085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
09-02-2022 | Aandoeningen

10 triggers die migraine kunnen veroorzaken

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn migraineaanval

Migraine is een intense vorm van hoofdpijn die ook andere symptomen met zich meebrengt, zoals gevoeligheid aan licht en geluid, misselijkheid, het zien van vlekken, … Het kan door heel veel factoren veroorzaakt worden, dus kan het nuttig zijn om erachter te komen waar jij gevoelig voor bent. Lees hier wat veel voorkomende triggers zijn voor migraine.

09-02-2022 | Aandoeningen

Oorzaken van migraine tijdens de menstruatie

Geschreven door Niels menstruatie hoofdpijn hormonen

Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, heb je misschien al gemerkt dat dit erger wordt tijdens de menstruatie. Dat is niet abnormaal. Je lichaam ondergaat dan hormonale veranderingen, wat een migraineaanval kan teweegbrengen. Lees hier alles over waarom je vaker hoofdpijn hebt tijdens je maandstonden.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hoofdpijn en de menopauze: is er een link?

Geschreven door Niels migraine Menopauze hormonen

De oorzaak van hoofdpijn is vaak heel moeilijk te bepalen. Er zijn heel veel factoren die een migraineaanval kunnen triggeren, waaronder ook hormonale veranderingen. In de menopauze kan je last hebben van schommelingen in je hormonen. Sommige vrouwen hebben daardoor plots minder last van hoofdpijn, terwijl andere net vaker hoofdpijn hebben. De menopauze kan dus in sommige gevallen de oorzaak zijn van een plotselinge opkomst van regelmatige migraine.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hormonale hoofdpijn: oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels hormonen hoofdpijn migraine

Heb je vaak last van migraine, maar ben je er nog niet in geslaagd om de oorzaak te achterhalen? Als je een vrouw bent, is de kans groot dat het om een hormonale hoofdpijn gaat. Je hormonenniveaus veranderen drastisch tijdens periodes zoals de menstruatie, zwangerschap, menopauze… Deze bruuske veranderingen kunnen soms leiden tot hoofdpijn. Lees hier alles over hormonale hoofdpijn en wat je ertegen kunt doen.

08-09-2021 | Algemeen welzijn

Magnesium als behandeling tegen migraine

Geschreven door Niels magnesium hoofdpijn migraine

Magnesium is een mineraal dat essentieel is om ervoor te zorgen dat je lichaam goed werkt. Het kan de sterkte van je botten verbeteren, je bloeddruk stabiliseren en een gezond hartritme en werking van de zenuwen bevorderen. Bij een tekort aan magnesium doen zich verschillende symptomen voor, zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, krampen, tintelend gevoel en spiertrekkingen. Een tekort aan magnesium is ook gelinkt aan hoofdpijn en migraine.

07-05-2021 | Aandoeningen

Alles wat je wilt weten over migraine

Geschreven door Niels migraine hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die meerdere symptomen kan veroorzaken. Het wordt vaak gekenmerkt door hevige hoofdpijn. De symptomen kunnen misselijkheid, overgeven, moeite met spreken, gevoelloosheid of tintelingen en gevoeligheid voor licht en geluid zijn. Migraine komt vaak in families voor en treft alle leeftijden.

De diagnose van migraine wordt gesteld op basis van de klinische voorgeschiedenis, de gerapporteerde symptomen en door andere oorzaken uit te sluiten. De meest voorkomende categorieën van migrainehoofdpijn zijn die zonder aura en die met aura.

08-04-2021 | Aandoeningen

Hoofdpijn Informatie, Oorzaken en Symptomen

Geschreven door Niels hoofdpijn stekende hoofdpijn migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomende aandoening die pijn en ongemak veroorzaakt in het hoofd, de hoofdhuid of de nek. Geschat wordt dat 7 op de 10 mensen elk jaar ten minste één keer hoofdpijn heeft.

Hoofdpijn kan soms mild zijn, maar in veel gevallen kan het ernstige pijn veroorzaken die het moeilijk maakt om zich te concentreren op het werk en andere dagelijkse activiteiten uit te voeren. In feite hebben mensen vaak zo ernstige hoofdpijn dat ze helemaal buiten strijd zijn. Gelukkig kunnen de meeste hoofdpijnen worden behandeld met medicijnen en veranderingen in levensstijl.

17-09-2018 | Algemeen welzijn

Maak komaf met hoofdpijn en migraine!

Geschreven door Eline hoofdpijn migraine

Hoofdpijn, het is een veelvoorkomende klacht waar iedereen regelmatig wel mee te maken krijgt. Het kan enorm vervelend zijn. Soms wordt de pijn zelfs zo erg dat je amper nog normale bezigheden kunt uitvoeren. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waaronder migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. 

 

08-05-2018 | Algemeen welzijn

Tips om migraine te vermijden en aanvallen te verminderen

Meedogenloze, ernstige en stekende hoofdpijn, problemen met het zicht, misselijkheid, braken, enz. Ben je jammer genoeg bekend met de symptomen van migraine? Heb je zelf regelmatig last van migraine of ken je iemand die hieronder lijdt? Lees onze tips om te weten te komen hoe je migraine kan voorkomen en hoe je de aanvallen kan verminderen.

11-05-2018 | Algemeen welzijn

10 weetjes over migraine

Twijfel jij ook of jouw hoofdpijn ‘gewone hoofdpijn’ ofwel ‘migraine-hoofdpijn’ is?

Dan kan je altijd langsgaan bij je apotheker voor meer informatie (folders, migrainedagboek) in verband met migraine. Je kan er ook een korte ‘migraine-test’ overlopen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.