085/016 08 96

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar
08-04-2021 | Aandoeningen

Kinkhoest: Symptomen, behandeling en preventie

Geschreven door Niels hoest kinkhoest

Kinkhoest, ook wel pertussis genoemd, is een ernstige infectie van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door een bacteriesoort die Bordetella pertussis wordt genoemd. De infectie veroorzaakt hevige, oncontroleerbare hoestbuien die het moeilijk kunnen maken om adem te halen.

Hoewel kinkhoest mensen van elke leeftijd kan treffen, kan het dodelijk zijn voor zuigelingen en jonge kinderen.

08-04-2021 | Aandoeningen

Droge Hoest: Symptomen, oorzaken, behandeling, huismiddeltjes

Geschreven door Niels hoest droge hoest

Een hoest is een reflexmatige actie die de luchtwegen vrijmaakt van irriterende stoffen en slijm. Er zijn twee soorten hoest: productieve en niet-productieve. Een productieve hoest produceert slijm en verwijdert dit uit de longen. Een niet-productieve hoest, ook wel droge hoest genoemd, produceert geen slijm of slijm.

Veel dingen - van allergieën tot zure reflux - kunnen een droge hoest veroorzaken. In sommige gevallen is er geen duidelijke oorzaak.

08-01-2019 | Algemeen welzijn

Hoe bestrijd ik op natuurlijke wijze mijn hoest?

Geschreven door Niels hoest hoestdrank winterkwalen herfst

De winter is in het land en dat zal iedereen geweten hebben. Het aantal kuchende en hoestende mensen stijgt zienderogen en zal alleen maar blijven toenemen totdat de lente de winter het land uit jaagt. Die vervelende kriebel in de keel lijkt voor vele mensen maar niet te willen verdwijnen tot de eerste lentedagen in zicht zijn. Maar kan je nu eigenlijk zelf iets doen om die vervelende hoest te verzachten?  

16-01-2019 | Aandoeningen

4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen

Hoest bij kinderen is een vaak voorkomend kwaad. Net zoals bij volwassenen kan deze droog (irriterend) of vet (productief) zijn. Het advies om hoest bij kinderen te voorkomen en te verzorgen is zowat hetzelfde als dit voor volwassenen, hoewel we op bepaalde gebieden toch bijzonder waakzaam moeten zijn. Ontdek in dit artikel 4 belangrijke tips om hoest bij kinderen te verzorgen.


30-10-2018 | Aandoeningen

Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind

Verkoudheid, griep, angina, faryngitis, bronchitis en voor de allerkleinsten: bronchiolitis! Kortom, het is het seizoen van de luchtweginfecties, vooral bij kinderen. En wie luchtweginfectie zegt, zegt: aerosol! Maar hoe moet je de aerosol toedienen aan zo'n klein snuitje?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.