Kan je bruinen met factor 50?

Men denkt wel eens dat je niet bruint als je een hoge factor gebruikt, maar is dat wel zo? Het korte antwoord is ‘ja, je kan bruin worden als je zonnecrème met factor 50 smeer’. Dat kan verklaard worden door de werking van zonnecrèmes en hoe een ‘factor’ bepaald wordt. Lees hier alles over hoe het komt dat je bruint als je een factor 50-crème gebruikt.
Kan je bruin worden in de schaduw?

Er wordt vaak gewaarschuwd voor de schadelijke effecten van zonlicht op onze huid. Je hebt je misschien al eens afgevraagd in hoeverre deze gevolgen jou beïnvloeden, ook al zit je niet de hele dag in de volle zon. Word je bijvoorbeeld ook bruin achter glas of in de schaduw? Lees hier in welke mate deze situaties jouw huid kunnen aantasten.
Wat is minerale zonnebrand?

In de wereld van zonnebrandmiddelen worden een heleboel technische termen gebruikt, waaronder ook ‘minerale zonnebrand’. Dit is een type zonnefilter die bepaalde eigenschappen en ook voor- en nadelen heeft. Lees hier alles over minerale zonnebrand en waarom dit mogelijk de beste keuze voor jou is.
Alles wat je moet weten over zonnebrandmiddelen

Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Langdurige blootstelling kan immers leiden tot een verbrande huid, waardoor je huid sneller veroudert en je meer kans loopt op huidkanker. De makkelijkste manier om je te weren tegen zonlicht is het consistent gebruiken van een goed zonnebrandmiddel. Lees hier alles over welke zonnebrandmiddelen er bestaan en welke het meest geschikt zijn voor jou.
Wat is het verschil tussen zonneallergie en zonverbranding?

Heb je last van een rode huid na blootstelling aan de zon? Dan kan je verbrand zijn of misschien is er zelfs sprake van een zonneallergie. De twee hebben erg gelijkaardige symptomen, maar het is wel belangrijk om het verschil te kennen omdat de behandelingen ook verschillen. Lees hier alles over de symptomen, behandelingen en preventie van zonneallergie en zonverbranding.
Zijn we genoeg beschermd tegen de UVA-stralen van de zon?

Blootstelling aan de zon is gevaarlijk voor de huid en kan leiden tot zonnebrand, allergieën, oxidatieve stress, DNA-schade, fotoveroudering, hyperpigmentatie en, in sommige gevallen, huidkanker.
15 fabels over zonnen

Wanneer de temperaturen stijgen en we wat meer van onze huid laten zien, tonen we graag een kleurtje. Als je geen getinte huid hebt, ben je misschien geneigd om eens onder de zonnebank of in de volle zon te gaan liggen. Rond deze methoden bestaan echter een heleboel misverstanden. Lees hier te (on)waarheden van de effecten van de zon.
Biedt zonnebrand met SPF 50 een betere bescherming dan SPF 30?

Huidproducten kiezen kan een hele opgave zijn. Het gamma is immers een wirwar van labels en ingrediënten, wat ook geldt voor zonnecrèmes. Een belangrijke aanduiding die bepaalt welke zonnecrème je kiest is de factor, ofwel SPF. Je vraagt je misschien af wat SPF juist aanduidt en wat het verschil is tussen de verschillende SPF waaruit je kan kiezen. Lees hier alles over SPF en hoe het werkt.
Hoe vind je de minerale zonnebrand die het beste bij jou past?

Wanneer de zomer voor de deur staat, is het hoog tijd om je zonnebescherming aan te vullen. Hoewel je je altijd moet beschermen tegen de zon, zal je tijdens de hete dagen en verhoogde uv-straling frequenter moeten smeren dan wanneer je niet zweet en de zon achter de wolken verstopt is. Hoe ga je nu op zoek naar de beste zonnebrand? Lees hier waarom een minerale filter mogelijk geschikter is voor jouw huid dan een chemische en hoe je het beste product uitkiest.
Werkt bodylotion even goed als aftersun?

Een stevige laag aftersun werkt kalmerend bij een zonverbrande huid. Dat komt omdat het je huid niet alleen hydrateert, maar ook de schade van de zon beperkt. Je vraagt je misschien af of je hetzelfde effect kunt bereiken met een bodylotion. Lees hier alles over alles over aftersuns, bodylotions en de verschillen tussen de twee.
Zonnebrand bij kinderen: risico’s, preventie en behandeling

Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid van kinderen en daarom laten we ze graag buitenspelen bij mooi weer. Hierbij is het belangrijk dat ze goed beschermd zijn tegen de schadelijke gevolgen van langdurige blootstelling aan uv-stralen. Lees in dit artikel alles over wat je moet weten om je kind zo goed mogelijk te beschermen tegen zonnebrand.
Is de zon gevaarlijk tijdens de zwangerschap?

Te veel zonlicht kan schadelijk zijn voor je gezondheid, daarom wordt het gebruik van zonnecrème zoveel benadrukt. Maar hoe zit dat als je zwanger bent? Loop je dan meer risico? Lees hier hoe de zon een gevaar kan vormen tijdens de zwangerschap en hoe jij jezelf het beste kunt beschermen.
- « Vorige
- 1
- 2
- Volgende »
Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.