085/016 08 96

Ma - Vr9u - 19u

Chat met ons

03-11-2021 | Algemeen welzijn

Vitamine D tekort: wat nu?

Geschreven door F. vitamine d vitamine d tekort

Ontdekte je onlangs via een bloedtest dat je met een vitamine D-tekort kampt? Dan behoor je tot de ongeveer 70% van de bevolking voor wie een vitamine D-supplement aangewezen is om dat tekort weer aan te vullen. Sta je op het punt om een vitamine D-supplement te kopen bij de apotheek, maar weet je niet goed waar je op moet letten? In wat volgt krijg je wat tips die je richting kunnen geven wanneer je een vitamine D-supplement wil kopen.

23-02-2021 | Algemeen welzijn

Vitamine B12 tekort: Wat zijn de symptomen en bestaat er zoiets als een teveel?

Geschreven door Natasha vitamines vitamine b

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in je algemene gezondheid. Maar hoe weet je nu of je iedere dag genoeg vitamine B12 binnenkrijgt? En welke gevolgen kan een tekort hebben voor je gezondheid? Aangezien je lichaam zelf geen vitamine B12 kan aanmaken, is het belangrijk dat je goed op je voeding let om een tekort te voorkomen. 

18-02-2021 | Algemeen welzijn

Heeft je immuunsysteem vitamine C nodig?

Geschreven door Niels vitamines immuunsysteem

Je kunt het immuunsysteem zien als een verdedigingsmuur die je lichaam beschermt tegen ziekten, virussen, bacteriën en schimmels. Een sterk immuunsysteem biedt dus meer weerstand tegen ziekteverwekkers waardoor je minder snel ziekt wordt. Bij de mens is dit verdedigingssysteem al vanaf de geboorte aanwezig en door contacten met agressoren zoals ziektes wordt het steeds sterker.

12-01-2021 | Algemeen welzijn

Vitaminen en voedingssupplementen: Stress

Dat stress de laatste jaren een van de grootste kwalen bij ons is, hoeven we jou niet meer te vertellen. De impact van de Corona-crisis op het mentaal welzijn van veel mensen is niet te onderschatten. 


Maar hoe kan je stress op een natuurlijke manier bestrijden en hou je jouw leven beter in balans? 


Zijn er tips en middeltjes om de stressklachten tegen te gaan?
 

02-12-2020 | Algemeen welzijn

Vitamine D

Geschreven door N. vitamine d tekort vitamine d

Naar schatting heeft meer dan 75% van de bevolking een tekort aan vitamine D. Maar waarom is dit zo’n probleem? En kan je er wat aan doen?

29-07-2020 | Algemeen welzijn

Foliumzuur of vitamine B11

Geschreven door Niels vitaminen zwangerschap

Wie zwanger is of zwanger probeert te worden, heeft waarschijnlijk al van vitamine B11 of foliumzuur  gehoord. Deze vitamine is namelijk de belangrijkste vitamine voor vrouwen met een kinderwens. Door voldoende foliumzuur binnen te krijgen help je je baby namelijk met een gezonde groei en ontwikkeling. Wil je meer te weten komen over foliumzuur? Lees dan zeker verder!

17-07-2020 | Algemeen welzijn

Bèta-caroteen (pro-vitamine A)

Geschreven door Niels

Bèta-caroteen staat ook bekend als pro-vitamine A. Het is een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A en helpt je een goede weerstand op te bouwen. Ook helpt het een goed gezichtsvermogen en gezonde botten, tanden en huid te verzorgen. Daarnaast stimuleert het de groei. Er wordt ook gesteld dat Bèta-caroteen kan helpen in de bestrijding van vrije radicalen die schade aan de cellen kunnen veroorzaken.

17-07-2020 | Algemeen welzijn

Wat is vitamine k: tekort symptomen en voeding

Geschreven door Niels

Vitamine K (Fytomenadion) is een vitamine die een rol speelt in de bloedstolling. Ook is het belangrijk voor de botstofwisseling. Voor pasgeboren baby’s is het in de eerste drie maanden belangrijk om extra vitamine K toegediend te krijgen om bloedingen te voorkomen. Dit komt omdat pasgeborenen geen voorraad vitamine K meekrijgen bij geboorte en deze in de eerste drie maanden nog niet voldoende aanmaken.

17-07-2020 | Algemeen welzijn

Wat is vitamine E ? Waarom, voeding, tekort symptomen en voordelen

Geschreven door Niels

Vitamine E is een vitamine die vetoplosbaar is. Het is een belangrijke vitamine om rode bloedcellen mee aan te maken. Daarnaast houdt het verschillende weefsels, zoals het spierweefsel, in stand. Vitamine E is daarnaast een antioxidant. Dat betekent dat het een beschermende werking tegen vrije radicalen heeft.

16-07-2020 | Algemeen welzijn

Vitamine B12 (cobalamine): inIn welke voedingsmiddelen en wat als te hoog

Geschreven door Niels

Vitamine B12 (cobalamine) is één van de varianten die in het vitamine B-complex te vinden zijn. Dit is ontdekt toen duidelijk werd dat er meer dan één vitamine B bestond. Deze vitamines zijn allemaal wateroplosbaar. Vitamine B12 is nodig om specifieke vormen van bloedarmoede te voorkomen. Daarnaast draagt het bij aan een goede weerstand. Het helpt ook bij de vorming van goede rode bloedcellen. De werking van het zenuwstelsel wordt er ook door bevorderd, net als de energievoorziening.

16-07-2020 | Algemeen welzijn

vitamine b11 foliumzuur: tekort symptomen, voeding en supplementen

Geschreven door Anniek

Vitamine B11 is ook bekend als foliumzuur. Het is een vitamine die van belang is voor het immuunsysteem en voor een goed functionerend zenuwstelsel. Daarnaast is het van belang voor de vorming van rode bloedcellen, de vorming van DNA en gezonde groei tijdens zwangerschap. De deling van cellen tijdens de groei wordt ook gestimuleerd door vitamine B11, het verkleint de kans op geboorte met een open ruggetje. Daarnaast zorgt het voor minder homocysteïne in het bloed, wat minder kans op hart- en vaatziekten beteken.

16-07-2020 | Algemeen welzijn

Wat is vitamine B8 (Biotine): tekort symptomen en voeding

Geschreven door Niels

Vitamine B8 is één van de vitaminen in het vitamine b-complex. Het staat ook bekend als biotine. Het is een wateroplosbare vitamine. Het is belangrijk voor de opbouw en afbraak van koolhydraten en eiwitten. Daarnaast draagt het bij aan de productie van vetzuren. Zo speelt het een rol in de energievoorziening. Het is goed om te weten dat B8 ook een rol speelt bij het hebben van gezond haar en een gezonde huid en een goed zenuwstelsel.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.