085/016 08 96

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
18-02-2022 | Algemeen welzijn

Is de zon gevaarlijk tijdens de zwangerschap?

Te veel zonlicht kan schadelijk zijn voor je gezondheid, daarom wordt het gebruik van zonnecrème zoveel benadrukt. Maar hoe zit dat als je zwanger bent? Loop je dan meer risico? Lees hier hoe de zon een gevaar kan vormen tijdens de zwangerschap en hoe jij jezelf het beste kunt beschermen.

18-02-2022 | Algemeen welzijn

Oorzaken van hoofdpijn en duizeligheid tijdens de zwangerschap

Geschreven door Niels zwangerschap duizeligheid hoofdpijn

Je lichaam ondergaat extreme omstandigheden tijdens de zwangerschap. Dat brengt een tal van fysieke klachten met zich mee. Hoofdpijn en duizeligheid komen vaak voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Lees hier waarom je er last van hebt en wat je ertegen kunt doen.

09-02-2022 | Algemeen welzijn

Wat te doen bij een verstopte neus tijdens de zwangerschap?

Een verstopte neus tijdens de zwangerschap wijst niet noodzakelijk op een aandoening of allergie. Het kan ook gewoon deel zijn van je zwangerschap. In dat geval spreken we van ‘zwangerschapsrhinitis’. Lees hier hoe je zwangerschapsrhinitis kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.

29-07-2020 | Algemeen welzijn

Foliumzuur of vitamine B11

Geschreven door Niels vitaminen zwangerschap

Wie zwanger is of zwanger probeert te worden, heeft waarschijnlijk al van vitamine B11 of foliumzuur  gehoord. Deze vitamine is namelijk de belangrijkste vitamine voor vrouwen met een kinderwens. Door voldoende foliumzuur binnen te krijgen help je je baby namelijk met een gezonde groei en ontwikkeling. Wil je meer te weten komen over foliumzuur? Lees dan zeker verder!

08-07-2020 | Algemeen welzijn

Heb je extra vitamine D nodig tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding?

Geschreven door Niels vitamine d zwangerschap

De zwangerschap brengt heel wat lichamelijke veranderingen met zich mee. Naast een steeds boller wordende buik zul je misschien ook merken dat je misschien wat minder energiek bent dan normaal of last hebt van misselijkheid. Zoals al eerder gezegd: de zwangerschap staat garant voor een hele hoop veranderingen.

23-07-2015 | Aandoeningen

Zwangerschapsmasker

Geschreven door Natasha zwangerschap

Heel wat vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met een zwangerschapsmasker of melasma. Bij dit onschuldig kwaaltje ontstaan pigmentvlekjes door een combinatie van blootstelling aan de zon en een verstoorde hormoonhuishouding. Vaak verdwijnen deze vlekjes na de zwangerschap, maar soms gaan ze niet zomaar weg. Je probeert deze pigmentatievlekjes dan ook best te voorkomen. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.