085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
09-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan zonnecrème huidkanker voorkomen?

Als je buiten geniet van de warmte van de zon op je huid, dan is het best dat je je altijd beschermt met een goede zonnecrème. Je kan immers verbranden en je huid veroudert erdoor. Het meest ernstige effect van uv-straling op de huid is een probleem dat zich veel later kan voordoen: huidkanker. Lees hier hoe de zon je huid kan aantasten en wat je kan doen om huidkanker te voorkomen.

02-03-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je tatoeages tegen de zon

Geschreven door Niels tattoo huidverzorging zonbescherming

Als je regelmatig in de zon komt, weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om jezelf tegen de uv-stralen te beschermen. Te weinig of geen zonbescherming kan leiden tot verbranden, schade aan de huid en huidkanker. Zonder de geschikte producten kunnen ook je tatoeages beschadigd raken. Lees hier waarom zonnecrème belangrijk is voor je tattoos in goede conditie te houden en welke zonnecrème hier het beste voor is.

23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrème voor sporters: waarom het anders is en hoe je het kiest

Geschreven door Niels zonbescherming huidverzorging sporten

Je bent misschien al wel eens verbrand tijdens het sporten. Op dat moment bent je immers bezig met andere dingen en heb je misschien niet meteen in de gaten in welke mate je huid wordt blootgesteld aan de zon. Toch gelden dezelfde wetten voor uv-stralen of je nu in beweging bent of niet. Lees hier alles over waarom zonnecrème tijdens het sporten belangrijk is en hoe je het beste product voor jouw levensstijl kiest.

23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

24-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE?

Geschreven door L. huidverzorging

Ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker, melasma en donkere vlekken blijven lang zichtbaar op je huid nadat acne, korstjes of insectenbeten zijn genezen… Hyperpigmentatie bestaat in verschillende vormen, maar de basisoorzaak is altijd dezelfde: een overmatige productie van melanine, doorgaans uitgelokt door huidontsteking. 

Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van donkere vlekken, hoe je ze corrigeert en wat je kunt doen om ze te voorkomen in de eerste plaats.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Retinol: wat doet het voor je huid?

Geschreven door Niels retinol vitamine A huidverzorging

Skincare-guru’s prijzen retinol de hemel in wanneer het gaat over het voorkomen van huidveroudering. In hoeverre gaat deze stof rimpels tegen en hoe werkt het juist? Lees hier alles over wat retinol voor je gelaat kan doen en hoe het huidveroudering kan tegengaan.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips voor jeuk en huidproblemen tijdens de menopauze

Geschreven door Niels Menopauze huidverzorging jeuk

Tijdens de menopauze ervaart het lichaam grote veranderingen in de hormoonhuishouding. Dit is een natuurlijk proces, maar het gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke klachten. Een van de mogelijke gevolgen van de overgang of menopauze is het ontstaan van huidproblemen. Met de tips in dit artikel kan je deze kwaaltjes verzachten of zelfs verhelpen.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe aloë vera jouw huid kan helpen

Veel huidproducten pakken uit met het ingrediënt aloë vera. Waarom is deze plant zo populair? Het wordt geloofd om de geneeskrachtige en helende werking en ook je huid heeft hier baat bij. Daarom wordt het in zoveel cosmetica en huidverzorging gebruikt. Lees verder en kom alles te weten over wat aloë vera voor jouw huid kan betekenen.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is de pH van je huid belangrijk?

Geschreven door Niels huidverzorging huidbarrière talg

De pH-waarde van je huid heeft te maken met de aanmaak van talg en het beschermen van je huid. Deze waarde wil je zo goed mogelijk in balans houden zodat je huid gezond blijft. Dat kan je doen door de juiste producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Lees hier alles over wat de pH-waarde over je huid zegt en hoe je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kiest.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Je gezicht reinigen in 7 stappen

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam en heeft dus goede verzorging nodig. Je kan al heel wat onzuiverheden en kwaaltjes vermijden door je gezicht goed te reinigen. Soms is het een beetje zoeken welke producten je écht kunnen helpen en wat misschien overbodig is. Lees hier hoe je gezicht op de beste manier kunt reinigen.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is salicylzuur en wat doet het voor je gelaat?

Geschreven door Niels salicylzuur huidverzorging acne

Salicylzuur vind je terug in allerlei huidproducten en dient om opgehoopte dode huidcellen op je gezicht te verwijderen. Doordat dit met een zuur gebeurt en niet met een scrub, spreken we van ‘chemisch exfoliëren’. Hierbij is wordt je huid ook wel gevoeliger en is het belangrijk dat je je voldoende beschermt. Lees hier alles over de werking van salicylzuur, hoe het je kan helpen en met welke producten je het kan combineren.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is een gerstekorrel en hoe verwijder je het?

Een gerstekorrel ziet eruit als een hard bultje op het gelaat en ligt dieper in de huid dan bijvoorbeeld puistjes of mee-eters. Dit maakt ook dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Lees hier hoe een gerstekorrel tot stand komt en wat jij kan doen om het te behandelen en te verwijderen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.