085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
12-01-2023 | Algemeen welzijn

Hoe probiotica jouw spijsvertering kunnen verbeteren

Geschreven door Niels darmgezondheid probiotica Darmen

Probiotica zijn micro-organismen die voordelig zijn voor de gezondheid van het lichaam waarin ze leven. Ook het menselijk lichaam is afhankelijk van verschillende soorten microben om goed te blijven functioneren. Probiotica zijn goede bacteriën die hierbij kunnen helpen. Ze bieden ondersteuning voor allerlei mechanismen binnen de spijsvertering en beschermen je tegen ziektekiemen. Lees hier hoe probiotica juist werken, hoe ze je spijsvertering verbeteren en in welke voeding je probiotica terugvindt.

21-10-2022 | Algemeen welzijn

Akkermansia: de bacterie die je spijsvertering versterkt

Geschreven door Niels Darmflora darmproblemen cobiotica

Akkermansia muciniphila is een van de meest voorkomende bacteriesoorten in je darmen. Het zorgt ervoor dat je darmslijmvlies gezond blijft en beschermt je tegen bepaalde aandoeningen. Lees verder en kom alles te weten over waarom Akkermansia goed is voor je darmen, hoe je meer van deze bacterie kunt opnemen en wat cobiotica is.

30-09-2021 | Aandoeningen

Eerste hulp bij diarree

Geschreven door Niels diarree spijsvertering gezonde voeding

Diarree kan plots opkomen en verdwijnt meestal ook weer vanzelf. De oorzaak van de diarree kan erg verschillend zijn van bacteriën en virussen tot voedselallergieën en parasieten. Vaak kan het dan ook moeilijk zijn om in te schatten wat je wel nog kan eten bij diarree en wat je moet doen als je er last van hebt. 

24-06-2021 | Aandoeningen

De 9 vaakst voorkomende spijsverteringsstoornissen

Geschreven door Niels spijsvertering

Wanneer er iets misloopt in het spijsverteringssysteem spreken we van een spijsverteringsstoornis. Het lijkt misschien alsof spijsverteringsstoornissen zeldzaam zijn aangezien maar weinig mensen erover willen spreken, toch komen problemen met de spijsvertering vaker voor dan je zou denken. In dit artikel staan de negen vaakst voorkomende spijsverteringsstoornissen voor jou samengevat.  

28-08-2018 | Algemeen welzijn

Darmflora herstellen of verbeteren: symptomen en voeding

Geschreven door Deborah Darmflora Darmen diarree enterol spijsvertering

Heb je last van een moeilijke spijsvertering, een slechte stoelgang of staat je natuurlijke weerstand even op een laag pitje? Dan kan het zijn dat je darmflora uit balans is. In onze dikke darm zijn miljoen bacteriën aanwezig, zowel goede als slechte. Samen vormen ze de darmflora. Goede bacteriën breken voedsel af en zetten het om naar belangrijke voedingsstoffen.

Lees meer over prikkelbare darm syndroom en medicatie

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.