085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
23-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste zonnecrème voor kinderen: waar je op moet letten

Geschreven door Niels zonbescherming kinderen gevoelige huid

De zon kan erg schadelijk zijn voor je huid als je je niet goed beschermd met de juiste zonnecrème. Vooral kinderen zijn erg gevoelig voor uv-straling, aangezien ze een brozere huid hebben. Wil je graag meer weten over de redenen waarom kinderen beschermd moeten worden tegen de zon en hoe je dat het beste doet? Lees dan verder en leer hoe je de perfecte zonnecrème uitkiest voor jouw kind.

22-02-2022 | Algemeen welzijn

Zonnebrand bij kinderen: risico’s, preventie en behandeling

Geschreven door Niels zonnebrand kinderen gevoelige huid

Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid van kinderen en daarom laten we ze graag buitenspelen bij mooi weer. Hierbij is het belangrijk dat ze goed beschermd zijn tegen de schadelijke gevolgen van langdurige blootstelling aan uv-stralen. Lees in dit artikel alles over wat je moet weten om je kind zo goed mogelijk te beschermen tegen zonnebrand.

22-02-2022 | Allergieën

Wat te doen als je kind een zonneallergie heeft

Geschreven door Niels gevoelige huid huiduitslag kinderen

Als je kind steeds uitslag krijgt na het buitenspelen, kan dit misschien wijzen op zonneallergie. Dit is een huidaandoening die zowel bij kinderen als volwassenen kan voorkomen. Lees hier alles over de symptomen, behandeling en preventie van zonneallergie bij kinderen.

18-02-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe kies je de geschikte zonnecrème voor je kind?

Geschreven door Niels zonnecrème kinderen gevoelige huid

Een gezellig uitje met het gezin naar de zee; een standaard-activiteit om van het warme zomerweer te genieten. Je kan je het maar al te goed voorstellen: zand tussen je tenen, het ruisen van de golven en… de geur van zonnecrème! De zon voelt goed op onze huid, maar overmatige blootstellig kan ernstige gevolgen hebben, zeker bij kinderen. Het is dus erg belangrijk dat je ze insmeert met een geschikte zonnecrème om hun gevoelige huid te beschermen. Lees hier alles dat je moet weten voor je een zonnecrème voor je kind uitkiest.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis bij kinderen: symptomen, behandelingen en meer

Geschreven door Niels psoriasis kinderen

Psoriasis is een veel voorkomende, niet-infectieuze huidaandoening. De meest voorkomende vorm van psoriasis is plaque psoriasis. Hierbij ontwikkelen de huidcellen zich veel sneller dan normaal en vallen ze niet af zoals het hoort. De cellen stapelen zich op aan het huidoppervlak, waardoor gebieden ontstaan met een dikke, zilverrode huid die plaques worden genoemd. 

17-03-2021 | Aandoeningen

Koorts bij kinderen

Geschreven door Niels koorts kinderen baby

Koorts is geen ziekte, maar eerder een teken van een ziekte. Meestal wijst koorts erop dat het lichaam van je kind vecht tegen een virale of bacteriële infectie. De lichaamstemperatuur stijgt opzettelijk om het virus of de bacterie te bestrijden.

Bovendien activeert de temperatuurstijging het immuunsysteem van uw kind. Koorts is dus een natuurlijke bondgenoot van de verdedigingsmechanismen van het lichaam, en geen vijand die bestreden moet worden.

28-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste verzorging voor babyhuidjes

Geschreven door Niels huidverzorging baby kinderen verzorging

De huid van een baby is een stuk gevoeliger voor de gevaren van buitenaf dan die van een volwassene. Het is dan ook belangrijk om de huid van de kleine spruit goed te verzorgen om zo irritaties, uitdroging en infecties tegen te gaan. De babyhuid is een stuk gevoeliger voor deze kwaaltjes omdat de huid nog niet beschikt over een beschermende zuurmantel en omdat de hoornlaag die de huid tegen bacteriën beschermt nog niet volledig tot ontwikkeling is gekomen. Deze is pas rond het vierde levensjaar volledig ontwikkeld. Het is dan ook van het grootste belang om de huid van een baby goed te verzorgen.

16-01-2019 | Aandoeningen

4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen

Het immuunsysteem van kleine kinderen wordt de eerste levensjaren verder opgebouwd. De eerste levensjaren hebben kleine kinderen dan ook vaker last van luchtwegaandoeningen waarvan Hoest een veelvoorkomend symptoom is. Er bestaan 2 soorten hoest, ook bij kinderen. Een productieve hoest (met slijmen) komt vaker voor bij kinderen dan een droge prikkelhoest. Een hoest bij kinderen wordt niet altijd hetzelfde behandeld als een hoest bij volwassenen, hoewel een aantal niet-medicamenteuze maatregelen wel vergelijkbaar zijn. Ontdek in dit artikel 4 belangrijke tips om hoest bij kinderen te verzorgen.


30-10-2018 | Aandoeningen

Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind

Verkoudheid, griep, angina, faryngitis, bronchitis en voor de allerkleinsten: bronchiolitis! Kortom, het is het seizoen van de luchtweginfecties, vooral bij kinderen. En wie luchtweginfectie zegt, zegt: aerosol! Maar hoe moet je de aerosol toedienen aan zo'n klein snuitje?

20-08-2018 | Algemeen welzijn

Terug achter de schoolbanken

Daar zijn ze dan! Na een heerlijk lange periode van vakantie, is het weer tijd om elke dag je boekentasje klaar te maken en naar school te vertrekken. En hoeraaa, daar zijn alle vriendjes en vriendinnetjes weer. Ik ben er zeker van dat ze alvast niet kunnen wachten tot de eerste pauze voor de deur staat: ravotten, bijpraten en nog eens lekker zot doen met alle vriendjes.  

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.