085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
29-12-2022 | Aandoeningen

Psoriasis artritis (PsA): oorzaken, symptomen en behandeling

Geschreven door Niels psoriasis artritis Gewrichten

Psoriasis artritis is een aandoening waarbij de gewrichten ontsteken bij iemand met de huidziekte psoriasis. De ernst van de symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar kunnen met medicatie een veranderingen in levensstijl onder controle worden gehouden. Lees hier meer over wat deze aandoening juist inhoudt, hoe het wordt veroorzaakt en wat je ertegen kunt doen.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis voorkomen: Tips om oorzaken te vermijden

Geschreven door Niels psoriasis oorzaken

Psoriasis is een chronische huidaandoening. De meest voorkomende vorm van psoriasis is plaque psoriasis, waarbij de huidcellen sneller groeien dan normaal en zich ophopen bovenop de huid. Deze extra cellen vormen een dikke laag van glanzende schilfers met droge, jeukende rode vlekken die soms pijnlijk zijn. Deze vlekken kunnen klein of groot zijn en variëren in intensiteit met de tijd.

 

15-07-2021 | Aandoeningen

Nagel psoriasis: symptomen en behandelingen

Geschreven door Niels psoriasis nagels

Ongeveer 35 procent van de mensen met psoriasis en ongeveer 80 procent van de mensen met psoriatische artritis, een verwante gewrichtsaandoening, ontwikkelt nagelveranderingen. Artsen weten niet waarom dit bij sommige mensen wel gebeurt en bij anderen niet.

15-07-2021 | Aandoeningen

Welke voedingsmiddelen kunnen een Psoriasis opflakkering veroorzaken?

Geschreven door Niels psoriasis gezonde voeding

Wanneer je psoriasis hebt, is het heel belangrijk om zoveel mogelijk elementen te vermijden die een opflakkering van psoriasis veroorzaken. Psoriasis opflakkeringen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Deze factoren zijn ondermeer: slecht weer, overmatige stress en bepaalde voedingsmiddelen.

15-07-2021 | Aandoeningen

Hoe ziet inversa psoriasis eruit?

Geschreven door Niels huidverzorging psoriasis

Psoriasis is een auto-immuunziekte die uw huid aantast. Auto-immuunziekten zijn aandoeningen waarbij uw immuunsysteem uw lichaam aanvalt. In het geval van psoriasis vermenigvuldigen uw huidcellen zich sneller dan normaal.

De snellere levenscyclus van de huidcellen veroorzaakt een verscheidenheid aan symptomen die op uw huid te zien is. Deze variëren van schilferige, zilverachtige laesies en rode vlekken tot en met etter gevulde zweren.

 

15-07-2021 | Aandoeningen

Oorzaken en behandelingen voor hand psoriasis

Geschreven door Niels psoriasis handen

Het hebben van psoriasis betekent dat je regelmatig lotion moet op smeren, je flare-ups (opflakkeringen) moet verbergen én op zoek moet gaan naar de beste behandeling.

Het hebben van psoriasis op je handen is niet eenvoudig omdat je je handen regelmatig gebruikt. De psoriasisplekken kunnen barsten en bloeden als je je handen wast of gebruikt.

Gelukkig zijn er manieren waarop u uw aandoening draaglijker kunt maken. Lees meer over thuisverzorging en de oorzaken van hand psoriasis.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis bij kinderen: symptomen, behandelingen en meer

Geschreven door Niels psoriasis kinderen

Psoriasis is een veel voorkomende, niet-infectieuze huidaandoening. De meest voorkomende vorm van psoriasis is plaque psoriasis. Hierbij ontwikkelen de huidcellen zich veel sneller dan normaal en vallen ze niet af zoals het hoort. De cellen stapelen zich op aan het huidoppervlak, waardoor gebieden ontstaan met een dikke, zilverrode huid die plaques worden genoemd. 

15-07-2021 | Aandoeningen

Gezicht psoriasis: soorten, oorzaken en behandeling

Geschreven door Niels psoriasis gelaatsverzorging

Psoriasis is een veel voorkomende chronische huidaandoening die de levenscyclus van huidcellen versnelt, waardoor zich extra cellen op de huid ophopen. Deze ophoping resulteert in schilferende vlekken die pijnlijk en jeukend zijn. Deze - vaak rood met zilverkleurige schilfers - psoriasisvlekken zijn gedurende enkele weken of maanden zichtbaar en verdwijnen dan opnieuw.

15-07-2021 | Aandoeningen

Wat veroorzaakt psoriasis en is het besmettelijk?

Geschreven door Niels psoriasis besmettelijk

Psoriasis is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door ontstoken huidgebieden. Mensen met de meest voorkomende vorm van psoriasis, plaque psoriasis, ontwikkelen grote/dikke vlekken die gekenmerkt zijn door een rode en witte schilferige huid die bekend staan als laesies. Deze laesies komen overal op het lichaam voor maar meestal zijn ze te zien op de ellebogen, de knieën en de hoofdhuid.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis capitis: psoriasis van de hoofdhuid

Geschreven door Niels huidverzorging jeuk

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening. De huid vertoont verheven en schilferige rode vlekken of plaques op de huid. Het is een chronische huidaandoening met symptomen die soms verergeren en dan weer verbeteren. Het wordt ook beschouwd als een auto-immuunziekte. Dit betekent dat uw immuunsysteem uw lichaam schade toebrengt in plaats van het te beschermen.

15-07-2021 | Aandoeningen

Psoriasis guttata: oorzaken, diagnose en behandelingen

Geschreven door Niels huidverzorging psoriasis

Guttata psoriasis is een huidaandoening waarbij kleine, druppelvormige, rode vlekken verschijnen op de armen, benen, hoofdhuid en romp. Het is de op één na meest voorkomende vorm van psoriasis. "Guttata" komt van het Latijnse woord voor "druppel". 

02-12-2019 | Aandoeningen

Wat te doen tegen psoriasis?

Geschreven door Niels huidverzorging

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening die de levenscyclus van de huidcellen versnelt. Het veroorzaakt een snelle opbouw van cellen op het huidoppervlak. De extra huidcellen vormen vlekken en rode plekken die jeuken en soms pijnlijk zijn. Psoriasis is een chronische ziekte die vaak komt en gaat. Het belangrijkste doel van de behandeling is om te voorkomen dat de huidcellen zo snel groeien. Er is geen genezing voor psoriasis, maar je kunt wel de symptomen beheersen. Levensstijlmaatregelen, zoals meer drinken, stoppen met roken en het beheersen van stress, kunnen helpen. Meer leren over psoriasis? Lees dan snel verder, wij laten het je in dit artikel allemaal zien!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.