Cressana Vitamine D3 1000IU + K2 Capsules 60 stuks

1 reviews
Capsules 60 stuks
20,88 22,95
Op voorraad
20,88
-10%
prijs apotheek: 22,95 Je bespaart: -2,07
Voedingssupplement op basis van plantaardige vitamine D, K2, brandnetel en waterkers in de vorm van capsules. Geschikt voor veganisten.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

 • hoge dosis vitamine D3 (1000 IE)
 • vegetarische vitamine D3 uit korstmos
 • vitamine D3 is de meest fysiologisch werkzame vorm van vitamine D (in tegenstelling tot de plantaardige vitamine D2 die ongunstiger is voor het lichaam)
 • aanvulling met vitamine K2 die de botten gezond helpt houden en bijdraagt tot een normale bloedstolling
 • extra brandnetelblad om de gewrichten soepel te houden en de bloedcirculatie te ondersteunen

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 capsule per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

100% plantaardige oorsprong.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Cressana
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Aanvullend, Beendergestel, Weerstandsverhogend
Bevat Brandnetel, Vitamine D, Vitamine K
Doelgroep Man, Veganist, Vegetariër, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Cressana Vitamine D3 1000IU + K2

Veel observationele studies leggen een verband tussen een laag vitamine D-gehalte en de ernst van een COVID-19-infectie.

Het behandelen van een vitamine D-tekort met een dagelijkse inname van 400 tot 1000 eenheden is dan ook een belangrijke maatregel.
Vitamine D is echter geen preventieve of genezende behandeling voor een COVID-19-infectie.
Het heeft dus geen zin om extra vitamine D in te nemen als je geen vitamine D-tekort hebt. 


Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
 • vermijd overgewicht.
 • vermijd drastisch diëten.
 • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
 • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
 • vermijd roken en alcohol.
 • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Cressana Vitamine D3 1000IU + K2

-op tijd afgeleverd -slikt gemakkelijk vw moeilijk slikken, capsule gekocht -ik vind het fijn dat je maar 1 caps p.d. mag nemen

Leonie Horster