085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het mediterraan dieet: hoe begin je eraan?

Geschreven door Niels mediterraan Dieetschema Dieet

Het mediterraan dieet is gebaseerd op wat mensen traditioneel eten in landen zoals Italië en Griekenland. De reden hiervoor is dat onderzoek heeft uitgewezen dat de mensen er gezonder zijn dan in andere landen. Een ander voordeel van dit dieet is dat het heel divers is; er liggen immers veel landen in het Middellandse Zeegebied. De tips in dit artikel zijn dus eerder richtlijnen die je niet exact hoeft te volgen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het FODMAP-dieet voor Prikkelbare Darm Syndroom

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het FODMAP-dieet wordt voorgeschreven voor mensen bij wie Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) werd vastgesteld. Hierbij worden bepaalde koolhydraten en vezels geschrapt om triggers te achterhalen en klachten te verminderen. Lees hier wat het dieet inhoudt en hoe het mensen met PDS kan helpen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe begin ik aan het DASH-dieet?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het DASH-dieet dient in de eerste plaats om je bloeddruk te verlagen, maar je valt er ook van af! Dat doe je onder andere door minder zout en bewerkte producten te eten. Daarnaast eet je ook zoveel mogelijk onbewerkte producten zoals groenten en fruit. Lees hier alles over wat het dieet inhoudt en wat je mag eten.

23-09-2021 | Sport en vitaliteit

Hoe stel ik een voedingsschema op?

Geschreven door Niels Dieetschema Dieet gezond afvallen

Als je op dieet gaat heb je snel de neiging om een eetschema over te nemen van het internet of uit een boek. Toch is het aangeraden om zelf eentje op te stellen of op maat te laten maken door een professional. Daardoor zal het beter beantwoorden aan je calorie- en macrobehoeften en kan je het langer volhouden. Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

23-09-2021 | Sport en vitaliteit

Dieetschema’s: welk type past het beste bij jou?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema afvallen

Als je wilt afvallen, kijk je eerst en vooral naar wat je kan aanpassen in je voeding. Het haalt immers niet veel uit om te sporten als je daarbij ongezond blijft eten. Een overzichtelijke manier om te beginnen met gezonder te eten is het volgen van een dieetschema. Je kan enorm veel soorten diëten terugvinden op het internet, in magazines, op tv, … Sommige bestaan al heel lang en andere zijn niet altijd even efficiënt. Lees hier welke schema’s er zijn en welke het meest geschikt is voor jou.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.