085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Convatec Kaltostat 7,5x12cm 10 stuks

10 stuks
29,36 32,62
Op voorraad
29,36
-10%
prijs apotheek: 32,62 Je bespaart: -3,26
Calcium-natrium alginaatkompres, speciaal voor bloedende wonden en wonden met een dik debris. Sterk reinigend en absorberend vermogen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Calcium-natrium alginaat verband. Kaltostat wondverband is een steriel, non-woven verband, verkregen uit bruin zeewier. Kaltostat is hydrofiel, waardoor wondvocht geabsorbeerd wordt. Door uitwisseling van calcium- en natrium-ionen tussen Kaltostat en het wondvocht, ontstaat een vormvaste gel. De gel staat gasuitwisseling toe en het creëert een vochtig milieu ter plaatse van het wondoppervlak, hetgeen een bijdrage levert aan de genezing.


Kaltostat wondverband is geïndiceerd voor uitwendig gebruik. Het absorbeert wondvocht en beschermt de wond tegen contaminatie. Kaltostat wondverband is geïndiceerd voor uitwendig gebruik bij matig tot zeer exsudatieve wonden, zoals: decubitus, ulcus cruris, ateriële ulcera, diabetische ulcera, donor sites, schaafwonden, snijwonden, oppervlakkige brandwonden, post-operatieve wonden en andere uitwendige wonden veroorzaakt door trauma.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Ulcus cruris, decubitus en diabetische ulcera
Acute wonden zoals donorsites
Oncologische wonden

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Kaltostat-dressings: snij of plooi het kompres op maat en plaats het in de vochtige wonde. Het verband is eenvoudig te verwijderen met een pincet. Eventuele achterblijvende vezels kunnen blijven zitten tot ze in gel zijn omgevormd. Spoelen met fysiologisch serum wordt aanbevolen voor diepere wonden. Kan tot 7 dagen op de wonde blijven.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Convatec
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Kompressen
Soort verband Alginaat
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available

Laatste reviews en ervaringen met Convatec Kaltostat 7,5x12cm