085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
29-12-2022 | Aandoeningen

Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten

Een auto-immuunziekte is een aandoening waarbij je immuunsysteem je lichaam aanvalt in plaats van een virus of bacterie. Je immuunsysteem ziet dan niet meer het verschil tussen vreemde en eigen cellen. De antilichamen die dan vrijkomen, vallen dan ook je eigen gezonde cellen aan. Lees verder en kom meer te weten over wat auto-immuunziekten zijn en welke soorten er bestaan.

27-09-2022 | Algemeen welzijn

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm met de herfst in aantocht?

Geschreven door P. immuunsysteem

Hoewel de vele maatregelen, zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Met de herfst in aantocht doe je er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

18-02-2021 | Algemeen welzijn

Heeft je immuunsysteem vitamine C nodig?

Geschreven door Niels vitamines immuunsysteem

Je kunt het immuunsysteem zien als een verdedigingsmuur die je lichaam beschermt tegen ziekten, virussen, bacteriën en schimmels. Een sterk immuunsysteem biedt dus meer weerstand tegen ziekteverwekkers waardoor je minder snel ziekt wordt. Bij de mens is dit verdedigingssysteem al vanaf de geboorte aanwezig en door contacten met agressoren zoals ziektes wordt het steeds sterker.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.