085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
30-09-2021 | Aandoeningen

Salmonella: opgelet voor deze bacterie

Geschreven door Niels salmonella

Hoe komt het dat je een kipfilet altijd volledig gaar moet bakken voordat je hem veilig kunt eten? Het antwoord op die vraag kunnen we in één woord samenvatten: salmonella. Deze bacterie besmet jaarlijks nog veel mensen in Europa en brengt klachten zoals buikpijn, diarree, koorts en hoofdpijn met zich mee. Maar hoe loop je nu een besmetting op en hoe zorg je dat je veilig bent voor deze vervelende bacterie?    

23-09-2021 | Sport en vitaliteit

De voordelen van High Intensity Interval Training (HIIT)

Geschreven door Niels sporten HIIT vet verbranden

De gemiddelde mens heeft een uitgebreid schema: huishouden, werken, sociale contacten onderhouden, … En dan zouden we ergens in die drukte nog een plekje moeten overhouden om aan lichaamsbeweging te doen! Voor diegenen met weinig tijd is High Intensity Interval Training dé oplossing. Het is een goede manier om efficiënt en snel vet te verbranden. Lees verder en ontdek wat de voordelen van deze manier van sporten zijn.

08-09-2021 | Sport en vitaliteit

De beste manier om caloriearm te eten

Wie wil afvallen wordt doodgegooid met calculators en tabellen om de dagelijkse inname van calorieën tot in detail bij te houden. De regel is immers dat je afvalt wanneer je minder calorieën opneemt dan je verbrand. Hoe pak je dit nu het best aan? In dit artikel vind je een overzicht van welke voedingsmiddelen weinig calorieën bevatten, maar wel genoeg vullen.

08-09-2021 | Sport en vitaliteit

De beste manier om buikvet te verbranden

Geschreven door Niels buikvet afvallen sporten

Je vindt online veel informatie terug over hoe je zo snel en makkelijk mogelijk van buikvet afraakt. Soms worden er bepaalde tips en oefeningen aangeraden die niet per se werken; er bestaat geen simpele truc om je buikvet te doen verdwijnen. Lees in dit artikel welke stappen je wel kunt ondernemen om op een efficiënte manier het vet op je buik te verliezen.

23-08-2021 | Algemeen welzijn

Waarom zijn kurkuma, boswellia en gember goed voor de gewrichten?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker hoe goed kurkuma, boswellia en gember zijn voor je gezondheid. Het klopt inderdaad dat deze drie plantenextracten helpen om je gewrichten soepel te houden. Maar daarvoor is meer nodig dan wat van elk kruid over je maaltijd heen te strooien. Wij leggen je uit hoe je kan genieten van de voordelen die kurkuma, boswellia en gember je bieden. Maar eerst: wat zijn ze eigenlijk? 

15-07-2021 | Aandoeningen

Oorzaken en behandelingen voor hand psoriasis

Geschreven door Niels psoriasis handen

Het hebben van psoriasis betekent dat je regelmatig lotion moet op smeren, je flare-ups (opflakkeringen) moet verbergen én op zoek moet gaan naar de beste behandeling.

Het hebben van psoriasis op je handen is niet eenvoudig omdat je je handen regelmatig gebruikt. De psoriasisplekken kunnen barsten en bloeden als je je handen wast of gebruikt.

Gelukkig zijn er manieren waarop u uw aandoening draaglijker kunt maken. Lees meer over thuisverzorging en de oorzaken van hand psoriasis.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis capitis: psoriasis van de hoofdhuid

Geschreven door Niels huidverzorging jeuk

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening. De huid vertoont verheven en schilferige rode vlekken of plaques op de huid. Het is een chronische huidaandoening met symptomen die soms verergeren en dan weer verbeteren. Het wordt ook beschouwd als een auto-immuunziekte. Dit betekent dat uw immuunsysteem uw lichaam schade toebrengt in plaats van het te beschermen.

24-06-2021 | Aandoeningen

De 9 vaakst voorkomende spijsverteringsstoornissen

Geschreven door Niels spijsvertering

Wanneer er iets misloopt in het spijsverteringssysteem spreken we van een spijsverteringsstoornis. Het lijkt misschien alsof spijsverteringsstoornissen zeldzaam zijn aangezien maar weinig mensen erover willen spreken, toch komen problemen met de spijsvertering vaker voor dan je zou denken. In dit artikel staan de negen vaakst voorkomende spijsverteringsstoornissen voor jou samengevat.  

24-06-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Een nieuw serum voor de allergische en ultragevoelige huid

 

Het aantal allergieën zit in de lift en wordt een realiteit in het leven van steeds meer mensen over de hele wereld. Hoewel de oorzaken verschillen, van milieufactoren als pollutie tot genetische aanleg of lifestyle veranderingen, hebben de meeste allergieën (tot 89%) een directe impact op de huid. Dat vertaalt zich in roodheid, ongemak, pijn, jeuk en algemene vermindering van levenskwaliteit. 

27-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid

La Roche-Posay, lanceert een vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid. De nieuwe Cicaplast Spray B5 is een herstellende spray die niet uitdroogt en het microbioom respecteert. Zijn pijnstillende en herstellende werking op de huidbarrière is klinisch bewezen. 

19-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De oplossing tegen huidveroudering door de zon

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan UV stralen en vervuiling. Samen zijn deze exposoom factoren verantwoordelijk voor meer dan 80% van de verouderingsverschijnselen. Er zijn twee  soorten UV stralen: UVB en UVA. UVB¬ stralen zijn vooral aanwezig in de zomer, terwijl UVA stralen  het hele jaar door aanwezig zijn, zelfs in de winter en bij bewolkt weer. Bovendien zijn ze onzichtbaar en gaan ze zelfs door ramen. 

04-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De nieuwe generatie zonnecrèmes: ultra hoge bescherming die veilig zijn voor je huid én de planeet

Geschreven door A.

Respect voor onze planeet is belangrijker dan ooit. 95% van alle plastic wordt momenteel weggegooid na een eerste gebruik. Aan dit tempo zal er tegen 2050 meer plastic dan vis zijn in de oceaan.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.