085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

06-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Dagcrèmes met SPF, essentieel of geen must?

Om je huid soepel en jong te houden, gebruik je best een goede dagcrème. Zo blijft je gelaat beschermd tegen koud en droog weer. De grootste boosdoener bij het verouderen van de huid blijft uv-straling. Je kan je hier tegen beschermen door zonnecrème te gebruiken, maar soms zit deze bescherming ook in dagcrèmes verwerkt. Lees hier alles over SPF in dagcrèmes en waarom je het zou moeten gebruiken.

Hoe kies je een goede dagcrème met SPF?


Als je op zoek bent naar de perfecte dagcrème, denk dan eerst na over wat voor huidtype je hebt: droog, vet of combinatie. Op basis hiervan kan je zoekopdrachten ingeven om er achter te komen welke producten goed bij je passen. Als je dan door het diverse aanbod aan dagcrèmes scrollt, kan je nakijken of er een zonbescherming in zit.


Wat zijn de voordelen van een dagcrème met SPF?


Er zijn vele voordelen verbonden aan een dagcrème waar zonbescherming in verwerkt is. We hebben de belangrijkste hier voor jou opgelijst:

  • Je huid maakt collageen aan om soepel en stevig te blijven. Als je beschermd bent tegen uv-stralen, zal de productie van collageen in stand worden gehouden en je huid beter vocht behouden. Zo zie je er fris uit en is je huid beter bestand tegen rimpels.
  • Een dagcrème met SPF verminderd de kans op huidkanker.
  • Door je tegen de zon te beschermen zorg je er ook voor dat je minder kans hebt op ouderdomsvlekken.
  • Als je al verkleuringen hebt op je huid, kan je deze mogelijk verminderen door je huid tegen de zon te beschermen.
  • Je kan een aparte zonnecrème gebruiken, maar door een dagcrème met SPF te gebruiken vereenvoudig je je skincare-routine en bespaar je tijd.

 

Het is dus heel belangrijk dat je je huid dagelijks beschermd tegen de zon, ook al is het niet zonnig buiten. Uv-stralen tasten je huid bijna altijd aan. Je kan een aparte zonnecrème gebruiken, maar het is veel makkelijker als de SPF al in je dagcrème verwerkt zit. Bovendien zorg je er zo ook voor dat je huid niet verzadigd raakt door te veel producten te gebruiken. Zelfs gespecialiseerde zonnecrèmes voor de huid kunnen zwaar aanvoelen en zijn niet altijd te combineren met je dagcrème.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.