085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Mag je in de zon komen als je antibiotica inneemt?

Wist je dat bepaalde soorten antibiotica niet goed samengaan met de zon? Je kan dan hevige huidirritaties of zelfs blaren krijgen. Dit is niet het geval bij alle antibiotica. Lees hier waarom je huid zo reageert, bij welke types antibiotica je moet opletten voor de zon en hoe je je het beste kunt beschermen.

30-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Kan je bruin worden in de schaduw?

Geschreven door Niels zonnebrand zonnebescherming zonnen

Er wordt vaak gewaarschuwd voor de schadelijke effecten van zonlicht op onze huid. Je hebt je misschien al eens afgevraagd in hoeverre deze gevolgen jou beïnvloeden, ook al zit je niet de hele dag in de volle zon. Word je bijvoorbeeld ook bruin achter glas of in de schaduw? Lees hier in welke mate deze situaties jouw huid kunnen aantasten.

15-06-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Een goede gelaatsverzorging begint bij zonnecrème

Wist u dat 80% van de tekenen van huidveroudering veroorzaakt worden door het niet gebruiken van zonnebescherming ?

28-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is minerale zonnebrand?

In de wereld van zonnebrandmiddelen worden een heleboel technische termen gebruikt, waaronder ook ‘minerale zonnebrand’. Dit is een type zonnefilter die bepaalde eigenschappen en ook voor- en nadelen heeft. Lees hier alles over minerale zonnebrand en waarom dit mogelijk de beste keuze voor jou is.

28-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

10 tips om snel bruin te worden

Geschreven door Niels bruinen zonnen zonnebescherming

Zou je graag een kleurtje hebben, maar bruin je niet makkelijk? Er zijn verschillende manieren om dit proces wat te versnellen en ervoor te zorgen dat je huid langer bruin blijft. Lees verder en ontdek wat jij kan doen om je huid een donkerdere tint te geven.

28-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Alles wat je moet weten over zonnebrandmiddelen

Geschreven door Niels zonnebrand zonnebescherming zonnen

Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Langdurige blootstelling kan immers leiden tot een verbrande huid, waardoor je huid sneller veroudert en je meer kans loopt op huidkanker. De makkelijkste manier om je te weren tegen zonlicht is het consistent gebruiken van een goed zonnebrandmiddel. Lees hier alles over welke zonnebrandmiddelen er bestaan en welke het meest geschikt zijn voor jou.

28-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is het verschil tussen zonneallergie en zonverbranding?

Heb je last van een rode huid na blootstelling aan de zon? Dan kan je verbrand zijn of misschien is er zelfs sprake van een zonneallergie. De twee hebben erg gelijkaardige symptomen, maar het is wel belangrijk om het verschil te kennen omdat de behandelingen ook verschillen. Lees hier alles over de symptomen, behandelingen en preventie van zonneallergie en zonverbranding.

27-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zijn we genoeg beschermd tegen de UVA-stralen van de zon?

Blootstelling aan de zon is gevaarlijk voor de huid en kan leiden tot zonnebrand, allergieën, oxidatieve stress, DNA-schade, fotoveroudering, hyperpigmentatie en, in sommige gevallen, huidkanker. 

20-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Biedt zonnebrand met SPF 50 een betere bescherming dan SPF 30?

Huidproducten kiezen kan een hele opgave zijn. Het gamma is immers een wirwar van labels en ingrediënten, wat ook geldt voor zonnecrèmes. Een belangrijke aanduiding die bepaalt welke zonnecrème je kiest is de factor, ofwel SPF. Je vraagt je misschien af wat SPF juist aanduidt en wat het verschil is tussen de verschillende SPF waaruit je kan kiezen. Lees hier alles over SPF en hoe het werkt.

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonder zorgen in de zon met La Roche-Posay Anthelios SPF 50

Geschreven door Niels zonnebescherming SPF gevoelige huid

Je huid beschermen tegen de zon is enorm belangrijk. Daarom bestaat er ook een enorm aanbod aan zonneproducten in allerlei vormen. Het is dus niet altijd makkelijk om een goede, geïnformeerde keuze te maken. Wij hebben voor jou een topproduct uitgetest en de specifieke voordelen ervan opgelijst om die keuze een beetje makkelijker te maken. Lees hier hoe La Roche-Posay Anthelios jouw huid op een comfortabele, efficiënte manier beschermt.

06-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Dagcrèmes met SPF, essentieel of geen must?

Om je huid soepel en jong te houden, gebruik je best een goede dagcrème. Zo blijft je gelaat beschermd tegen koud en droog weer. De grootste boosdoener bij het verouderen van de huid blijft uv-straling. Je kan je hier tegen beschermen door zonnecrème te gebruiken, maar soms zit deze bescherming ook in dagcrèmes verwerkt. Lees hier alles over SPF in dagcrèmes en waarom je het zou moeten gebruiken.

11-03-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrèmes voor het gelaat: nodig of overbodig?

Een flinke portie zonnestralen op je bol kan prettig aanvoelen, maar je beschermt je huid best tegen veroudering en huidkanker door zonnecrème te smeren. Er bestaan gespecialiseerde crèmes voor je gezicht, maar heeft dat ook voordelen of werkt een gewone zonnecrème minstens even goed? Lees hier waar de verschillen zitten en wat een zonnecrème voor het gelaat jou kan bieden.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.