085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

10-09-2020 | Algemeen welzijn

4 tips voor een gezonde slaaphygiëne

Geschreven door Natasha (apotheekassistente) slapeloosheid

Als je slaperig wordt, ga dan ook slapen. ’s Avonds vechten tegen de vermoeidheid is vaak geen goed plan. Wanneer je moe wordt in de zetel, dreig je daar in slaap te vallen en moet je je slaap onderbreken om uiteindelijk naar bed te gaan. 

Zorg dat je slaapkamer verfrist en verduisterd is. Zorg dat er voldoende frisse lucht in je slaapkamer kan. Als je ’s nachts liever met het raam dicht slaapt, zet het dan overdag open. Rolluiken of donkere gordijnen houden ook veel licht van op straat tegen waardoor je minder kans hebt op prikkels die je wakker houden. 

Sta op een vast uur op. Structuur is belangrijk voor zoveel redenen maar als je elke dag op hetzelfde uur opstaat, blijf je zeker niet te lang snoozen en liggen. Zo kan je ook op tijd aan je dag beginnen en kan je genoeg doen om ’s avonds weer moe te zijn. 

Probeer je te ontspannen voor je gaat slapen. Gespannen naar bed gaan is nooit een goed plan. Las daarom een momentje voor jezelf in voor je gaat slapen. Neem een bad, lees een boek, luister nog wat rustige muziek, … Probeer lichtgevende schermen te vermijden vanaf een uurtje voor je naar bed gaat. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.