13-04-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Een nieuw dagelijks wapen voor de allergische en ultragevoelige huid

Geschreven door A. allergie allergène

Het aantal allergieën zit in de lift en wordt een realiteit in het leven van steeds meer mensen over de hele wereld. Hoewel de oorzaken verschillen, van milieufactoren als pollutie tot genetische aanleg of lifestyle veranderingen, hebben de meeste allergieën (tot 89%) een directe impact op de huid. Dat vertaalt zich in roodheid, ongemak, pijn, jeuk en algemene vermindering van levenskwaliteit. 

08-04-2021 | Aandoeningen

Kinkhoest (Pertussis)

Geschreven door Niels hoest kinkhoest

Kinkhoest, ook wel pertussis genoemd, is een ernstige infectie van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door een bacteriesoort die Bordetella pertussis wordt genoemd. De infectie veroorzaakt hevige, oncontroleerbare hoestbuien die het moeilijk kunnen maken om adem te halen.

Hoewel kinkhoest mensen van elke leeftijd kan treffen, kan het dodelijk zijn voor zuigelingen en jonge kinderen.

08-04-2021 | Aandoeningen

Baby koorts: Hoe te zorgen voor je kind

Geschreven door Niels baby koorts

Het kan verontrustend zijn om midden in de nacht wakker te worden van een huilende baby en te merken dat hij een rood hoofd heeft of warm aanvoelt. De thermometer bevestigt je vermoedens: Je baby heeft koorts. Maar wat moet je doen?

Het is belangrijk dat je weet hoe u uw koortsige baby kunt troosten en wanneer u medische hulp moet inschakelen.

08-04-2021 | Aandoeningen

Wat veroorzaakt een droge hoest?

Geschreven door Niels hoest droge hoest

Een hoest is een reflexmatige actie die de luchtwegen vrijmaakt van irriterende stoffen en slijm. Er zijn twee soorten hoest: productieve en niet-productieve. Een productieve hoest produceert slijm en verwijdert dit uit de longen. Een niet-productieve hoest, ook wel droge hoest genoemd, produceert geen slijm of slijm.

Veel dingen - van allergieën tot zure reflux - kunnen een droge hoest veroorzaken. In sommige gevallen is er geen duidelijke oorzaak.

08-04-2021 | Aandoeningen

Wat je moet weten over het stoppen van koorts

Geschreven door Niels koorts

Koorts is de reactie van het lichaam op het bestrijden van infecties veroorzaakt door virussen of bacteriën. Koorts kan ook het gevolg zijn van zonnebrand of van een inenting. Iedereen kan koorts krijgen, ongeacht leeftijd. Mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen de neiging hebben vaker koorts te krijgen dan anderen.

Om meer te weten te komen over specifieke behandelingsrichtlijnen per leeftijd en de symptomen te begrijpen, lees dan zeker verder.

08-04-2021 | Aandoeningen

Alles wat je moet weten over hoofdpijn

Geschreven door Niels hoofdpijn stekende hoofdpijn migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomende aandoening die pijn en ongemak veroorzaakt in het hoofd, de hoofdhuid of de nek. Geschat wordt dat 7 op de 10 mensen elk jaar ten minste één keer hoofdpijn heeft.

Hoofdpijn kan soms mild zijn, maar in veel gevallen kan het ernstige pijn veroorzaken die het moeilijk maakt om zich te concentreren op het werk en andere dagelijkse activiteiten uit te voeren. In feite hebben mensen vaak zo ernstige hoofdpijn dat ze helemaal buiten strijd zijn. Gelukkig kunnen de meeste hoofdpijnen worden behandeld met medicijnen en veranderingen in levensstijl.

08-04-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De eerste tekenen van ouderdom tegengaan

Geschreven door A. anti-age

De eerste zichtbare tekenen van huidveroudering zijn de rimpels. Om je huid er jonger te laten uitzien, moeten we deze aanpakken, maar ook de diepere lagen van de huid. Hier ontstaan de toekomstige rimpels, die met het blote oog nog niet zichtbaar zijn. 

31-03-2021 | Algemeen welzijn

Soepele spieren en gewrichten

Spier- en gewrichtspijnen komen over het algemeen vaak voor bij oudere mensen. Maar ook meer en meer jongere mensen krijgen hier last van. Daardoor kan bewegen al op jonge leeftijd moeilijk worden.

23-03-2021 | Aandoeningen

Longontsteking - Symptomen en oorzaken

Geschreven door Niels longontsteking pneumonie

Longontsteking is een infectie waarbij de luchtzakjes in een of beide longen ontstoken raken. De luchtzakken kunnen zich vullen met vocht of pus, waardoor hoest met slijm of pus, koorts, rillingen en ademhalingsmoeilijkheden ontstaat. Verschillende organismen, waaronder bacteriën, virussen en schimmels, kunnen longontsteking veroorzaken.

23-03-2021 | Aandoeningen

Menstruatiepijn: Oorzaken, Behandelingen & Meer

Geschreven door Niels menstruatie menstruatiepijn

Over dysmenorroe

De menstruatie vindt plaats wanneer de baarmoeder één keer per maand haar baarmoederslijmvlies afscheidt. Pijn, krampen en ongemak tijdens de menstruatie is normaal. Overmatige pijn waardoor je werk of school moet missen is dat niet.

23-03-2021 | Aandoeningen

Keelpijn: Symptomen, Oorzaken, en Behandeling

Geschreven door Niels keel keelpijn

Wat is keelpijn?

Keelpijn is een pijnlijk, droog of schrapend gevoel in de keel.

De meeste keelpijn wordt veroorzaakt door infecties, of door omgevingsfactoren zoals droge lucht. Hoewel een zere keel onaangenaam kan zijn, gaat het meestal vanzelf over.

23-03-2021 | Aandoeningen

Artrose: Symptomen, Oorzaken en Risicofactoren

Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis en treft miljoenen mensen wereldwijd. Het ontstaat wanneer het beschermende kraakbeen dat de uiteinden van de botten beschermt, na verloop van tijd afslijt.

Hoewel artrose elk gewricht kan beschadigen, treft de aandoening meestal de gewrichten in de handen, knieën, heupen en ruggengraat.

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.