085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
23-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is collageen en waar is het goed voor?

Geschreven door Niels huidverzorging collageen gevoelige huid

Collageen is het goedje dat vaak in grote letters op allerlei huidproducten wordt geplakt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe deze stof werkt en wat het exact voor je lichaam kan doen? Lees dan verder en kom alles te weten over hoe collageen jou kan helpen.

24-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE?

Geschreven door L. huidverzorging

Ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker, melasma en donkere vlekken blijven lang zichtbaar op je huid nadat acne, korstjes of insectenbeten zijn genezen… Hyperpigmentatie bestaat in verschillende vormen, maar de basisoorzaak is altijd dezelfde: een overmatige productie van melanine, doorgaans uitgelokt door huidontsteking. 

Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van donkere vlekken, hoe je ze corrigeert en wat je kunt doen om ze te voorkomen in de eerste plaats.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Retinol: wat doet het voor je huid?

Geschreven door Niels retinol vitamine A huidverzorging

Skincare-guru’s prijzen retinol de hemel in wanneer het gaat over het voorkomen van huidveroudering. In hoeverre gaat deze stof rimpels tegen en hoe werkt het juist? Lees hier alles over wat retinol voor je gelaat kan doen en hoe het huidveroudering kan tegengaan.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips voor jeuk en huidproblemen tijdens de menopauze

Geschreven door Niels Menopauze huidverzorging jeuk

Tijdens de menopauze ervaart het lichaam grote veranderingen in de hormoonhuishouding. Dit is een natuurlijk proces, maar het gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke klachten. Een van de mogelijke gevolgen van de overgang of menopauze is het ontstaan van huidproblemen. Met de tips in dit artikel kan je deze kwaaltjes verzachten of zelfs verhelpen.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe aloë vera jouw huid kan helpen

Veel huidproducten pakken uit met het ingrediënt aloë vera. Waarom is deze plant zo populair? Het wordt geloofd om de geneeskrachtige en helende werking en ook je huid heeft hier baat bij. Daarom wordt het in zoveel cosmetica en huidverzorging gebruikt. Lees verder en kom alles te weten over wat aloë vera voor jouw huid kan betekenen.

28-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Waarom is de pH van je huid belangrijk?

Geschreven door Niels huidverzorging huidbarrière talg

De pH-waarde van je huid heeft te maken met de aanmaak van talg en het beschermen van je huid. Deze waarde wil je zo goed mogelijk in balans houden zodat je huid gezond blijft. Dat kan je doen door de juiste producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Lees hier alles over wat de pH-waarde over je huid zegt en hoe je de beste huidverzorgingsproducten voor jouw huid kiest.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Je gezicht reinigen in 7 stappen

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam en heeft dus goede verzorging nodig. Je kan al heel wat onzuiverheden en kwaaltjes vermijden door je gezicht goed te reinigen. Soms is het een beetje zoeken welke producten je écht kunnen helpen en wat misschien overbodig is. Lees hier hoe je gezicht op de beste manier kunt reinigen.

19-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is salicylzuur en wat doet het voor je gelaat?

Geschreven door Niels salicylzuur huidverzorging acne

Salicylzuur vind je terug in allerlei huidproducten en dient om opgehoopte dode huidcellen op je gezicht te verwijderen. Doordat dit met een zuur gebeurt en niet met een scrub, spreken we van ‘chemisch exfoliëren’. Hierbij is wordt je huid ook wel gevoeliger en is het belangrijk dat je je voldoende beschermt. Lees hier alles over de werking van salicylzuur, hoe het je kan helpen en met welke producten je het kan combineren.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is een gerstekorrel en hoe verwijder je het?

Een gerstekorrel ziet eruit als een hard bultje op het gelaat en ligt dieper in de huid dan bijvoorbeeld puistjes of mee-eters. Dit maakt ook dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Lees hier hoe een gerstekorrel tot stand komt en wat jij kan doen om het te behandelen en te verwijderen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe bepaal je je huidtype?

Geschreven door Niels Huidtype huidverzorging gevoelige huid

In de wereld van huidverzorging gaat het vaak over huidtypes. Veel producten zoals zonnebrand of dagcrèmes zijn voor een specifiek huidtype gemaakt: droge huid, gemengd, vet, … Ben je niet helemaal zeker wat jouw huidtype is? Lees dan verder over wat de verschillen tussen deze types zijn en hoe je ze kan herkennen.

15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen puistjes?

Geschreven door Niels puistjes acne huidverzorging

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam. Bovendien krijgt het gelaat veel meer te verduren: zonlicht, koude, wind, … Het weer en nog heel wat andere factoren kunnen bijdragen tot het ontstaan van onzuiverheden zoals puistjes. Lees hier wat zoal de mogelijke oorzaken van puistjes zijn en wat je ertegen kunt doen.
 

06-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mee-eters voorkomen en verwijderen

Geschreven door Niels acne huidverzorging gelaatsverzorging

Mee-eters zijn zwarte puntjes die je op je voorhoofd, neus en kin krijgt. Ze worden veroorzaakt door een ophoping in je poriën en zijn makkelijk te verwijderen. Lees hier alles over hoe mee-eters juist ontstaan, waardoor je meer kans op mee-eters loopt en hoe je ze het beste kunt verwijderen zonder je huid te beschadigen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.