085/016 08 96

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Canestene Intim 1% Vaginale crème 20g

Vaginale crème 20g
8,55
Op voorraad
8,55
Geneesmiddel op basis van clotrimazole, in de vorm van een crème voor intiem gebruik. Het is aangewezen voor de behandeling van vaginale schimmelinfecties.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Schimmelinfecties van de externe vrouwelijke en mannelijke geslachtsorganen (vulvitis, balanitis) veroorzaakt door Candida.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

2 tot 3 keer per dag aanbrengen op het aangetaste gebied. Om een herhaling van de infectie te voorkomen, moet de partner lokaal worden behandeld met Canestene Intim 1% crème op hetzelfde moment.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, maar die komen niet altijd bij iedereen voor. Er kunnen zich uitslag en jeuk voordoen. In geval van allergie (overgevoeligheid) voor dit geneesmiddel kunnen allergische reacties optreden. Er is geen reden om aan te nemen dat het product onder invloed van licht (fotosensibilisatie, fototoxiciteit) oppervlakkige of ernstige schadelijke effecten zou veroorzaken.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Clotrimazool 10 mg, sorbitaanmonostearaat, polysorbaat 60, cetylpalmitaat, cetylstearylalcohol, 2-octyldodecanol, benzylalcohol, gezuiverd water in voldoende hoeveelheid per 1 g room.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik nooit Canestene Intim 1% crème: Als u allergisch bent voor het actieve ingrediënt of een van de andere bestanddelen in dit geneesmiddel. Als u allergisch (overgevoelig) bent voor cetylstearylalcohol. Praat met uw arts of apotheker voordat u deze medicatie gebruikt. Andere medicijnen en Canestene Intim 1% crème: Informeer uw arts of apotheker als u andere medicijnen gebruikt, recent gebruikt of mag gebruiken. Het is niet aangetoond dat Canestene Intim 1% crème het effect van andere medicijnen beïnvloedt. Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid: Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, denkt dat u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, vraag dan advies aan uw arts of apotheker voordat u deze medicatie gebruikt. Zwangerschap: Uit onderzoek is niet gebleken dat er nadelige gevolgen zijn voor moeder en kind. Het is echter aan te raden om een arts te raadplegen alvorens Canestene Intim 1% crème te gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u medicijnen inneemt.Borstvoeding: Tot op heden zijn er geen nadelige effecten van het gebruik tijdens de borstvoeding gemeld. Canestene Intim 1% crème heeft geen of een verwaarloosbaar effect op het vermogen om voertuigen te besturen en machines te gebruiken. Canestene Intim 1% crème bevat cetyl stearyl alcohol. Cetylstearylalcohol kan lokale huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Canestene
Aflevervorm Vaginale crème
Type product Geneesmiddel
Aangewezen bij Schimmelinfectie, Vaginale infectie
Keyword Intiem, Schimmelinfectie, Vaginaal, Vaginale infectie
Generisch middel? not available

Canestene Intim 1% is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.