085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
23-09-2021 | Sport en vitaliteit

Hoe stel ik een voedingsschema op?

Geschreven door Niels Dieetschema Dieet gezond afvallen

Als je op dieet gaat heb je snel de neiging om een eetschema over te nemen van het internet of uit een boek. Toch is het aangeraden om zelf eentje op te stellen of op maat te laten maken door een professional. Daardoor zal het beter beantwoorden aan je calorie- en macrobehoeften en kan je het langer volhouden. Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

04-11-2019 | Algemeen welzijn

Voedingsdriehoek – eieren

Geschreven door Niels gezonde voeding voedingsschema

Er zijn een hele hoop mensen die het lekker vinden om de dag te beginnen met een gekookt of een gebakken eitje. Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd een hele hoop onduidelijkheid bestaat op het gebied van eieren. Zijn ze nu gezond om te eten? Of kan je ze beter links laten liggen? Wij zullen je in dit artikel laten zien in hoeverre eieren een plekje verdienen in de voedingsdriehoek, hiermee weet je precies of jij ze kan eten. 

04-11-2019 | Algemeen welzijn

Totstandkoming van de voedingsdriehoek

Veel mensen volgen de voedingsdriehoek, echter zijn er maar weinig mensen die weten hoe deze driehoek tot stand is gekomen. De voedingsdriehoek is met name gebaseerd op een zeer uitgebreide studie over voeding en beweging. Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft veel van de informatie geleverd en heeft de bevindingen uit het onderzoek afgestemd op de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad. 

28-10-2019 | Algemeen welzijn

De voedingsdriehoek uitgelegd

De voedingsdriehoek is voor veel mensen een handige richtlijn bij het optimaliseren van hun dieet en bij het opstellen van een persoonlijk eetpatroon. In deze voedingsdriehoek vind je alle mogelijke producten die je maar kunt nuttigen, deze zijn onverdeeld in verschillende categorieën. De producten in de bovenste lagen zijn beter dan de producten in de onderste lagen, hier moet je dan ook meer van eten. Wij zullen je vandaag deze voedingsdriehoek wat beter laten zien, zo snap je hoe je hem af moet lezen en hoe je hem kunt gebruiken.

28-10-2019 | Algemeen welzijn

Wat is de voedingsdriehoek?

Wanneer je gezond wilt gaan eten, zal je enkele belangrijke keuzes moeten maken. Bij het samenstellen van een gezond eetpatroon zijn er talloze mogelijkheden waar je voor kunt gaan, echter zijn er maar weinig methodes die ook daadwerkelijk goed zijn. Een van de beste manieren om gezond te eten zonder al te veel moeite is door de voedingsdriehoek te volgen. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien over de voedingsdriehoek, zo weet je precies hoe je deze driehoek kunt gebruiken voor het opstellen van richtlijnen voor je voeding.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.