085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
12-01-2023 | Aandoeningen

7 symptomen van een zinkoverdosis

Geschreven door Niels zinkoverdosis supplementen zink

Zink is een mineraal dat een rol speelt in meer dan 100 chemische reacties in je lichaam. Je hebt het nodig voor groei, de aanmaak van DNA en smaak. Zink is ook nodig voor het genezen van wonden, het functioneren van het immuunsysteem en voortplanting. Volwassen vanaf 19 jaar mogen maximum 40 mg zink per dag innemen. Als je in de buurt van deze waarde komt, ervaar je mogelijk negatieve bijwerkingen en bij een overschrijding kan het mogelijk gevaarlijk zijn. Zinkvergiftiging wordt veroorzaakt door voedingssupplementen, huishoudproducten of metaalbewerking. Lees hier hoe je een zinkoverdosis kunt herkennen.

05-01-2023 | Sport en vitaliteit

Hoe je darmbacteriën je kunnen helpen met afvallen

Geschreven door Niels microbioom Darmen metabolisme afvallen

Je lichaam bevat triljoenen bacteriën. Het grootste deel hiervan leeft in je darmen. Darmbacteriën spelen een belangrijke rol in het beschermen van je gezondheid. Zo communiceren ze met je immuunsysteem en produceren ze bepaalde vitamines die je lichaam nodig heeft. Daarnaast beïnvloeden ze ook de spijsverteringen en bepalen zo op een indirecte manier je gewicht. Lees verder en kom meer te weten over het effect van darmbacteriën op je gewicht.

28-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips om af te vallen met PCOS

Geschreven door Niels PCOS afvallen Dieet

PCOS of Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er cysten groeien op de eierstokken. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de vruchtbaarheid, maar ook je hormonen en insulinegevoeligheid worden aangetast. Hierdoor kan het voor vrouwen met PCOS moeilijker zijn om af te vallen. Wil je weten wat je hiertegen kunt doen? Lees dan verder en kom te weten wat je kan doen om af te vallen met PCOS.

21-10-2022 | Algemeen welzijn

Wat is een ontsteking?

Een ontsteking of inflammatie is een reactie van je lichaam wanneer het schade aan weefsel oploopt. Dit mechanisme heeft te maken met je immuunsysteem. In sommige gevallen krijg je ontstekingsreacties zonder dat je ziek of gewond bent en heb je mogelijk een chronische ontsteking. Verder is het ook een symptoom van chronische aandoeningen zoals artritis of Alzeimer. Lees verder en kom alles te weten over ontstekingen, hoe ze werken en wanneer je je zorgen moet maken of niet.

02-10-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen tegen een losse huid na het afvallen?

Geschreven door Niels Losse huid huidsverzorging afvallen

Als je veel gewicht bent kwijtgeraakt om overgewicht tegen te gaan, gefeliciteerd! Het is niet altijd makkelijk om grote hoeveelheden gewicht te verliezen en je doelen te bereiken. Deze overwinning kan soms met een ietwat vervelende bijwerking gepaard gaan: losse huid. Vraag je je af hoe je je huid strakker kan maken? Lees verder en kom te weten welke natuurlijke en medische oplossingen er bestaan om van losse huid af te raken.

27-09-2022 | Algemeen welzijn

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm met de herfst in aantocht?

Geschreven door P. immuunsysteem

Hoewel de vele maatregelen, zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Met de herfst in aantocht doe je er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

26-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat kan je doen met onzuiverheden en een huid met neiging tot acne?

Geschreven door O. acne gelaatsverzorging

Acne is wereldwijd de belangrijkste reden om een dermatoloog te raadplegen en treft miljoenen mensen van alle leeftijdsgroepen, daarnaast kunnen de oorzaken complex zijn. De acnecyclus start lang voordat een puistje verschijnt, het begint met overtollig talg dat de poriën verstopt, waarna bacteriën gaan woekeren en puistjes ontsteken. Het is ook aangetoond dat mensen met een onzuivere huid ook een verzwakte huidbarrière en minder ceramiden in de huid hebben.

23-09-2022 | Aandoeningen

Alles dat je moet weten over een keelontsteking

Geschreven door Niels keelonsteking keelpijn keel

Keelpijn is erg vervelend en kan misschien wijzen op een keelontsteking. Dit is besmettelijk en kan voorkomen bij kinderen en volwassenen Vraag je je af wat een keelontsteking precies is, hoe het veroorzaakt wordt en hoe je het moet behandelen? Lees dan verder en kom alles te weten over een keelontsteking.

23-09-2022 | Aandoeningen

Hoe herken je een sinusinfectie?

Geschreven door Niels sinusitis verkoudheid neus vrijmaken

Een ontsteking aan de sinussen wordt ook wel sinusitis of rhinosinusitis genoemd. Dit komt voor wanneer de holtes in en rond je neus ontstoken raken door bacteriën in opgehoopte vloeistoffen. Het wordt meestal veroorzaakt door een virus, maar kan ook ontstaan door bacteriën of zelfs een schimmel. Lees hier wat een sinusinfectie is, hoe het ontstaat en hoe je het herkent.

23-09-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht?

Net zoals overgewicht kan ook ondergewicht leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Als je ondergewicht hebt en wil aankomen, is het belangrijk dat je dit op een correcte manier doet. In dit artikel vind je tips over hoe je op een gezonde manier een gewichtstoename kunt bereiken en deze kan behouden op lange termijn.

12-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bent u gehecht aan uw haar? Vraag raad aan een expert!

Geschreven door Natasha

Wist je dat we meer dan 120.000 haren op ons hoofd hebben en we er dagelijks een honderdtal verliezen?  Gelukkig groeien er - als alles goed gaat - opnieuw evenveel aan. Toch gebeurt het dat dit mechanisme niet meer optimaal werkt.

04-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan je littekens voorkomen met siliconen of littekencrème?

Als je een wond hebt door te vallen of een operatie, kan je littekens voorkomen met bepaalde huidproducten. zowel littekencrème als siliconenproducten kunnen hierbij helpen. Lees hier hoe deze producten werken en hoe je ermee littekenvorming kan voorkomen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.