085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
26-01-2023 | Algemeen welzijn

De beste tips voor insuline-resistentie

Bij insulineresistentie zijn de cellen in je lichaam minder gevoelig voor insuline en werkt insuline minder goed. Hierdoor verhoogt je bloedsuikergehalte. Insulineresistentie verhoogt dan ook de kans op het krijgen van prediabetes en diabetes type 2. Er zijn enkele zaken die je zelf kan doen om insulineresistentie en ook de kans op diabetes en andere aandoeningen te verminderen. Lees verder voor tips over gepaste voeding en lichaamsbeweging.

05-01-2023 | Sport en vitaliteit

Hoe je darmbacteriën je kunnen helpen met afvallen

Geschreven door Niels microbioom Darmen metabolisme afvallen

Je lichaam bevat triljoenen bacteriën. Het grootste deel hiervan leeft in je darmen. Darmbacteriën spelen een belangrijke rol in het beschermen van je gezondheid. Zo communiceren ze met je immuunsysteem en produceren ze bepaalde vitamines die je lichaam nodig heeft. Daarnaast beïnvloeden ze ook de spijsverteringen en bepalen zo op een indirecte manier je gewicht. Lees verder en kom meer te weten over het effect van darmbacteriën op je gewicht.

28-10-2022 | Sport en vitaliteit

Hoeveel koolhydraten mag je eten als je wilt afvallen?

Geschreven door Niels koolhydraten koolhydraatarm Dieet

Als je op dieet gaat en al wat hebt opgezocht of een specifiek dieet volgt, werd je waarschijnlijk aangeraden om minder koolhydraten te eten. Het kan zelfs genoeg zijn om koolhydraten verminderen om af te vallen. Het doel is dan om te eten tot je genoeg hebt, maar nog wel af te vallen. Hoeveel je dan mag eten is wel de vraag. Lees verder en kom te weten wat een goede hoeveelheid koolhydraten is als je wilt afvallen.

28-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips om af te vallen met PCOS

Geschreven door Niels PCOS afvallen Dieet

PCOS of Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er cysten groeien op de eierstokken. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de vruchtbaarheid, maar ook je hormonen en insulinegevoeligheid worden aangetast. Hierdoor kan het voor vrouwen met PCOS moeilijker zijn om af te vallen. Wil je weten wat je hiertegen kunt doen? Lees dan verder en kom te weten wat je kan doen om af te vallen met PCOS.

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 voedingsmiddelen om snel bij te komen

Geschreven door Niels gezond bijkomen gewichtstoename Spieren

Sommige mensen hebben moeite om bij te komen of om spieren te kweken. De keuze van je voeding kan een significant effect hebben op hoe je lichaamsgewicht verandert, waardoor je beoogde gewichtstoename op een simpele en gezonde manier kan verlopen. Lees verder en kom te weten welke voedingsmiddelen je aan je dieet moet toevoegen om op een gezonde manier bij te komen.

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips om overtollig vocht kwijt te raken

Je lichaam bestaat ongeveer voor 60% uit water. Toch maken sommige mensen zich zorgen over overtollig vocht dat een deel van je gewicht kan bepalen.Sommige vrouwen krijgen hier ook last van tijdens hun menstruele cyclus of zwangerschap. De tips in dit artikel zijn bestemd voor sportieve, gezonde mensen die van extra vocht af willen raken. Als je last hebt van abnormaal gezwollen ledematen contacteer je best een arts.

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 redenen waarom je niet zo snel afvalt als verwacht

Geschreven door Niels afvallen gezond leven gewicht verliezen

Wanneer je gewicht verliest, werkt je lichaam soms tegen. In het begin val je misschien een aanzienlijke hoeveelheid af zonder al te veel moeite, maar het gewichtsverlies kan vertragen of zelfs stoppen na verloop van tijd. Dat kan verschillende redenen hebben. Lees verder en kom te weten waarom je dieet niet zo vlot loopt of blijft lopen als je had gehoopt.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips voor vrouwen om af te vallen

Geschreven door Niels vrouwen afvallen gezonde levensstijl

Wie wil afvallen weet dat de eerste stap minder eten en meer bewegen is. Het is een oneindig aangeprezen formule die foolproof zou moeten zijn. Toch hebben veel vrouwen moeite met het volhouden of effectief implementeren van een dieet. Naast voedsel en beweging zijn er immers andere factoren die onder de radar blijven, maar toch een aanzienlijke invloed om je gewicht kunnen hebben. Lees verder voor concrete tips zodat je als vrouw efficiënt en gezond kunt afvallen.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

8 tips om vet in je gezicht te verliezen

Lichaamsvet is bij iedereen anders verdeeld en kan soms op vervelende plaatsen zitten. Misschien wil je wel van wat extra vet in je nek, kin of kaken af waar je van af wilt. Er zijn verschillende strategieën om dit te doen en op lange termijn te behouden. Lees verder en kom te weten hoe je het vet in je gelaat kunt verminderen.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt

Als je wat extra kilo’s kwijt wilt, weet je waarschijnlijk al dat je voedingspatroon een belangrijke rol zal spelen. Het gaan dan niet enkel over het verkleinen van je porties, maar ook een goed overwogen keuze van welke voedingsmiddelen je zal eten. Door bewust voor een gezond en evenwichtig dieet te kiezen, zal je sneller je doelen bereiken en een gezond gewicht behouden. Lees verder over welke voedingsmiddelen jouw dieet kunnen bevorderen.

02-10-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen tegen een losse huid na het afvallen?

Geschreven door Niels Losse huid huidsverzorging afvallen

Als je veel gewicht bent kwijtgeraakt om overgewicht tegen te gaan, gefeliciteerd! Het is niet altijd makkelijk om grote hoeveelheden gewicht te verliezen en je doelen te bereiken. Deze overwinning kan soms met een ietwat vervelende bijwerking gepaard gaan: losse huid. Vraag je je af hoe je je huid strakker kan maken? Lees verder en kom te weten welke natuurlijke en medische oplossingen er bestaan om van losse huid af te raken.

02-10-2022 | Sport en vitaliteit

Kunnen vrouwen afvallen door aan gewichtheffen te doen?

Geschreven door Niels gewichtheffen Vrouw afvallen

Als je graag wat kilo’s kwijt wilt ben je misschien aan het zoeken naar de perfecte workout voor jou. Gewichtheffen voor vrouwen kan een goede optie zijn, afhankelijk van wat je juist wil bereiken. Of gewichtheffen een goede strategie is om af te vallen voor vrouwen wordt behandeld in dit artikel. Lees verder voor de voordelen en hoe je kan beginnen met gewichtheffen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.