085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

21-01-2020 | Aandoeningen

Hoe behoed ik me tegen de griepepidemie?

De berichten hebben ons de afgelopen dagen allemaal bereikt: de griep staat voor de deur! En weliswaar heel erg stevig deze keer! Het nemen van goede voorzorgen is deze keer dus echt wel op zijn plaats als je een griep wilt vermijden

01-01-2013 | Aandoeningen

Voorjaarsmoeheid bestrijden

Geschreven door Kristien moeheid voorjaarsdip voorjaarsmoeheid

Ken je het gevoel dat die winter blijft duren, dat de koude echt in je kleren blijft hangen en je hele dagen in je bed wil blijven kamperen? Buiten blijft het maar donker en de eerste bloesemknopjes laten op zich wachten. Hoe deze voorjaarsmoeheid bestrijden?

23-07-2015 | Aandoeningen

Zwangerschapsmasker

Geschreven door Natasha zwangerschap

Heel wat vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met een zwangerschapsmasker of melasma. Bij dit onschuldig kwaaltje ontstaan pigmentvlekjes door een combinatie van blootstelling aan de zon en een verstoorde hormoonhuishouding. Vaak verdwijnen deze vlekjes na de zwangerschap, maar soms gaan ze niet zomaar weg. Je probeert deze pigmentatievlekjes dan ook best te voorkomen. 

28-11-2017 | Aandoeningen

Wereldaidsdag

1 december is het Wereldaidsdag. De meest recente berichten over het aantal besmettingen zijn positief en preventieve maatregelen die genomen worden tegen aids blijven zich ook vermenigvuldigen.  Wij gaan voor deze gelegenheid de vooruitgang benadrukken en enkele preventietips geven.

30-10-2018 | Aandoeningen

Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind

Verkoudheid, griep, angina, faryngitis, bronchitis en voor de allerkleinsten: bronchiolitis! Kortom, het is het seizoen van de luchtweginfecties, vooral bij kinderen. En wie luchtweginfectie zegt, zegt: aerosol! Maar hoe moet je de aerosol toedienen aan zo'n klein snuitje?

16-01-2019 | Aandoeningen

4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen

Het immuunsysteem van kleine kinderen wordt de eerste levensjaren verder opgebouwd. De eerste levensjaren hebben kleine kinderen dan ook vaker last van luchtwegaandoeningen waarvan Hoest een veelvoorkomend symptoom is. Er bestaan 2 soorten hoest, ook bij kinderen. Een productieve hoest (met slijmen) komt vaker voor bij kinderen dan een droge prikkelhoest. Een hoest bij kinderen wordt niet altijd hetzelfde behandeld als een hoest bij volwassenen, hoewel een aantal niet-medicamenteuze maatregelen wel vergelijkbaar zijn. Ontdek in dit artikel 4 belangrijke tips om hoest bij kinderen te verzorgen.


05-04-2018 | Aandoeningen

Wereldgezondheidsdag

Wereldgezondheidsdag 2018 valt dit jaar op 7 april. Dit is dé gelegenheid om de nadruk te leggen op verschillende screenings die regelmatig gedaan zouden moeten worden voor gezondheidsproblemen die frequent voorkomen, maar ook om enkele tips te geven om deze te voorkomen.

31-05-2018 | Aandoeningen

Enkele tips voor een zomer zonder zorgen

Hoera, binnenkort is het zomer en zijn de warmte en zon weer daar! Maar net als de andere seizoenen, brengt ook de zomer zijn deel aan ongemakken met zich mee. Ja, als sommigen hooikoorts overleefd hebben, dan zie je dat anderen de urineweginfecties aan elkaar rijgen of dat ze de zomer vieren met eczeem plaques.  En dan ook nog, wie blote benen zegt, zegt ook hallo tegen ingegroeide haartjes (bedankt, epilatie) of spataders (oh hoera). Kortom, om te zorgen dat deze kleine ergernissen je vakantie niet bederven, lees je best ons advies en breng je je zomer in alle rust door.

24-08-2018 | Aandoeningen

Pas tijdens de zomer op voor een voedselvergiftiging!

Het ziet ernaar uit dat het weer een warme zomer zal worden! Bij hoge temperaturen moet men heel voorzichtig zijn met eten om een voedselinfectie en -vergiftiging te voorkomen. Maar wat is het verschil tussen de twee en hoe kan je ze vermijden? In dit artikel geven we je alle interessante informatie over dit onderwerp.

28-08-2018 | Aandoeningen

Prikkelbare darm syndroom (pds): spastische of luie darm

Het prikkelbare darm syndroom is een vervelende aandoening die tot 20% van de bevolking treft. PDS is geen ernstige aandoening maar kan vaak veel last veroorzaken bij patiënten die eraan lijden. Hoewel zoveel mensen eraan lijden, is er geen duidelijke oorzaak voor een spastisch colon. De benaming verklapt al wat de aandoening bij patiënten veroorzaakt, namelijk pijn in de buik- en darmstreek. 

Lees meer over Wat is een prikkelbare darm en hoe leer ik ermee leven?

28-08-2018 | Aandoeningen

Reizigersdiarree? Neem Imodium met je mee!

Geschreven door Eline diarree reizigersdiarree imodium

Je hebt het ongetwijfeld wel al eens meegemaakt: je kijkt maandenlang uit naar een toffe vakantie, maar eens je er bent, spendeer je een heel deel van je eerste dagen op het toilet. Reizigersdiarree is dan ook een van de meest voorkomende klachten bij reizigers. 20 tot 40% de reizigers krijgt in meer of mindere mate last van diarree. 

28-08-2018 | Aandoeningen

Obstipatie en laxeermiddelen

Wat is obstipatie nu precies? Obstipatie of constipatie zijn de termen die gebruikt worden wanneer je stoelgang minder gemakkelijk verloopt dan gewoonlijk. Obstipatie is dus simpel gezegd een verstopping van je darmen of een moeilijke, trage stoelgang waarbij de ontlasting hard en droog is. De symptomen kunnen zeer vervelend zijn en ervoor zorgen dat je buikpijn hebt en last hebt van winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.