085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
26-01-2023 | Algemeen welzijn

14 manieren om je insuline te verminderen

Geschreven door Niels insuline-resistentie diabetes hart

Insuline is een belangrijk hormoon dat in de alvleesklier wordt aangemaakt. Het zorgt er onder andere voor dat je cellen suiker opnemen uit het bloed voor energie. Een te hoge hoeveelheid aan insuline, hyperinsulinemie, kan ongezonde gewichtstoename veroorzaken en leidt mogelijk tot gezondheidsproblemen zoals hartziekten en kanker. Op termijn kan het ook tot insulineresistentie leiden, waardoor dan weer meer insuline wordt aangemaakt. Lees verder en kom te weten wat jij kan doen om je insuline te verlagen.

18-10-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De littekens van het leven herstellen

Geschreven door L. littekens Littekens verminderen

Littekens, groot of klein, zijn een universeel gezondheidsprobleem dat een impact kan hebben die verder gaat dan de huid. La Roche-Posay en zijn dermatologisch centrum zetten zich sinds het begin in om patiënten met ernstige huidaandoeningen te genezen. Dankzij de ervaringen met verschillende huidproblemen kan het merk zijn kennis over huidherstel uitbreiden en baanbrekende dermatologische oplossingen ontwikkelen die levens kunnen veranderen, zoals de gloednieuwe balsem cicaplast B5+.
 

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan je littekens voorkomen met siliconen of littekencrème?

Als je een wond hebt door te vallen of een operatie, kan je littekens voorkomen met bepaalde huidproducten. zowel littekencrème als siliconenproducten kunnen hierbij helpen. Lees hier hoe deze producten werken en hoe je ermee littekenvorming kan voorkomen.

22-02-2021 | Dieren

De meest voorkomende signalen van stress bij katten verminderen

Geschreven door Y Dieren dierenverzorging

Krabben aan de bank, terwijl hij een prachtige krabpaal tot zijn beschikking heeft. Sproeien tegen de muur, terwijl hij dit ook nooit eerder heeft gedaan. Vechten met de andere kat in huis, terwijl ze altijd vriendjes zijn geweest. Waarom doet Max dat ineens? 

13-09-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Littekens: hoe zorg je ervoor dat ze minder zichtbaar zijn?

Heb je ook bij het minste wondje meteen littekens op je lichaam waardoor je armen en benen ware slagvelden lijken? Dit zou deels kunnen komen door een verkeerde verzorging van je wonden en de huidbeschadiging die erdoor ontstaat. Littekens ontstaan wanneer een huidbeschadiging dieper dan de bovenste huidlaag reikt.

08-05-2018 | Algemeen welzijn

Tips om migraine te vermijden en aanvallen te verminderen

Meedogenloze, ernstige en stekende hoofdpijn, problemen met het zicht, misselijkheid, braken, enz. Ben je jammer genoeg bekend met de symptomen van migraine? Heb je zelf regelmatig last van migraine of ken je iemand die hieronder lijdt? Lees onze tips om te weten te komen hoe je migraine kan voorkomen en hoe je de aanvallen kan verminderen.

12-04-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je littekens voor de zon

Geschreven door AR litteken littekens zonnen

De zon is terug en de zomer komt dichterbij, het moment dus om weer te zonnebaden! Je hebt er zeker en vast aan gedacht om een zonnecrème aan te brengen, maar heb je er ook aan gedacht om je littekens te beschermen? Hoe en waarom moeten we deze beschermen? Je vindt het antwoord in dit artikel.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.