085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
10-09-2020 | Algemeen welzijn

5 tips om beter te slapen (video)

Geschreven door Natasha (apotheekassistente) slapeloosheid

Sport en beweeg En dan liefst overdag of in de vooravond. Een vermoeid lichaam helpt je in slaap vallen. Vlak voor het slapen doe je best geen stevige inspanning meer. Je verhoogde hartslag zorgt ervoor dat je niet rustig in slaap kan vallen. 

Vermijd licht van tv, computer, smartphones of tablet. Vanaf een uur voor het slapengaan vermijd je best het licht van schermen. Het licht zorgt ervoor dat je ogen vermoeid geraken maar de prikkels in je hersenen weerhouden je van te ontspannen. 

Leg een schriftje en pen op je nachtkastje.  Kan je de slaap niet vatten omdat je niet kan stoppen met nadenken? Schrijf je gedachten in neer en stel ze uit naar de volgende ochtend. Uitgeslapen ga je de dingen vast helderder zien. 

Werk aan je structuur rond het slapengaan. Bouw vaste rituelen in voor het slapengaan. Zo weet je lichaam dat het bijna tijd is om te slapen. 

Je bed dient om te slapen. Als je klaarwakker in bed ligt, sta je beter terug even op en doe je een rustige activiteit. Zo ontspan je en kan je daarna de slaap weer proberen te vatten. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.