085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe herken je hoofdluis?

Geschreven door Niels hoofdluis hoofdhuid jeukende huid

Last van een jeukende hoofdhuid? Dan is er mogelijk sprake van hoofdluis. Dit kan je best zo snel mogelijk behandelen om te voorkomen dat andere gezinsleden of klasgenoten besmet raken. Gelukkig kan je dit makkelijk thuis doen. Lees hier hoe je hoofdluizen kunt herkennen en behandelen. 

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een bijkomend gevolg van het krabben is het ontstaan van schilfertjes. In ernstige gevallen gaat de jeuk gepaard met irritatie van de huid of haaruitval. Lees verder over de oorzaken en remedies tegen een jeukende hoofdhuid.

08-09-2021 | Aandoeningen

Oorzaken van een jeukende hoofdhuid

Geschreven door Niels jeuk gevoelige hoofdhuid droge huid

Een jeukende hoofdhuid ikan heel vervelend zijn en kan uiteenlopende oorzaken hebben. In sommige gevallen is het een symptoom van een onderliggende aandoening, zoals psoriasis. Andere factoren zijn extern, zoals stress of een allergie. Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van een jeukende hoofdhuid.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis capitis: psoriasis van de hoofdhuid

Geschreven door Niels huidverzorging jeuk

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening. De huid vertoont verheven en schilferige rode vlekken of plaques op de huid. Het is een chronische huidaandoening met symptomen die soms verergeren en dan weer verbeteren. Het wordt ook beschouwd als een auto-immuunziekte. Dit betekent dat uw immuunsysteem uw lichaam schade toebrengt in plaats van het te beschermen.

20-09-2018 | Aandoeningen

Schimmel hoofdhuid: puistjes, jeuk, haaruitval en korsten verwijderen

Geschreven door Natasha roos hoofdroos hoofdschimmel schimmel

Hoofdschimmels, ook tinea capitis genoemd, zijn schimmelinfecties die voorkomen op de hoofdhuid en de haren. Er zijn verschillende soorten schimmels die de boosdoener kunnen zijn. De schimmelinfectie kan, naast op de hoofdhuid, ook de wenkbrauwen en wimpers aantasten. Hoewel het niet zoveel voorkomt bij volwassenen, is tinea capitis wel zeer besmettelijk. 

08-09-2017 | Algemeen welzijn

Vette schilfers en roos op hoofdhuid verwijderen met shampoo

Heb jij last van vervelende, vette en vastzittende schilfers op je hoofdhuid, ook wel een hyperseborroïsche hoofdhuid genoemd? Probeer dan eens de anti-roos shampoo van Vichy Dercos.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.