085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het FODMAP-dieet voor Prikkelbare Darm Syndroom

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het FODMAP-dieet wordt voorgeschreven voor mensen bij wie Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) werd vastgesteld. Hierbij worden bepaalde koolhydraten en vezels geschrapt om triggers te achterhalen en klachten te verminderen. Lees hier wat het dieet inhoudt en hoe het mensen met PDS kan helpen.

28-08-2018 | Aandoeningen

Prikkelbare darm syndroom (pds): spastische of luie darm

Het prikkelbare darm syndroom is een vervelende aandoening die tot 20% van de bevolking treft. PDS is geen ernstige aandoening maar kan vaak veel last veroorzaken bij patiënten die eraan lijden. Hoewel zoveel mensen eraan lijden, is er geen duidelijke oorzaak voor een spastisch colon. De benaming verklapt al wat de aandoening bij patiënten veroorzaakt, namelijk pijn in de buik- en darmstreek. 

Lees meer over Wat is een prikkelbare darm en hoe leer ik ermee leven?

13-07-2019 | Algemeen welzijn

Het belang van de juiste medische compressiekousen ter voorkoming van vliegtuigtrombose

De vakantie is volop aan de gang! Eindelijk kunnen we weer bezig zijn met leuke dingen, ontspanning, vertier, en plezier. Net daarom wil ik graag met jullie een minder gekend onderwerp overlopen, dat nog minder toegepast wordt, maar toch o zo belangrijk is, namelijk: medische compressiekousen bij langere reizen. Dit geldt voor zowel bus-, auto-, trein- als vliegvakanties

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.