085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
26-01-2023 | Algemeen welzijn

De beste tips voor insuline-resistentie

Bij insulineresistentie zijn de cellen in je lichaam minder gevoelig voor insuline en werkt insuline minder goed. Hierdoor verhoogt je bloedsuikergehalte. Insulineresistentie verhoogt dan ook de kans op het krijgen van prediabetes en diabetes type 2. Er zijn enkele zaken die je zelf kan doen om insulineresistentie en ook de kans op diabetes en andere aandoeningen te verminderen. Lees verder voor tips over gepaste voeding en lichaamsbeweging.

19-01-2023 | Algemeen welzijn

9 gezondheidsvoordelen van vitamine B12

Geschreven door Niels vitamine B12 vitamines gezonde voeding

Je lichaam heeft vitamine B12 nodig voor allerlei processen te ondersteunen die je gezond houden. Bovendien kan het ook je botten, rode bloedcelproductie, energie en humeur verbeteren. Door een gezond en gebalanceerd voedingspatroon aan te houden of supplementen in te nemen, hou je je vitamine B12 op peil en daar heeft je gezondheid baat bij. Lees verder en kom te weten wat vitamine B12 voor jou doet.

28-10-2022 | Sport en vitaliteit

15 ontbijt-opties om af te vallen

Geschreven door Niels ontbijt Dieet gezonde voeding

Als je op dieet bent kan je ontbijt bepalen hoe je de rest van de dag omgaat met eten. Door de verkeerde voeding te eten aan het begin de je dag kan je mogelijk later meer honger gaan hebben, wat de kans op succes verlaagt. Wanneer je echter goede voedingsmiddelen kiest, kan je hongertjes doorheen de dag vermijden, waardoor je minder gaat snoepen en makkelijker afvalt. Lees verder en kom te weten met welke voeding je ’s ochtends beter afvalt.

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

Welk fruit is het beste om af te vallen?

Geschreven door Niels fruit gezonde voeding voedingsstoffen

Fruit zit bomvol vitamines, vezels en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezond voedingspatroon. Het bevat ook relatief weinig calorieën en door de hoge concentratie aan vezels val je zelfs makkelijker af. Fruit wordt zelfs geassocieerd met een lager gewicht en een lagere kans op diabetes, hoge bloeddruk, kanker en hartziektes. Lees verder en kom te weten welke fruitsoorten je het beste kunnen helpen met afvallen.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt

Als je wat extra kilo’s kwijt wilt, weet je waarschijnlijk al dat je voedingspatroon een belangrijke rol zal spelen. Het gaan dan niet enkel over het verkleinen van je porties, maar ook een goed overwogen keuze van welke voedingsmiddelen je zal eten. Door bewust voor een gezond en evenwichtig dieet te kiezen, zal je sneller je doelen bereiken en een gezond gewicht behouden. Lees verder over welke voedingsmiddelen jouw dieet kunnen bevorderen.

02-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 gezonde snacks om af te vallen

Geschreven door Niels snacks gezonde voeding gezond afvallen

Een van de uitdagingen van een dieet -of dat nu om af te vallen of om simpelweg gezonder te eten dient- is het gevarieerd en lekker blijven eten. Natuurlijk zijn er genoeg gezonde voedingsmiddelen die lekker smaken, maar je hebt misschien moeite om het interessant te houden omdat het om dingen gaat die je normaal gezien niet eet. In dit artikel vind je een overzicht van gezonde snacks en tussendoortjes zodat je geen honger hoeft te lijden tijdens het diëten.

23-09-2022 | Algemeen welzijn

10 redenen waarom koffie goed is voor de gezondheid

Geschreven door Niels koffie gezonde voeding gezond leven

De dag starten met een stomende tas koffie zit goed ingebakken in de dagelijkse routine van velen. Het zwarte goedje heeft een gezellig aroma en maakt je klaar voor de dag. Daar bovenop heeft het ook tal van voordelen voor de gezondheid. Lees hier over hoe koffie jouw gezondheid kan verbeteren.

18-02-2022 | Sport en vitaliteit

Voedingsstoffen: vetten

Geschreven door Niels gezonde voeding vetten voedingsstoffen

Ondanks de slechte reputatie van vetstoffen in voeding, blijven ze toch een belangrijke bouwsteen van een gezonde levensstijl. Net zoals koolhydraten en proteïnen zijn ze nodig om ons lichaam te laten functioneren. Lees hier alles over de verschillende soorten vetten en wat ze voor je gezondheid betekenen.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Wat is de Nutri-Score?

Je vindt de kleurrijke letters op alle voedselverpakkingen terug. Als het product Nutri-Score A heeft, is het dan ook gezond? Het blijkt niet altijd zo eenvoudig te zijn. Lees hier alles over hoe de Nutri-Score wordt berekend en hoe je deze kunt gebruiken om gezonder te gaan eten.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Het belang van eiwitten in je voeding

Op de etiketten van je voeding lees je over vetten, eiwitten en koolhydraten. Waarom zijn eiwitten nu juist zo'n belangrijke voedingsstof voor jouw lichaam? Lees hier alles over wat eiwitten zijn en welke je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. 

30-09-2021 | Algemeen welzijn

Zo bereken je je BMI

Het kan moeilijk zijn om in te schatten of je een gezond gewicht hebt of niet. Want wat betekent dat cijfer op de weegschaal nu eigenlijk? De BMI (Body Mass Index) geeft aan of je een gezond gewicht hebt in relatie tot je lengte. Een te hoog BMI verhoogt ook je risico op gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten. Naast de BMI kun je ook de middelomtrek gebruiken om te kijken of je gewicht gezond is.

30-09-2021 | Algemeen welzijn

Welke tussendoortjes zijn gezond?

Geschreven door Niels gezonde voeding gezonde levensstijl

Je weet waarschijnlijk wel dat het gezond is om driemaal per dag een maaltijd te eten. Ontbijt, middagmaal en avondmaal is iets wat we met de paplepel mee ingegeven krijgen. Veel mensen vergeten echter het nut van gezonde tussendoortjes. Want wat zijn nu eigenlijk gezonde tussendoortjes?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.