085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
23-09-2022 | Aandoeningen

Hoe herken je een sinusinfectie?

Geschreven door Niels sinusitis verkoudheid neus vrijmaken

Een ontsteking aan de sinussen wordt ook wel sinusitis of rhinosinusitis genoemd. Dit komt voor wanneer de holtes in en rond je neus ontstoken raken door bacteriën in opgehoopte vloeistoffen. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus, maar kan ook ontstaan door bacteriën of zelfs een schimmel. Lees hier wat een sinusinfectie is, hoe het ontstaat en hoe je het herkent.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

25 tips voor een goede nachtrust met een verstopte neus

Geschreven door Niels congestie slaapproblemen neus vrijmaken

Een verkoudheid is een milde, maar irritante aandoening. Een van de meest vervelende symptomen een verstopte neus. Je hebt moeite met ademen, moet constant snuiten en hebt moeite met slapen. Een goede nachtrust is belangrijk om van je verkoudheid af te raken, dus is het belangrijk dat je je verstopte neus zo veel mogelijk inperkt. Lees hier wat je zelf kunt doen tegen een verstopte neus die je slaap verstoort.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Wat kan je doen tegen een verstopte neus bij baby’s?

Geschreven door Niels congestie neus vrijmaken

Een verstopte neus komt vaak voor bij baby’s en is meestal geen reden om je zorgen te maken. Soms moet je je kind wel helpen om de luchtwegen terug vrij te maken. Als er zich bijkomende symptomen voordoen kan een verstopte neus wel een teken zijn van iets ernstiger. Lees hier alles over congestie bij baby’s en wat je ertegen kunt doen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen bij een verstopte neus tijdens de zwangerschap?

Een verstopte neus tijdens de zwangerschap wijst niet noodzakelijk op een aandoening of allergie. Het kan ook gewoon deel zijn van je zwangerschap. In dat geval spreken we van ‘zwangerschapsrhinitis’. Lees hier hoe je zwangerschapsrhinitis kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.

18-10-2018 | Algemeen welzijn

Wat doet neusspray: gebruiken, afkicken, verslaving, symptomen

Bij de eerste tekenen van een verstopte neus grijpen vele mensen meteen naar een neusspray om van dat vervelende verstopte gevoel af te raken. Toch is niet elke neusspray gelijk geschapen en er bestaan verschillende varianten die allemaal een verschillende werking hebben.

25-09-2018 | Aandoeningen

Neussprayverslaving: mythe of waarheid?

Geschreven door Jennifer neus vrijmaken neusverkoudheid neussprays

Je hebt er vast al van gehoord: een neussprayverslaving. Het klinkt heel onwaarschijnlijk maar toch komt het zeer veel voor. Mensen gebruiken neussprays wanneer ze verkouden zijn maar gebruiken ze vaak langer dan eigenlijk nodig is of mag. Hierdoor raken ze verslaafd aan de neussprays en kunnen ze er niet meer zonder. In dit artikel vind je meer informatie over de werking van neussprays, een neussprayverslaving en oplossingen hiervoor.

11-09-2018 | Algemeen welzijn

Verstopte neus: tips, oplossingen en wat te doen

Geschreven door Deborah verkoudheid verstopping herfst gezond leven

De periode van de vallende bladeren brengt ook de eerste loopneuzen met zich mee. Zo’n verstopte neus is natuurlijk het laatste wat je wilt, maar toch heeft praktisch iedereen er minstens een keer per jaar last van. Met de volgende tips maak je snel komaf met die vervelende verstopping en adem je weer vrolijk en vrij. Geef dat opgehoopt snot geen schijn van kan kans met de volgende tips en tricks.

20-07-2018 | Algemeen welzijn

Normal Jet: om te voorkomen en te genezen

Je kent zeker en vast de Physiomer producten, die je waarschijnlijk gebruikt als je verkouden bent of als je een verstopte neus hebt. Wist je dat sprays in de vorm van jets, zoals de Normal Jet, ook efficiënt zijn als preventie? En ja, de dagelijkse hygiëne van de neus helpt om je te beschermen tegen een verkoudheid, waardoor de incidentie met 2 wordt verminderd. Bovendien kan het gebruik van de Normal Jet van Physiomer het aantal ziektedagen met 58% verminderen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.