085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
26-01-2023 | Algemeen welzijn

De beste tips voor insuline-resistentie

Bij insulineresistentie zijn de cellen in je lichaam minder gevoelig voor insuline en werkt insuline minder goed. Hierdoor verhoogt je bloedsuikergehalte. Insulineresistentie verhoogt dan ook de kans op het krijgen van prediabetes en diabetes type 2. Er zijn enkele zaken die je zelf kan doen om insulineresistentie en ook de kans op diabetes en andere aandoeningen te verminderen. Lees verder voor tips over gepaste voeding en lichaamsbeweging.

28-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips om af te vallen met PCOS

Geschreven door Niels PCOS afvallen Dieet

PCOS of Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er cysten groeien op de eierstokken. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de vruchtbaarheid, maar ook je hormonen en insulinegevoeligheid worden aangetast. Hierdoor kan het voor vrouwen met PCOS moeilijker zijn om af te vallen. Wil je weten wat je hiertegen kunt doen? Lees dan verder en kom te weten wat je kan doen om af te vallen met PCOS.

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips om overtollig vocht kwijt te raken

Je lichaam bestaat ongeveer voor 60% uit water. Toch maken sommige mensen zich zorgen over overtollig vocht dat een deel van je gewicht kan bepalen.Sommige vrouwen krijgen hier ook last van tijdens hun menstruele cyclus of zwangerschap. De tips in dit artikel zijn bestemd voor sportieve, gezonde mensen die van extra vocht af willen raken. Als je last hebt van abnormaal gezwollen ledematen contacteer je best een arts.

11-10-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De impact van menopauze op de huid

Geschreven door O. Menopauze vrouwen

Een vrouw zit een derde van haar leven in de overgang. Elk jaar maken  25 miljoen vrouwen de overgang door en in 2025 zullen er wereldwijd 1.2  miljard vrouwen zijn die al uit de overgang zijn*. Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint op 51-jarige leeftijd**.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 tips voor vrouwen om af te vallen

Geschreven door Niels vrouwen afvallen gezonde levensstijl

Wie wil afvallen weet dat de eerste stap minder eten en meer bewegen is. Het is een oneindig aangeprezen formule die foolproof zou moeten zijn. Toch hebben veel vrouwen moeite met het volhouden of effectief implementeren van een dieet. Naast voedsel en beweging zijn er immers andere factoren die onder de radar blijven, maar toch een aanzienlijke invloed om je gewicht kunnen hebben. Lees verder voor concrete tips zodat je als vrouw efficiënt en gezond kunt afvallen.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

8 tips om vet in je gezicht te verliezen

Lichaamsvet is bij iedereen anders verdeeld en kan soms op vervelende plaatsen zitten. Misschien wil je wel van wat extra vet in je nek, kin of kaken af waar je van af wilt. Er zijn verschillende strategieën om dit te doen en op lange termijn te behouden. Lees verder en kom te weten hoe je het vet in je gelaat kunt verminderen.

09-08-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips voor jeuk en huidproblemen tijdens de menopauze

Geschreven door Niels Menopauze huidverzorging jeuk

Tijdens de menopauze ervaart het lichaam grote veranderingen in de hormoonhuishouding. Dit is een natuurlijk proces, maar het gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke klachten. Een van de mogelijke gevolgen van de overgang of menopauze is het ontstaan van huidproblemen. Met de tips in dit artikel kan je deze kwaaltjes verzachten of zelfs verhelpen.

28-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips om snel bruin te worden

Geschreven door Niels bruinen zonnen zonnebescherming

Zou je graag een kleurtje hebben, maar bruin je niet makkelijk? Er zijn verschillende manieren om dit proces wat te versnellen en ervoor te zorgen dat je huid langer bruin blijft. Lees verder en ontdek wat jij kan doen om je huid een donkerdere tint te geven.

18-02-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Verbrand door de zon: tips voor preventie en behandeling

Zonnebrand is niet alleen vervelend op korte termijn, het kan ook ernstige gevolgen hebben op lange termijn. Vooral de blootstelling aan UV-stralen tijdens de jeugdjaren kan gevolgen hebben op latere leeftijd. Denk maar aan een versnelde veroudering van de huid, huidkwalen en melanoom, een agressieve kanker. Het is dus belangrijk om je huid te beschermen en zonnebrand zo veel mogelijk te vermijden. Lees in dit artikel wat je kan doen om zonnebrand te vermijden en te behandelen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 tips om een verkoudheid sneller te genezen

Geschreven door Niels verkoudheid genezen remedie verkoudheid

Tijdens de herfst- en wintermaanden steken allerlei gezondheidskwaaltjes de kop op. Vooral verkoudheden zijn een vaak voorkomend symptoom van het najaar. Terwijl een verkoudheid je levenskwaliteit niet drastisch aantast, blijft het een vervelende ziekte. Lees hier wat je kan doen om je verkoudheid sneller te verhelpen.

09-02-2022 | Aandoeningen

Hoofdpijn en de menopauze: is er een link?

Geschreven door Niels migraine Menopauze hormonen

De oorzaak van hoofdpijn is vaak heel moeilijk te bepalen. Er zijn heel veel factoren die een migraineaanval kunnen triggeren, waaronder ook hormonale veranderingen. In de menopauze kan je last hebben van schommelingen in je hormonen. Sommige vrouwen hebben daardoor plots minder last van hoofdpijn, terwijl andere net vaker hoofdpijn hebben. De menopauze kan dus in sommige gevallen de oorzaak zijn van een plotselinge opkomst van regelmatige migraine.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 tips om van je loopneus af te raken

Geschreven door Niels loopneus remedie verkoudheid

Een loopneus is meestal geen ernstig symptoom, maar het kan wel heel vervelend zijn. Je kan moeilijk door je neus ademen, je blijft oneindig met zakdoeken klungelen en je ruikt weinig of niets. Het kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals een verkoudheid of allergieën. Afgezien van de oorzaak kan je zelf ook een paar dingen doen om een loopneus te verhelpen. Lees verder voor tips en remedies tegen een verstopte neus.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.