085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
11-03-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Wat is het verschil tussen een zonnesteek en een zonneslag?

Geschreven door Niels zonnesteek zonneslag hitte

Hete zomerdagen gaan gepaard met plezier, uitstapjes en een gezond buitenleven. Toch moeten we waakzaam zijn voor gezondheidsproblemen die hitte kan veroorzaken. De woorden ‘zonnesteek’ en ‘zonneslag’ worden soms met elkaar verward, maar eigenlijk zijn het twee verschillende dingen. Wat is nu juist het verschil? Lees verder om de verschillen tussen een zonnesteek en een zonneslag te kunnen herkennen.

22-02-2022 | Aandoeningen

Hoe kan je een zonnesteek bij je baby of kind herkennen?

Geschreven door Niels zonnesteek oververhitting warm weer

We worden allemaal vrolijk wanneer de zomer er eindelijk is en we met onze kinderen kunnen genieten van het mooie weer. Toch moeten we altijd de gevaren van hogere temperaturen en langdurige blootstelling aan zonlicht in het achterhoofd houden. Kinderen kunnen oververhit raken en een zonnesteek krijgen, maar hoe herken je dat? Lees hier alles over de symptomen en wat je moet doen als je kind een zonnesteek heeft.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

10 gezondheidsklachten die je kan hebben bij warm weer

Geschreven door Niels hitte zonnesteek warm weer

Warm weer is fijn! Je kan gezellig buiten iets gaan doen en je wordt er goedgezind van. Toch moeten we in het achterhoofd houden dat hitte ook gevaarlijk kan zijn voor ons lichaam. Wanneer de temperatuur stevig omhooggaat, hoor je dan ook meer gezondheidsklachten. Lees hier de meest voorkomende klachten en aandoeningen bij warm weer en wat je ertegen kunt doen.

29-07-2020 | Aandoeningen

Hitteslag en zonnesteek: wat is het verschil?

Geschreven door Niels zonnesteek zonnen

Wanneer in de zomer de zon weer volop schijnt, trekken vele mensen massaal de buitenlucht in om te genieten van het prachtige weer. Zeg nu zelf, er is toch niets mooiers dan een prachtige zomerdag. Je krijgt een mooi kleurtje en doet een gezonde portie vitamine D op van al die zonnestralen.

21-08-2018 | Sport en vitaliteit

Wat zijn onmisbare voorzorgen als je wilt gaan sporten in warm weer?

De zomer is erg zonnig en erg warm! Voor degenen die op vakantie zijn is het schitterend! Maar voor sportievelingen is het beter om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om een ​​zonnesteek te voorkomen. Het is inderdaad van essentieel belang om meer te drinken, vochtverlies te compenseren en de juiste tijd en plaats te kiezen als je wilt blijven sporten in de hitte.

14-08-2018 | Algemeen welzijn

Essentiële oliën voor tijdens de zomer

Julie, onze apothekersassistente die gespecialiseerd is in essentiële oliën, deelt met jouw haar geheimen en advies om je op een natuurlijke manier te verzorgen. Zo kom je te weten welke essentiële oliën geschikt kunnen zijn om mee te nemen op vakantie of welke je simpelweg best in je huisapotheek bewaart.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.