085/016 08 96

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
02-01-2020 | Aandoeningen

Wat te doen tegen droge lippen?

Geschreven door Lize Lippen lippen winterkwalen

Tijdens de wintermaanden zitten we vaker binnen met de verwarming aan waardoor de lucht droger wordt. Bijgevolg krijg je niet alleen een drogere huid en droge ogen, maar ook droge lippen. Buiten van het feit dat het er niet goed uitziet, kan het ook behoorlijk pijnlijk zijn.

Ook tijdens de zomermaanden kan je last hebben van droge lippen. Dit komt dan door de zon. Veel mensen smeren hun lichaam goed in, maar vergeten hun lippen te beschermen.

De eerste reactie is vaak om te beginnen likken aan de lippen. Dit geeft ook heel even een goed gevoel, maar helaas blijft het daar ook bij. De enzymen in het speeksel zorgen er namelijk voor dat dit de lippen nog droger maakt. Het water van je speeksel verdampt samen met het water in de lippen. Droge lippen

Wat wel helpt is een vette zalf of een lippenbalsem zonder parfum om je lippen vettig te houden. Wanneer er extra smaak- of geurstoffen in je lippenbalsem zitten, kunnen deze zorgen voor extra irritatie. het gevolg is dat je meer lippenbalsem zal gebruiken die dan weer zorgt voor irritatie: een vicieuze cirkel dus.

Ook bij zonnig weer gebruik je best regelmatig een lippenbalsem. Er bestaan er speciale met een SPF bescherming, waardoor je lippen niet uitdrogen en niet verbranden.

Enkele tips:

  1. Drink voldoende water: door je lichaam gehydrateerd te houden, gaan ook je lippen minder snel uitdrogen.
  2. Scrub je lippen regelmatig: met een scrub haal je droge huidcellen weg. Je lippen voelen meteen zachter en gladder aan.
  3. Let op je voeding: Extreem pikkant, extra zuur of zout eten kan je lippen ook uitdrogen.
  4. Draag een sjaal voor je mond: als het erg koud weer is, kan het al helpen om je lippen uit de wind te houden.
  5. Smeer lippenbalsem zonder smaken en kleurstoffen: Het herstelt je lippen en zorgt voor een extra barrière tussen je lippen en invloeden van buitenaf. Gebruik lippenbalsem met SPF als je gaat skiën of in de zomer.
     
Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.