085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
05-01-2023 | Algemeen welzijn

Wat veroorzaakt vermoeidheid en wat kan je ertegen doen?

Geschreven door Niels vermoeidheid slaperigheid chronisch moe

Vermoeidheid wil zeggen dat je je moe voelt en lijdt aan een gebrek aan energie. Het is niet hetzelfde als gewoonweg slaperig of suf zijn. Als je vermoeid bent, heb je geen enkele motivatie of energie. Slaperigheid kan een symptoom zijn van vermoeidheid, maar het is niet hetzelfde. Vermoeidheid is een symptoom van allerlei medische aandoeningen waarvan sommige ernstig zijn. Daarnaast kan het ook een gevolg zijn van je levensstijl, vooral door gebrek aan sport of ongezonde voeding. Lees hier meer over de oorzaken en behandeling van vermoeidheid.

24-11-2022 | Algemeen welzijn

Stressmomenten? Vermoeidheid? Wat kan je eraan doen?

Geschreven door C. magnesium

Wist je dat magnesium onmisbaar is voor het goed functioneren van je lichaam? Ook voor sporters, zwangere vrouwen, adolescenten en oudere personen. Het is noodzakelijk om voldoende en op regelmatige basis magnesium in te nemen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken, en een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben!

18-02-2022 | Algemeen welzijn

15 oorzaken van vermoeidheid

Geschreven door Niels vermoeidheid slaapproblemen nachtrust

Slaap is enorm belangrijk voor onze gezondheid. Het beïnvloedt zowel de fysieke als de mentale gezondheid en is essentieel om goed te kunnen functioneren. Heb je last van vermoeidheid en weet je niet goed waar je de oorzaak moet zoeken? Lees hier wat zoal de oorzaken van vermoeidheid kunnen zijn. 

08-09-2021 | Algemeen welzijn

9 mogelijke oorzaken van duizeligheid en vermoeidheid

Geschreven door Niels duizeligheid vermoeidheid oorzaken

Duizeligheid betekent het draaierig gevoel dat je hebt wanneer je niet in balans bent. Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben.  De symptomen kunnen tijdelijk zijn of zich regelmatig voordoen. Contacteer een arts wanneer je vaak last hebt van duizeligheid, want dit kan leiden tot vallen of ongelukken tijdens het rijden. Lees verder om te weten te komen wat duizeligheid kan veroorzaken.

10-09-2020 | Algemeen welzijn

3 tips om vermoeidheid tegen te gaan (video)

Geschreven door Anouk (apotheekassisitente) vermoeidheid

Wat is vermoeidheid? Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid & wat kunnen we ertegen doen?

Anouk deelt tips om vermoeidheid tegen te gaan. 

10-09-2020 | Algemeen welzijn

3 belangrijke oorzaken van vermoeidheid

Geschreven door Anouk (apotheekassisitente) vermoeidheid
10-09-2020 | Algemeen welzijn

Vermoeidheid

Geschreven door Anouk (apotheekassisitente) vermoeidheid

Vermoeidheid is een signaal dat je lichaam nood heeft aan herstel en dat kan zowel fysiek als psychisch zijn. 

‘Bijslapen’ heeft geen invloed op je vermoeidheid. Je voelt je overdag meer moe dan anders en je kan activiteiten niet meer op hetzelfde tempo doen als voordien. Je hebt de energie niet om ergens aan te beginnen en als je iets doet heb je achteraf meer energie nodig om te recupereren. 

02-12-2019 | Aandoeningen

Zona (gordelroos): vermoeidheid, besmettelijk, stress en rusten

Geschreven door Annelies huidverzorging

Elk jaar zijn er aanzienlijk veel mensen die last krijgen van Zona, ook wel Gordelroos. In beginsel is het niet een zeer gevaarlijke infectie, het is echter toch van belang dat je contact opneemt met de huisarts om het mogelijk te bestrijden. Nu blijkt dat lang niet iedereen bekend is met dit virus. Niet iedereen weet wat het is en waar het vandaan komt, laat staan wat de mogelijke vormen van behandeling zijn. In dit artikel laten wij je meer zien over gordelroos en over het verloop van de infectie, zo weet je wat je kunt verwachten. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.