085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
15-07-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen tegen puistjes?

Geschreven door Niels puistjes acne huidverzorging

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam. Bovendien krijgt het gelaat veel meer te verduren: zonlicht, koude, wind, … Het weer en nog heel wat andere factoren kunnen bijdragen tot het ontstaan van onzuiverheden zoals puistjes. Lees hier wat zoal de mogelijke oorzaken van puistjes zijn en wat je ertegen kunt doen.
 

09-08-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Puistjes na de zomer

Geschreven door Niels acné huidverzorging

De zon kan niet enkel wonderen doen voor je stemming, maar ook voor je huid. De zomer is de perfecte periode om te werken aan dat prachtige kleurtje waar je al altijd van gedroomd hebt. Toch heeft de zon ook andere gunstige effecten op de huid. Zo merken sommige mensen met acne dat ze minder last van puistjes en pukkeltjes hebben tijdens de zomermaanden. Wanneer de zon verdwijnt, duiken de puistjes plots weer op.  

20-09-2018 | Aandoeningen

Schimmel hoofdhuid: puistjes, jeuk, haaruitval en korsten verwijderen

Geschreven door Natasha roos hoofdroos hoofdschimmel schimmel

Hoofdschimmels, ook tinea capitis genoemd, zijn schimmelinfecties die voorkomen op de hoofdhuid en de haren. Er zijn verschillende soorten schimmels die de boosdoener kunnen zijn. De schimmelinfectie kan, naast op de hoofdhuid, ook de wenkbrauwen en wimpers aantasten. Hoewel het niet zoveel voorkomt bij volwassenen, is tinea capitis wel zeer besmettelijk. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.