Veroorzaakt nicotine kanker?

Veel mensen associëren nicotine met kanker en dan voornamelijk met longkanker als grootste boosdoener. Nicotine is een van de vele chemicaliën in ruwe tabaksbladeren. Het overleeft de productieprocessen die sigaretten, sigaren en snuiftabak ondergaan. Het is het meest verslavende bestanddeel in alle vormen van tabak.
Gerelateerd: stoppen met roken via hulpmiddelen van bij uw apotheek
Hoe lang blijft nicotine in je systeem?

Hoe lang gaat nicotine mee?
Wanneer je rookt, pruimtabak gebruikt of tweedehandsrook van een sigaret inademt, wordt nicotine in de bloedbaan geabsorbeerd. Van daaruit breken enzymen in je lever het grootste deel van de nicotine af tot cotinine.
Alles wat je moet weten over nicotine-ontwenning

Wat is nicotine-ontwenning?
De drug nicotine, die in tabak zit, is wat roken zo verslavend maakt. Het heeft verscheidene effecten op de hersenen, zoals:
- verbeterde stemming
- verminderde depressieve gevoelens
- verminderde prikkelbaarheid
- verbeterde concentratie en kortetermijngeheugen
- gevoel van welzijn
- afnemende eetlust
Lees ook: verminderen met roken
10 tips om je te helpen stoppen met roken

Je moet geen roker zijn om het te weten: stoppen met roken is een hele strijd. Je zal in dit artikel enkele simpele en natuurlijke tips vinden om je te helpen stoppen met roken, maar ook om de zin in een sigaret te helpen weerstaan.
Gestopt met roken, wat nu?

Stoppen met roken is niet eenvoudig en vergt veel wilskracht, maar met het nieuwe jaar voor de deur is dit de ideale kans om eindelijk komaf te maken met die ongezonde gewoonte. Eenmaal gestopt is het moeilijke gedeelte echter niet voorbij, volgens sommigen moet het dan zelfs nog beginnen; namelijk volhouden en niet terug naar die sigaret grijpen.
Stoppen met roken, goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Op 1 januari nemen ieder jaar heel wat rokers zich opnieuw voor om te stoppen met roken. Slechts weinigen houden het vol. Roken is verslavend, zowel lichamelijk als psychisch, daarom is het voor velen zo moeilijk om te stoppen. Ons lichaam geraakt namelijk gewend aan een bepaalde hoeveelheid nicotine en aan de gewoonte van het roken.
Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.