085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
07-05-2018 | Allergieën

Hooikoorts: 10 weinig gekende weetjes en nuttige tips

Geschreven door Anouk hooikoorts allergie

Hooikoorts is een allergische aandoening. En allergie is de bij ons meest voorkomende chronische aandoening (meer nog dan vb verhoogde bloeddruk). Nog steeds neemt het aantal mensen met allergische klachten ook toe, waardoor je als het ware kan spreken van de ‘epidemie van de 21ste eeuw’.

09-04-2015 | Allergieën

Coeliakie, glutenallergie? Weet wat je eet!

Geschreven door Natasha Glutenintolerantie Glutenvrij

De vraag naar glutenvrije voeding is de laatste jaren gestegen en gelukkig zijn er ondertussen kwalitatieve en lekkere glutenvrije producten te verkrijgen. Steeds meer volwassenen maar ook kinderen krijgen te horen dat ze één of andere vorm hebben van glutenallergie of glutenintolerantie en krijgen een glutenvrij dieet voorgeschreven. 

21-03-2018 | Allergieën

Algemene tips om een allergie te voorkomen

In onze geïndustrialiseerde maatschappij zijn allergieën opnieuw aan het toenemen. Zou dit kunnen liggen aan een te steriele omgeving? Hoewel deze theorie tegenwoordig veralgemeend wordt, raden we je zeker niet aan om afstand te doen van de basishygiëne, in tegendeel zelfs! Ontdek onze handige tips om een allergie te voorkomen.

27-09-2018 | Allergieën

Kan je allergieën met homeopathie en voedingssupplementen verlichten?

Je kan allergisch zijn voor tal van verschillende stoffen. Niet elke allergie uit zich in dezelfde symptomen. Je kan een tintelend gevoel hebben in je mond na het eten van noten of bepaalde soorten fruit of misschien begin je te niezen als iemand in de buurt het gras net heeft gemaaid. Het zou ook kunnen dat je opgezwollen ogen en een lopende of verstopte neus krijgt van pollen. Allergieën kunnen natuurlijk ook veel ernstigere reacties opwekken. In dat geval is het belangrijk om het allergeen te mijden. Als je een zeer ernstige pinda allergie hebt, moet je bijvoorbeeld pinda te allen tijde vermijden omdat je anders in shock kan gaan. Over dit soort allergieën gaan we het in dit artikel niet hebben aangezien vermijden de boodschap is. We gaan het wel hebben over allergieën zoals hooikoorts en een lactose-intolerantie.

09-02-2022 | Allergieën

Zonneuitslag: oorzaken, symptomen en behandelingen

Geschreven door Niels gevoelige huid zonneuitslag uitslag

Zonneuitslag is een reactie van je lichaam op zonlicht, wat zich uit als geïrriteerde, jeukende plekken op de huid. Het kan veroorzaakt worden door erfelijke factoren, medicatie of omgevingsfactoren.  Meestal gaat het vanzelf weg na een paar dagen, maar in zeer ernstige gevallen kan je arts een geschikte behandeling voorschrijven. Lees hier wat zonneuitslag is en hoe je de symptomen kunt verzachten.

18-02-2022 | Allergieën

Zonnecrème-allergie: symptomen, behandeling en preventie

Geschreven door Niels zonnecrème allergie gevoelige huid

Zonnecrème is een veilig product voor de meeste mensen, maar sommige ingrediënten zoals geurstoffen of oxybenzone kunnen een allergische reactie veroorzaken. Dit doet zich meestal voor als een huiduitslag, maar kan ook andere symptomen met zich meebrengen. Lees hier hoe je de precieze oorzaak van je allergie kunt bepalen zodat je weet wat voor zonnecrème je best kunt gebruiken.

22-02-2022 | Allergieën

Wat te doen als je kind een zonneallergie heeft

Geschreven door Niels gevoelige huid huiduitslag kinderen

Als je kind steeds uitslag krijgt na het buitenspelen, kan dit misschien wijzen op zonneallergie. Dit is een huidaandoening die zowel bij kinderen als volwassenen kan voorkomen. Lees hier alles over de symptomen, behandeling en preventie van zonneallergie bij kinderen.

05-01-2023 | Allergieën

De 8 meest voorkomende voedselintoleranties

In tegenstelling tot voedselallergieën zijn voedselintoleranties niet levensbedreigend. Toch kan een voedselintolerantie een aanzienlijke impact hebben op het leven van de getroffen persoon. Voedselintoleranties zijn bovendien veelvoorkomend en lijken in opmars te zijn. Men schat zelfs dat zo’n 20% van de wereldbevolking een voedselintolerantie heeft. Intoleranties zijn moeilijk om vast te stellen omdat ze gekenmerkt worden door een lange lijst van symptomen. In dit artikel worden de meest voorkomende intoleranties opgelijst, samen met kenmerkende symptomen en voedingsmiddelen die je beter vermijdt.

05-01-2023 | Allergieën

De 8 meest voorkomende voedselintoleranties

In tegenstelling tot voedselallergieën zijn voedselintoleranties niet levensbedreigend. Toch kan een voedselintolerantie een aanzienlijke impact hebben op het leven van de getroffen persoon. Intoleranties zijn moeilijk om vast te stellen omdat ze gekenmerkt worden door een lange lijst van symptomen. In dit artikel worden de meest voorkomende intoleranties opgelijst, samen met kenmerkende symptomen en voedingsmiddelen die je beter vermijdt.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.