085/016 08 96

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Curanail 5% Nagellak Nagellak 2,5ml

Nagellak 2,5ml
26,01
Op voorraad
26,01
Geneesmiddel op basis van amorolfine, voor de behandeling van schimmelnagels, in de vorm van een nagellak. Antimycoticum voor lokaal gebruik.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Curanail is aangewezen voor de behandeling van milde gevallen van distale en laterale subunguale onychomycose veroorzaakt door dermatofyten, gisten of schimmels bij volwassenen wanneer maximaal 2 nagels zijn aangetast. De matrix (lunula) van de nagel dient niet te zijn aangetast en minder dan 50% van de nagel dient te zijn aangetast.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Doodt schimmelnagels met een breed activiteitsspectrum en beschermt tegen infectieverspreiding binnen de nagel.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Breng Curanail 1 maal per week aan op de aangetaste nagels.

- vóór iedere applicatie is het noodzakelijk een verzorging van de nagels uit te voeren: verwijder alle resterende nagellak met een solvent en vijl de aangetaste delen van de nagel (vooral het oppervlak) zoveel mogelijk met één van de nagelvijlen bijgevoegd in de verpakking.  Opgelet: vijl niet tot de peri-unguale huid. Een voor de behandeling gebruikte vijl mag niet meer worden gebruikt voor verzorgen van gezonde nagels. Zorg ervoor dat niemand anders de vijlen gebruikt van uw verpakking.
- Vervolgens het nageloppervlak met één van de kompressen bijgevoegd in de verpakking reinigen en ontvetten. Houdt het kompres bij de hand voor het reinigen van de herbruikbare spatel.
- Neem de herbruikbare spatel uit de verpakking en dompel hem in het flesje.
- Breng vervolgens de nagellak met behulp van de herbruikbare spatel aan op het volledig oppervlak van de aangetaste nagel. Tussen elke applicatie is het belangrijk om de herbruikbare spatel goed te reinigen met het kompres bijgevoegd in de verpakking om besmetting van de nagellak te voorkomen. Veeg de spatel niet af aan de hals van het flesje.
- Indien er na het gebruik nagellak druppelt langs de buitenzijde van het flesje, dan is het belangrijk om de hals van het flesje te reinigen met het kompres dat in de verpakking zit om het contact van de nagellak en de huid of de behandelde nagels, het opdrogen en het moeilijk openen en sluiten van het flesje te vermijden.  Sluit het flesje goed af na gebruik. Werp het kompres weg, Opgelet, het kompres bevat een ontvlambaar product.
- Laat de behandelde nagels gedurende ongeveer 3 minuten drogen.  Herhaal alle bovenstaande stappen voor elke aangetaste nagel. 

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Nagelafwijkingen (zoals nagelverkleuring, gebroken nagels, broze nagels) kunnen voorkomen.  Deze reacties kunnen ook gelinkt zijn aan de onychomycose zelf.  Immuunsysteem-aandoeningen: frequentie niet bekend: overgevoeligheid (systemische) allergische reactie. Huid- en onderhuid- aandoeningen: zelden, nagelafwijkingen, nagelverkleuring, onychoclasis (gebroken nagels), onychorrhexis ( broze nagels); zeer zelden: branderig gevoel van de huid; frequentie niet bekend: erytheem, pruritus, contact dermatitis, urticaria, blaren.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Actieve bestanddelen voor 100ml:

Amorolfine hydrochloride 50 mg/g

Amorolfine hydrochloride .............................................. ............................... 5,574 g

De overige bestanddelen zijn:

Methacrylzuur copolymeer (Eudragit RL100), triacetine, butylacetaat, ethylacetaat, ethanol.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Na elk gebruik van Curanail en nadat de nagels volledig droog zijn, is het belangrijk om uw handen te wassen. Bij het gebruik van organische oplosmiddelen (verfverdunners of terpentine) is het noodzakelijk om niet-doorlaatbare handschoenen te dragen om de laag Curanail op de nagels te beschermen. Zet de behandeling zonder onderbreking voort tot volledige regeneratie van de nagel en tot de aangetaste delen volledig genezen zijn.  De noodzakelijke behandelingsduur hangt hoofdzakelijk af van de graad en de lokalisatie van de infectie: ze duurt meestal 6 maanden voor de vingernagels en 9 tot 12 maanden voor de teennagels.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Curanail
Aflevervorm Nagellak
Type product Geneesmiddel
Verzorging nagels Anti-schimmel, splijtende nagels
Verzorging van Nagels
Effect Anti-schimmel
Aangewezen bij Schimmelinfectie
Keyword Anti-schimmel
Generisch middel? not available

Curanail 5% Nagellak is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.