085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor kinderen: waar je op moet letten

Geschreven door Niels zonbescherming kinderen gevoelige huid

De zon kan erg schadelijk zijn voor je huid als je je niet goed beschermd met de juiste zonnecrème. Vooral kinderen zijn erg gevoelig voor uv-straling, aangezien ze een brozere huid hebben. Wil je graag meer weten over de redenen waarom kinderen beschermd moeten worden tegen de zon en hoe je dat het beste doet? Lees dan verder en leer hoe je de perfecte zonnecrème uitkiest voor jouw kind.

23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe aloë vera jouw huid kan helpen

Veel huidproducten pakken uit met het ingrediënt aloë vera. Waarom is deze plant zo populair? Het wordt geloofd om de geneeskrachtige en helende werking en ook je huid heeft hier baat bij. Daarom wordt het in zoveel cosmetica en huidverzorging gebruikt. Lees verder en kom alles te weten over wat aloë vera voor jouw huid kan betekenen.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je hoofdluis?

Geschreven door Niels hoofdluis hoofdhuid jeukende huid

Last van een jeukende hoofdhuid? Dan is er mogelijk sprake van hoofdluis. Dit kan je best zo snel mogelijk behandelen om te voorkomen dat andere gezinsleden of klasgenoten besmet raken. Gelukkig kan je dit makkelijk thuis doen. Lees hier hoe je hoofdluizen kunt herkennen en behandelen. 

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een bijkomend gevolg van het krabben is het ontstaan van schilfertjes. In ernstige gevallen gaat de jeuk gepaard met irritatie van de huid of haaruitval. Lees verder over de oorzaken en remedies tegen een jeukende hoofdhuid.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is een gerstekorrel en hoe verwijder je het?

Een gerstekorrel ziet eruit als een hard bultje op het gelaat en ligt dieper in de huid dan bijvoorbeeld puistjes of mee-eters. Dit maakt ook dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Lees hier hoe een gerstekorrel tot stand komt en wat jij kan doen om het te behandelen en te verwijderen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe bepaal je je huidtype?

Geschreven door Niels Huidtype huidverzorging gevoelige huid

In de wereld van huidverzorging gaat het vaak over huidtypes. Veel producten zoals zonnebrand of dagcrèmes zijn voor een specifiek huidtype gemaakt: droge huid, gemengd, vet, … Ben je niet helemaal zeker wat jouw huidtype is? Lees dan verder over wat de verschillen tussen deze types zijn en hoe je ze kan herkennen.

06-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je een gevoelige huid en hoe ga je ermee om?

Als je vaak last hebt van huidirritaties, schilfers, jeuk of pijn, heb je misschien een gevoelige huid. In dit geval reageert je huid steeds opnieuw slecht op een bepaalde prikkel. Een gevoelige huid kan door verschillende oorzaken komen. Lees hier alles over hoe je een gevoelige huid herkent, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je een gevoelige huid het beste verzorgt.

30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mag je in de zon komen als je antibiotica inneemt?

Wist je dat bepaalde soorten antibiotica niet goed samengaan met de zon? Je kan dan hevige huidirritaties of zelfs blaren krijgen. Dit is niet het geval bij alle antibiotica. Lees hier waarom je huid zo reageert, bij welke types antibiotica je moet opletten voor de zon en hoe je je het beste kunt beschermen.

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonder zorgen in de zon met La Roche-Posay Anthelios SPF 50

Geschreven door Niels zonnebescherming SPF gevoelige huid

Je huid beschermen tegen de zon is enorm belangrijk. Daarom bestaat er ook een enorm aanbod aan zonneproducten in allerlei vormen. Het is dus niet altijd makkelijk om een goede, geïnformeerde keuze te maken. Wij hebben voor jou een topproduct uitgetest en de specifieke voordelen ervan opgelijst om die keuze een beetje makkelijker te maken. Lees hier hoe La Roche-Posay Anthelios jouw huid op een comfortabele, efficiënte manier beschermt.

22-02-2022 | Algemeen welzijn

Zonnebrand bij kinderen: risico’s, preventie en behandeling

Geschreven door Niels zonnebrand kinderen gevoelige huid

Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid van kinderen en daarom laten we ze graag buitenspelen bij mooi weer. Hierbij is het belangrijk dat ze goed beschermd zijn tegen de schadelijke gevolgen van langdurige blootstelling aan uv-stralen. Lees in dit artikel alles over wat je moet weten om je kind zo goed mogelijk te beschermen tegen zonnebrand.

22-02-2022 | Allergieën

Wat te doen als je kind een zonneallergie heeft

Geschreven door Niels gevoelige huid huiduitslag kinderen

Als je kind steeds uitslag krijgt na het buitenspelen, kan dit misschien wijzen op zonneallergie. Dit is een huidaandoening die zowel bij kinderen als volwassenen kan voorkomen. Lees hier alles over de symptomen, behandeling en preventie van zonneallergie bij kinderen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.