085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
20-05-2022 | Algemeen welzijn

Hoe kan magnesium je helpen bij het studeren?

Geschreven door M. magnesium magnesiumtekort

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor tal van functies in het lichaam, zoals de botten, de aanmaak van nieuwe lichaamscellen, de stofwisseling, de overdracht van neurotransmitters en de werking van spieren.

29-07-2020 | Algemeen welzijn

De belangrijkste signalen van een magnesiumtekort

Geschreven door Niels magnesium magnesiumtekort mineralen

Vitamines en mineralen leveren, in tegenstelling tot koolhydraten, vetten en eiwitten, geen energie. Ze zijn wel nodig om energie vrij te maken uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast ondersteunen ze een goede werking van onze energiestofwisseling. Magnesium is een mineraal dat vorming van gezonde botten en tanden ondersteunt, evenals een goede spierwerking en overdracht van zenuwprikkels. Een magnesiumtekort kan je herkennen aan de volgende signalen:

15-07-2020 | Algemeen welzijn

Extreem magnesium tekort symptomen, oorzaken en klachten

Geschreven door Natasha mineralen magnesium magnesiumtekort

Vitamines en mineralen zijn vaak de sleutel tot een goede gezondheid. Zonder deze essentiële bouwstenen zal het lichaam minder goed kunnen functioneren met een hele resem gezondheidsklachten als gevolg. Het mineraal magnesium is hier geen uitzondering op en een tekort zal snel enkele symptomen met zich meebrengen. Wil je meer leren over magnesium en hoe je een tekort tegen kunt gaan? Lees dan zeker verder!

28-11-2018 | Algemeen welzijn

Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort en hoe kan je deze opvangen?

Krampen? Vermoeid? Stress? Hoofdpijn? Concentratieproblemen? Wat als deze symptomen gewoon gerelateerd zijn aan een tekort aan magnesium? Je hebt waarschijnlijk al gehoord van magnesiumsupplementen, of misschien heb je er al een paar genomen. Waarom zijn deze nuttig en waarom moet je een magnesiumtekort voorkomen?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.