085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Dafalgan Pediatrie 150mg Zetpillen 12 stuks

Zetpillen 12 stuks
3,55
Op voorraad
3,55
Geneesmiddel tegen koorts en pijn in de vorm van zetpillen, voor kinderen tussen 3 en 6 jaar (van 10 à 15 kg).
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Koorts en pijn.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 zetpil, maximum 4 maal per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Paracetamol 150 mg, semi-synthetische glyceriden.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik nooit DAFALGAN-zetpillen:
- als het kind overgevoelig (allergisch) is voor paracetamol, fenacetine of een van de andere bestanddelen in DAFALGAN-zetpillen.
- als uit medische onderzoeken ernstige lever- of nieraandoeningen zijn gebleken, zonder het advies van uw arts. Wees voorzichtig met DAFALGAN-zetpillen: niet te overschrijden voorgeschreven of aanbevolen doses, of om de behandeling te verlengen zonder medisch advies.
- lever en nierfunctie moet regelmatig worden gecontroleerd tijdens langdurige of hoge dosis paracetamol therapie. Als het kind nier-, hart-, long- of bloedarmoedeziekte heeft, moet u herhaaldelijk gebruik van dit geneesmiddel vermijden. Als de symptomen langer dan 3 dagen aanhouden, raadpleeg dan uw arts.
- als bepaalde laboratoriumonderzoeken zijn voorgeschreven aan het kind, omdat ze verstoord kunnen zijn.
Raadpleeg uw arts als een van de bovenstaande waarschuwingen van toepassing zijn op het kind of van toepassing waren in het verleden.
Gebruik van andere medicijnen.
Als het kind een andere medicatie gebruikt of onlangs heeft gebruikt, waaronder voorschriftvrij geneesmiddel, neem dan contact op met uw arts. DAFALGAN- zetpillen of andere medicatie kunnen minder effectief zijn dan verwacht, of het kind kan meer vatbaar zijn voor een bijwerking.
DAFALGAN-zetpillen kunnen voor een beperkte tijd worden gebruikt in combinatie met anti-rheumatische geneesmiddelen, maar het is het beste om het gebruik ervan te vermijden op hetzelfde moment als alcohol, anti-epileptica of pijnstillers die barbituraten bevatten. DAFALGAN-ondermijningen kunnen in verband worden gebracht met anticoagulantia, maar het langdurig innemen van paracetamol kan het risico op bloedingen verhogen en vereist regelmatige medische controle.
De opname van paracetamol kan worden verhoogd indien gecombineerd met metoclopramide (misselijkheids- en braakmedicijnen) en verlaagd indien gecombineerd met colestyramine (medicatie die vet in het bloed verlaagt) of actieve kool. Als het kind diflunisal (gebruikt voor pijn) neemt, neem dan contact op met de arts voordat u de DAFALGAN-zetpillen gebruikt. Dit geneesmiddel bevat paracetamol: het is noodzakelijk hiermee rekening te houden bij het innemen van andere paracetamol gebaseerde geneesmiddelen, om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden.
Voeding en dranken : Niet van toepassing.
Besmetting en borstvoeding : Niet van toepassing.
Rijden met een voertuig en gebruik van machines : Niet van toepassing.
Belangrijke informatie over bepaalde componenten van DAFALGAN-zetpillen : Niet van toepassing.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Dafalgan
Aflevervorm Zetpillen
Type product Geneesmiddel
Leeftijdscategorie Vanaf 10 kg, Voor baby's
Werkzaam bestanddeel Paracetamol
Generisch middel? not available
Geschikt voor gevoelige maag? available
Toedieningswijze Rectaal
Zonder kleurstoffen? available
Zonder suiker? available

Dafalgan Pediatrie 150mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Dafalgan Pediatrie 150mg

Geneesmiddelen op basis van paracetamol blijven de eerste keuze voor behandeling van pijn en koorts.

In sommige gevallen gaat de voorkeur toch uit naar ibuprofen of acetylsalicylzuur. Let in dat geval op de volgende zaken:
  • Neem de laagst mogelijke effectieve dosis gedurende een zo kort mogelijke periode.
  • Respecteer de voorgestelde tijd tussen 2 innames, ook al heb je het gevoel dat de pijn onvoldoende gestild wordt of snel terugkomt.
  • Neem geen 2 verschillende ontstekingsremmers in dezelfde periode.
  • Gebruik geen ibuprofen of acetylsalicylzuur in het geval van waterpokken en gordelroos.
  • Vermijd het gebruik van ibuprofen of acetylsalicylzuur tijdens de zwangerschap.

De werkzame bestanddelen van Dafalgan worden opgenomen in de darm. Het klopt dat een bruistablet sneller de maag kan passeren omdat deze reeds is opgelost terwijl een tablet eerst in de maag uiteen moet vallen vooraleer deze verder kan naar de darmen. Je zou dus kunnen stellen dat een bruistablet iets sneller wordt opgenomen dan een sliktablet, als je telt vanaf het moment dat je deze inneemt. Maar hou er natuurlijk ook rekening mee dat een bruistablet ook eerst nog moet oplossen in een glas water. Dit mee in rekening houdende is het verschil dan ook verwaarloosbaar.

Neen, Dafalgan is een pijnstiller en kan ingezet worden bij pijn en koorts. Dit is geen ontstekingsremmer.

Overmatig en langdurig gebruik van pijnstillers kan medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaken.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.