085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30

Chat met ons

23-09-2022 | Algemeen welzijn

10 redenen waarom koffie goed is voor de gezondheid

Geschreven door Niels koffie gezonde voeding gezond leven

De dag starten met een stomende tas koffie zit goed ingebakken in de dagelijkse routine van velen. Het zwarte goedje heeft een gezellig aroma en maakt je klaar voor de dag. Daar bovenop heeft het ook tal van voordelen voor de gezondheid. Lees hier over hoe koffie jouw gezondheid kan verbeteren.

23-09-2022 | Aandoeningen

Wat zijn tekenen van depressie?

We hebben allemaal wel eens een dipje of een mindere periode, maar soms gaat het over een aanhoudende mentale toestand die beschreven kan worden als pathologisch. Dan is het misschien goed om hulp te zoeken. Hoe herken je dan een depressie? Lees hier alles over de tekenen van een depressie.

23-09-2022 | Aandoeningen

Alles dat je moet weten over een keelontsteking

Geschreven door Niels keelonsteking keelpijn keel

Keelpijn is erg vervelend en kan misschien wijzen op een keelontsteking. Dit is besmettelijk en kan voorkomen bij kinderen en volwassenen Vraag je je af wat een keelontsteking precies is, hoe het veroorzaakt wordt en hoe je het moet behandelen? Lees dan verder en kom alles te weten over een keelontsteking.

23-09-2022 | Aandoeningen

Hoe herken je een sinusinfectie?

Geschreven door Niels sinusitis verkoudheid neus vrijmaken

Een ontsteking aan de sinussen wordt ook wel sinusitis of rhinosinusitis genoemd. Dit komt voor wanneer de holtes in en rond je neus ontstoken raken door bacteriën in opgehoopte vloeistoffen. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus, maar kan ook ontstaan door bacteriën of zelfs een schimmel. Lees hier wat een sinusinfectie is, hoe het ontstaat en hoe je het herkent.

23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

8 doeltreffende oefeningen om snel af te vallen

Geschreven door Niels sporten afvallen krachttraining

Afvallen kan je best doen door een gebalanceerd dieet te combineren met voldoende lichaamsbeweging. Door te sporten verbrand je snel calorieën, waardoor je dieet sneller gaat. Lees hier welke oefeningen je makkelijk thuis kan doen om af te vallen.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht?

Net zoals overgewicht kan ook ondergewicht leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Als je ondergewicht hebt en wil aankomen, is het belangrijk dat je dit op een correcte manier doet. In dit artikel vind je tips over hoe je op een gezonde manier een gewichtstoename kunt bereiken en deze kan behouden op lange termijn.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

Hoeveel calorieën mag je eten om af te vallen?

Probeer je van wat extra kilo’s af te raken? Een goed begin is het tellen van calorieën, een eenheid die aangeeft hoeveel energie in voedingsmiddelen zit. Als je dan minder calorieën opneemt dan je normaal verbruikt, val je af. Het is natuurlijk wel een beetje complexer dan dat. Lees hier alles over hoe je calorieën telt en hoe je hiermee kan afvallen.

12-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bent u gehecht aan uw haar? Vraag raad aan een expert!

Geschreven door Natasha

Wist je dat we meer dan 120.000 haren op ons hoofd hebben en we er dagelijks een honderdtal verliezen?  Gelukkig groeien er - als alles goed gaat - opnieuw evenveel aan. Toch gebeurt het dat dit mechanisme niet meer optimaal werkt.

24-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE?

Geschreven door L. huidverzorging

Ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker, melasma en donkere vlekken blijven lang zichtbaar op je huid nadat acne, korstjes of insectenbeten zijn genezen… Hyperpigmentatie bestaat in verschillende vormen, maar de basisoorzaak is altijd dezelfde: een overmatige productie van melanine, doorgaans uitgelokt door huidontsteking. 

Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van donkere vlekken, hoe je ze corrigeert en wat je kunt doen om ze te voorkomen in de eerste plaats.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Retinol: wat doet het voor je huid?

Geschreven door Niels retinol vitamine A huidverzorging

Skincare-guru’s prijzen retinol de hemel in wanneer het gaat over het voorkomen van huidveroudering. In hoeverre gaat deze stof rimpels tegen en hoe werkt het juist? Lees hier alles over wat retinol voor je gelaat kan doen en hoe het huidveroudering kan tegengaan.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips voor jeuk en huidproblemen tijdens de menopauze

Geschreven door Niels Menopauze huidverzorging jeuk

Tijdens de menopauze ervaart het lichaam grote veranderingen in de hormoonhuishouding. Dit is een natuurlijk proces, maar het gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke klachten. Een van de mogelijke gevolgen van de overgang of menopauze is het ontstaan van huidproblemen. Met de tips in dit artikel kan je deze kwaaltjes verzachten of zelfs verhelpen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.