085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
29-12-2022 | Algemeen welzijn

Wat jij kan doen om schade van antibiotica aan je darmflora te voorkomen

Geschreven door Niels Darmflora antibiotica microbioom

Iedereen heeft al wel eens een antibioticakuur moeten innemen voor een of andere kwaal of aandoening. Dit is een efficiënte manier om te genezen, maar wist je dat sommige antibiotica ook een nadelig effect kunnen hebben op je darmbacteriën? Lees hier hoe antibiotica je darmflora beïnvloeden en hoe je mogelijke schade kunt voorkomen.
 

24-11-2022 | Algemeen welzijn

Stressmomenten? Vermoeidheid? Wat kan je eraan doen?

Geschreven door C. magnesium

Wist je dat magnesium onmisbaar is voor het goed functioneren van je lichaam? Ook voor sporters, zwangere vrouwen, adolescenten en oudere personen. Het is noodzakelijk om voldoende en op regelmatige basis magnesium in te nemen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken, en een magnesiumtekort kan vervelende gevolgen hebben!

14-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 voedingsmiddelen om snel bij te komen

Geschreven door Niels gezond bijkomen gewichtstoename Spieren

Sommige mensen hebben moeite om bij te komen of om spieren te kweken. De keuze van je voeding kan een significant effect hebben op hoe je lichaamsgewicht verandert, waardoor je beoogde gewichtstoename op een simpele en gezonde manier kan verlopen. Lees verder en kom te weten welke voedingsmiddelen je aan je dieet moet toevoegen om op een gezonde manier bij te komen.

07-10-2022 | Sport en vitaliteit

10 voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt

Als je wat extra kilo’s kwijt wilt, weet je waarschijnlijk al dat je voedingspatroon een belangrijke rol zal spelen. Het gaan dan niet enkel over het verkleinen van je porties, maar ook een goed overwogen keuze van welke voedingsmiddelen je zal eten. Door bewust voor een gezond en evenwichtig dieet te kiezen, zal je sneller je doelen bereiken en een gezond gewicht behouden. Lees verder over welke voedingsmiddelen jouw dieet kunnen bevorderen.

02-10-2022 | Sport en vitaliteit

Kunnen vrouwen afvallen door aan gewichtheffen te doen?

Geschreven door Niels gewichtheffen Vrouw afvallen

Als je graag wat kilo’s kwijt wilt ben je misschien aan het zoeken naar de perfecte workout voor jou. Gewichtheffen voor vrouwen kan een goede optie zijn, afhankelijk van wat je juist wil bereiken. Of gewichtheffen een goede strategie is om af te vallen voor vrouwen wordt behandeld in dit artikel. Lees verder voor de voordelen en hoe je kan beginnen met gewichtheffen.

12-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bent u gehecht aan uw haar? Vraag raad aan een expert!

Geschreven door Natasha

Wist je dat we meer dan 120.000 haren op ons hoofd hebben en we er dagelijks een honderdtal verliezen?  Gelukkig groeien er - als alles goed gaat - opnieuw evenveel aan. Toch gebeurt het dat dit mechanisme niet meer optimaal werkt.

20-05-2022 | Algemeen welzijn

Hoe kan magnesium je helpen bij het studeren?

Geschreven door M. magnesium magnesiumtekort

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor tal van functies in het lichaam, zoals de botten, de aanmaak van nieuwe lichaamscellen, de stofwisseling, de overdracht van neurotransmitters en de werking van spieren.

09-02-2022 | Sport en vitaliteit

Hoe begin ik aan het DASH-dieet?

Geschreven door Niels Dieet Dieetschema bloeddruk

Het DASH-dieet dient in de eerste plaats om je bloeddruk te verlagen, maar je valt er ook van af! Dat doe je onder andere door minder zout en bewerkte producten te eten. Daarnaast eet je ook zoveel mogelijk onbewerkte producten zoals groenten en fruit. Lees hier alles over wat het dieet inhoudt en wat je mag eten.

08-09-2021 | Algemeen welzijn

Magnesium als behandeling tegen migraine

Geschreven door Niels magnesium hoofdpijn migraine

Magnesium is een mineraal dat essentieel is om ervoor te zorgen dat je lichaam goed werkt. Het kan de sterkte van je botten verbeteren, je bloeddruk stabiliseren en een gezond hartritme en werking van de zenuwen bevorderen. Bij een tekort aan magnesium doen zich verschillende symptomen voor, zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, krampen, tintelend gevoel en spiertrekkingen. Een tekort aan magnesium is ook gelinkt aan hoofdpijn en migraine.

15-07-2021 | Aandoeningen

Welke voedingsmiddelen kunnen een Psoriasis opflakkering veroorzaken?

Geschreven door Niels psoriasis gezonde voeding

Wanneer je psoriasis hebt, is het heel belangrijk om zoveel mogelijk elementen te vermijden die een opflakkering van psoriasis veroorzaken. Psoriasis opflakkeringen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Deze factoren zijn ondermeer: slecht weer, overmatige stress en bepaalde voedingsmiddelen.

29-07-2020 | Algemeen welzijn

De belangrijkste signalen van een magnesiumtekort

Geschreven door Niels magnesium magnesiumtekort mineralen

Vitamines en mineralen leveren, in tegenstelling tot koolhydraten, vetten en eiwitten, geen energie. Ze zijn wel nodig om energie vrij te maken uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast ondersteunen ze een goede werking van onze energiestofwisseling. Magnesium is een mineraal dat vorming van gezonde botten en tanden ondersteunt, evenals een goede spierwerking en overdracht van zenuwprikkels. Een magnesiumtekort kan je herkennen aan de volgende signalen:

27-07-2020 | Algemeen welzijn

Gevolgen van te veel en te kort aan Natrium

Geschreven door Niels

Natrium is een middel dat de vochthuishouding in het lichaam in evenwicht houdt. Daarnaast zorgt het voor samentrekking van de spieren en geleidt het de zenuwprikkel. Het is ook een belangrijke stof als het gaat om de regulering van de bloeddruk. Daarvoor werkt het samen met Kalium.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.