085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het FODMAP-dieet voor Prikkelbare Darm Syndroom

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het FODMAP-dieet wordt voorgeschreven voor mensen bij wie Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) werd vastgesteld. Hierbij worden bepaalde koolhydraten en vezels geschrapt om triggers te achterhalen en klachten te verminderen. Lees hier wat het dieet inhoudt en hoe het mensen met PDS kan helpen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe begin ik aan het DASH-dieet?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het DASH-dieet dient in de eerste plaats om je bloeddruk te verlagen, maar je valt er ook van af! Dat doe je onder andere door minder zout en bewerkte producten te eten. Daarnaast eet je ook zoveel mogelijk onbewerkte producten zoals groenten en fruit. Lees hier alles over wat het dieet inhoudt en wat je mag eten.

08-09-2021 | Algemeen welzijn

Duizeligheid na het eten

Heb je last van duizeligheid nadat je hebt gegeten? Onder normale omstandigheden is eten een goede manier om duizeligheid tegen te gaan omdat je dan je bloedsuikerspiegel verhoogt. Daarom is duizeligheid na een maaltijd een verwarrend symptoom. Lees hier welke oorzaken dat kan hebben en wat je ertegen kunt doen.

28-10-2019 | Aandoeningen

Een hoge bloeddruk – alles wat je moet weten

Geschreven door Annelies bloeddruk hart gezond leven

Er zijn in ons land een hele hoop mensen die een hoge bloeddruk hebben. In beginsel is het niet iets om je ernstig zorgen te maken, met de juiste stappen kan je namelijk normaal door het leven gaan. Echter is het wel belangrijk dat je langs gaat bij de huisarts om te bekijken of je wellicht een behandeling of medicatie nodig hebt om alles onder controle te houden. We merken dat er nog altijd een hele hoop onduidelijkheid bestaat op het gebied van een te hoge bloeddruk, vandaar dat wij daar in dit artikel verandering in willen brengen. Wij laten je vandaag alles zien wat je maar moet weten!

28-10-2019 | Algemeen welzijn

Alles over de normale bloeddruk

Geschreven door Niels bloeddruk gezond leven hart

Bloeddruk speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven, dit is iets wat iedereen met een te hoge of een te lage bloeddruk zal kunnen beamen. Nu is het alleen wel zo dat er ook een hele hoop mensen zijn die een normale bloeddruk hebben, zij merken hier eigenlijk niet zoveel van. Aangezien het belangrijk is dat je weet wat de functie van bloeddruk is en wat het betekent als je een normale bloeddruk hebt zou je snel verder moeten lezen, wij laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

11-12-2019 | Aandoeningen

Lage bloeddruk : verhogen, symptomen (hoofdpijn) en oorzaak (stress)

Geschreven door Annelies bloeddruk lage bloeddruk hypotensie

Een lage bloeddruk komt voor wanneer de druk te laag is om het lichaam van voldoende zuurstof te voorzien. Wanneer de bloeddruk lager is dan 110/70 mmHg voor mannen en 100/60 mmHg voor vrouwen wordt het als hypotensie beschouwd. Het komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen en vrij dunne mensen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.