jij je streefgewicht bereikt? Bekijk dan zeker volgende tips om dit gewicht te behouden.

11-07-2016 | Sport en vitaliteit

Wat zijn gezonde vetten?

Geschreven door gastblogster diëtiste Stefanie

Als je gewicht wil verliezen dan moet je vetten vermijden. Toch bestaan er ook goede vetten die ons lichaam zeker nodig heeft. Je beperkt je vetinname dus best, maar denk er dus wel aan dat er ook vetten zijn die je lichaam nodig heeft.

06-07-2016 | Sport en vitaliteit

Wat zijn koolhydraten?

Geschreven door Natasha

Koolhydraten zijn opgebouwd uit suikermoleculen en leveren ons lichaam energie. We kunnen ze onderverdelen in 3 groepen. 

Hier kan je zien dat koolhydraten meer zijn dan enkel de koolhydraten uit pasta en aardappelen. Deze onderverdeling zegt vooral iets over de chemische structuur.

22-06-2016 | Sport en vitaliteit

10 tips voor bij het afvallen

Geschreven door Natasha

Afvallen is niet eenvoudig. Vaak denken we dat een crashdieet of strikt de calorieën tellen de oplossing is. Maar loont dat ook wel lange termijn? Met de volgende 10 tips zal snel duidelijk worden hoe jij de strijd tegen de kilo’s op een slimme manier moet aanpakken. 

16-06-2016 | Sport en vitaliteit

Uit eten gaan tijdens het afvallen, kan dat?

Geschreven door Natasha

Uit eten gaan en hierbij toch nog op je gewicht letten, het lijkt voor velen een moeilijke opdracht. Door een knorrende maag bezwijk je al snel voor al dat lekkers op de menukaart. Toch kan je door enkele tips in het achterhoofd te houden, wel een gezonde keuze maken. Zo moet je je achteraf dus niet schuldig voelen en blijft uit eten gaan een plezier.

31-05-2016 | Sport en vitaliteit

Hoeveel kilocalorieën verbrand je per uur?

Geschreven door Natasha

De hoeveelheid energie die we dagelijks nodig hebben is afhankelijk van enkele factoren zoals bijvoorbeeld leeftijd en geslacht. Maar dit hangt natuurlijk ook sterk af van de activiteiten die je op een dag uitoefent. Het kan dan ook wel eens interessant zijn om te kijken hoeveel energie je precies verbruikt per activiteit. 

24-05-2016 | Sport en vitaliteit

Al het leuke van een stappenteller

Geschreven door Lore

Zou jij graag wat fitter zijn, maar vind je niet de tijd om te gaan sporten? Geen probleem, want zonder dat je het beseft sport je al de hele dag, simpelweg door stappen te zetten. Tijdens een saaie dag op het kantoor zet je natuurlijk niet genoeg stappen om echt een verschil te maken in je gezondheid, maar daar kun je gemakkelijk verandering in brengen. Dankzij een superleuke stappenteller kun je zelf bijhouden hoeveel stappen je reeds hebt gezet en hoeveel je nog moet stappen voor een goede gezondheid. 

18-04-2016 | Algemeen welzijn

Kampmedicatie: wat geef je mee aan je kind?

Geschreven door Ann kamp muggen zonnebrand

Wanneer je kinderen voor de eerste keer op kamp vertrekken, wil je graag dat je niets vergeet in hun koffer te steken en dat ze zeker alles bij hebben. 

25-03-2016 | Sport en vitaliteit

Wat is het nut van calorieën tellen?

Geschreven door Lore

Wie wil afvallen, begint vaak met calorieën tellen. Uitrekenen hoeveel je er reeds gegeten hebt, hoeveel je er nog mag eten en hoeveel er nu echt in je favoriete snack zitten. Maar als je echt wil vermageren, is dit niet zo een goed idee. Het geeft je misschien een goede indicatie van hoeveel je mag eten op een dag, maar toch is dit niet ideaal wanneer je wilt afvallen. 

21-03-2016 | Sport en vitaliteit

Het verdict van je weegschaal

Geschreven door Lore

De weegschaal is een erg belangrijk toestel voor wie bezig is met zijn gewicht, diëten en vermageren. Maar wat vertelt je weegschaal je nu echt? Natuurlijk is het goed te weten hoeveel je nu precies weegt. Zo weet je of je lichter of zwaarder bent geworden wanneer je dit nog niet hebt gemerkt aan je lichaam.

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.