Toon alle thema's »

Duivelsklauw

Duivelsklauw is een plant afkomstig uit de Kalahariwoestijn. Haar wortels bezitten geneeskrachtige eigenschappen. Oude stammen maken reeds lange tijd gebruik van deze kruiden om onder andere de pijn te stillen of koorts te weren. Tegenwoordig is de plant in de fytotherapie, of kruidengeneeskunde, ook populair geworden. Op die manier wordt duivelsklauw onder meer gebruikt voor de pijn te verlichten bij mensen die kampen met artrose. Ook voor andere reumatische aandoeningen en jicht kan het gunstige effecten opleveren.

Wat is duivelsklauw? 

DuivelsklauwDuivelsklauw is een plant die groeit in de Kalahariwoestijn in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zambia en Angola. Deze plant werd lang geleden ontdekt door de lokale bevolking omwille van zijn geneeskrachtige wortel. De Latijnse naam van de plant is Harpagophytum Procumbens. Harpa is afkomstig van het Griekse woord Harpagos, en betekent weerhaak. Dankzij haar weerhaken kan de plant zich immers vastkleven aan de vacht van dieren, waardoor ze zich kan verspreiden. Die weerhaken zijn echter maar twee maanden per jaar zichtbaar, in het natte seizoen. Verder worden ook andere namen toegekend aan de plant: wortel van de Windhoek, Devil’s claw, wood spider, garra del Diablo, veldspinnakop, Grapple plant…

De bloemen hebben een rode tot paarse kleur en een trompetachtige vorm. De geneeskrachtige eigenschappen bevinden zich echter in de wortels. Deze wortels bevatten verschillende stoffen die niet alleen werken als pijnstillers, maar ook ontstekingen helpen remmen en vocht doen afdrijven. Daarnaast beschermt duivelsklauw het kraakbeen en werkt het ontkrampend. In Zuid- en Zuidwest-Afrika wordt de plant al een lange periode gebruikt als pijnstiller en bij het verlagen van koorts, maar ook bij bloedziektes, indigesties of als laxeermiddel. Daarnaast wordt deze door inheemse stammen gebruikt bij gal-, nier-, lever- en blaasaandoeningen. Deze plant is tot bij ons gekomen nadat Duitsland in de 20e eeuw kolonies bouwde in Namibië. Daardoor ontdekten kolonisten het kruid, waarna dit wetenschappelijk onderzocht werd in Duitsland. In de jaren vijftig werd het geïntroduceerd als geneesmiddel dat goed kon dienen voor mensen die last hadden aan hun lever, gal of blaas. Daarnaast werd het ook gebruikt tegen artritis en bij stofwisselingstoornissen. Iets later toonde Duits onderzoek dan ook aan dat het kruid ontstekingswerend kan werken. Ondertussen wordt het product veel gevraagd op de alternatieve geneesmarkt in Europa.

Duivelsklauw fytotherapie

Tegenwoordig wordt de plant vaak gebruikt in de fytotherapie, of kruidengeneeskunde. In fytotherapie worden ziektes en gezondheidsklachten behandeld met kruiden. Deze kruiden kunnen helpen het lichaam te zuiveren. Bovendien stimuleren ze ook de natuurlijke werking van organen, zonder dat hierbij chemische middelen moeten gebruikt worden. Indien je duivelsklauw wilt gebruiken als geneeskrachtig middel is het aan te raden om advies te vragen bij een fytotherapeut.

Waar is duivelsklauw goed voor?

Duivelsklauw kent verschillende voordelen. Zo kan het gebruikt worden om pijn in de gewrichten te verminderen, om jicht te voorkomen en te verlichten, maar ook om de spijsvertering te stimuleren. Daarnaast kan de plant ook gebruikt worden om pijn in de lage rug te verminderen, waardoor je je gewone dosis pijnstillers kan verlagen of kan stopzetten. Zo heeft klinisch onderzoek aangetoond dat de plant, in vergelijking met een placebo, pijn in de lage rug lijkt te verlichten. Het lichaam tolereert duivelsklauw namelijk veel beter dan synthetische pijnstillers. Duivelsklauw wordt ook nogal eens toegepast bij andere klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn door migraine, hoge cholesterol, huidaandoeningen en astma of andere ademhalingsklachten.  

Duivelsklauw artrose

Dankzij haar ontstekingsremmDuivelsklauw artroseende en pijnstillende kenmerken, ondersteunt de plant de gewrichten en spieren. Daarom kan het gebruikt worden als natuurlijk geneesmiddel tegen artrose of osteoartrose. Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten, waarbij het kraakbeen slechter wordt en soms volledig kan verdwijnen. Ook worden gewrichten minder soepel en wordt het moeilijker om schokken op te vangen. Artrose komt vooral voor in de schouders, heupen, nek, knieën en handen. Hoewel er vaak gedacht wordt dat het een ouderdomsziekte is, kan deze aandoening op elke leeftijd opduiken. In die gevallen kan er gegrepen worden naar duivelsklauw, wat een geneeskrachtig kruid tegen artrose vormt. Een analyse van verschillende onderzoeken wijst immers uit dat een groep mensen met artrose minder bijwerkingen vertoonde en minder pijnstillers nodig had na inname van extracten van duivelsklauw, in vergelijking met de groep die medicatie en synthetische pijnstillers gebruikte. Op die manier zou er gesteld kunnen worden dat duivelsklauw artrose kan genezen zonder medicijnen. In een andere studie ontvingen patiënten twee maanden lang ofwel Harpagophytum tabletten ofwel een placebo. Achteraf bleek dat de ernst van de pijn en ook het buigen van de gewrichten significant beter was in de groep die de tabletten op basis van duivelsklauw kregen toegediend.

Verder wordt het ook gebruikt bij sportblessures, bijvoorbeeld bij peesontstekingen die ontstaan door overbelasting. De werking van het kruid wordt ook toegepast op mensen die pijn hebben in de onderrug. Er moet echter wel opgemerkt worden dat het vooral op lange termijn werkt en niet enorm geschikt is om de pijn acuut te remmen.

Duivelsklauw jicht

Jicht wordt gekenmerkt door acute gewrichtsontstekingen, waarbij het gewricht rood en gezwollen is. Daarnaast kan het ook warm worden en pijn doen. De aandoening komt meestal voor in de vorm van aanvallen waarbij er op korte tijd ontstekingen ontstaan die meestal na een tijdje vanzelf verdwijnen. Deze aanvallen ontstaan doordat urinezuur kristalliseert, wat enkel gebeurt als er sprake is van een te hoge concentratie aan dit zuur in het bloed. Eens zo’n aanval heeft plaatsgevonden, is de kans op een nieuwe aanval groter. Vanaf het moment dat er meer dan drie aanvallen per jaar optreden, is er sprake van chronische jicht. Ook hier kan duivelsklauw een verzachtende rol spelen. Het drijft namelijk vocht af en verdrijft urinezuur, waardoor de kans kleiner is dat gifstoffen zich ophopen. Daardoor worden gifsoorten die zich reeds opstapelden in het lichaam ook sneller uit het lichaam verdreven. Dankzij zijn ontstekingswerende, pijnstillende en urinezuurafdrijvende kenmerken biedt de plant een goede hulp in geval van jicht.

Duivelsklauw reuma

Verder kan duivelsklauw ook gunstig werken in gevallen van reuma. Onder reuma worden alle aandoeningen en ziekten verstaan die zorgen voor misvormingen en/of pijn in de botten en gewrichten, maar ook in de spieren en pezen. Op die manier gaat het dus om alle aandoeningen die men kan hebben aan het bewegingsapparaat, wat meer dan 200 ziektes omvat. Zo vallen artritis, artrose en peesaandoeningen bijvoorbeeld ook onder de noemer reuma. Reuma komt vaak voor in de heup. Onze heup is een kogelgewricht dat het bekken en het bovenbeen soepel verbindt. Hierdoor kan ons been zich bewegen in bijna alle richtingen van het bekken. Mensen die last hebben van hun heupgewricht, voelen dat vaak eerst in de knie, bil, lies of onderrug. Vaak is er eerst sprake van pijn bij het stappen, maar na een tijdje begint men ook last te krijgen wanneer het gewricht in rust is.

Een reumatische aandoening die vaak voorkomt aan de heup is reumatoïde artritis. Dit is een auto-immuunziekte die in het hele lichaam kan voorkomen. Bij deze aandoening beginnen de afweercellen zich te richten op de eigen gewrichten en het weefsel dat daarrond ligt. De symptomen worden erger met de tijd en op lange termijn kan er blijvende schade aangericht worden.

De meerderheid van reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis valt niet te genezen. Een goede behandeling kan er echter wel voor zorgen dat de ziekte beheerst kan worden en de klachten beperkt worden. In de fytotherapie wordt duivelsklauw als essentieel element beschouwd in het behandelen van chronische degeneratieve reumatische aandoeningen. Ook de oude volkeren in de Kalahariwoestijn gebruikten deze kruiden tegen reuma al. Duivelsklauw is immers een middel dat vocht afdrijft en urinezuur verdrijft. Daardoor is de kans kleiner dat gifstoffen zich zullen ophopen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de gifstoffen die zich al opgestapeld hebben in het lichaam hieruit verdreven worden. Op die manier kunnen reumatische aandoeningen voorkomen en genezen worden. Verder wijzen Duitse klinische studies uit de jaren zeventig uit dat de plant ook ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Zo vormt het dus een natuurlijke aanpak van reuma. Als je last hebt van reuma, is dit kruid dus zeker het proberen waard!

Duivelsklauw dosering

In het algemeen worden geneesmiddelen op basis van duivelsklauw vrij goed verdragen. Extracten van de plant kunnen ingenomen worden op verschillende manieren, zoals in de vorm van druppels, maar ook in de vorm van voedingssupplementen die kunnen genomen worden in de vorm van tabletten of capsules. Er moet echter wel opgemerkt worden dat voedingssupplementen niet mogen dienen ter vervanging van een evenwichtig, gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl. De aanbevolen dosering door de Duitse Commissie E-monografie bedraagt 4.5g plantenmateriaal per dag. Hierbij zou er tijdens de eerste vier weken al sprake zijn van gunstige effecten. In de ESCOP-monografie, daarentegen, wordt er maar een dosis aanbevolen van 1 tot 3 gram gedroogd plantenmateriaal, of een gelijkaardige hoeveelheid extract, per dag. Dit moet ten minste twee tot drie maanden ingenomen worden.

Duivelsklauw thee

Kruiden van duivelsklauw kunnen ook gebruikt worden om ontstekingsremmende thee te maken. Ontzurende kruidenthee stimuleert de afvoer van zuren via de urine, wat goed is in geval van artrose. Op die manier zou men het dus ook een thee tegen artrose kunnen noemen. Deze thee wordt gemaakt door een theelepel met een kleine kop gedroogde wortel van duivelsklauw in een theepot te doen. Hier giet je dan een halve liter kokend water op en dit laat je afkoelen. Vervolgens laat je de thee een hele nacht trekken. Achteraf filter je de thee en drink je drie kopjes thee per dag. Hoewel deze vrij bitter smaakt, zal het toch de moeite zijn aangezien dit ontstekingsremmend werkt en dus de gewrichtspijnen bij onder andere artrose vermindert.

Duivelsklauw bijwerkingen

Over de bijwerkingen van duivelsklauw is nog niet enorm veel geweten. Wel wordt er gesteld dat diarree de meest algemene bijwerking is van dit kruid. Daarnaast kunnen er ook andere bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, buikpijn, oorpijn, misselijkheid en braken, maar ook verlies van eetlust. Verder is het ook mogelijk dat er allergische reacties van de huid optreden. Ten slotte kan duivelsklauw ook een hoge bloeddruk en menstruatieproblemen veroorzaken. In een aantal gevallen moet extra opgelet worden bij het gebruik van duivelsklauw of kunnen de bijwerkingen ernstiger zijn. Dit is het geval bij diabetes, omdat duivelsklauw mogelijks de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Daarnaast valt het ook te vermijden bij zwangerschap en borstvoeding, omdat er nog niet voldoende geweten is over de veiligheid van duivelsklauw. Verder dienen mensen met hart- en/of bloeddrukproblemen ook extra voorzichtig te zijn. Duivelsklauw kan immers de bloeddruk en de hartslag veranderen. Aangezien duivelsklauw de productie van gal kan aanmoedigen, kunnen patiënten met galstenen dit kruid best vermijden. Tot slot stimuleert de plant ook de productie van maagzuur, waardoor mensen die last hebben van maagzweren dit ook best mijden.

Duivelsklauw plant

1 geselecteerd - Verfijn selectie
Jouw selectie ×

9,2 / 10
 • Veerle uit Wateringen schreef:
  Goede service, snelle levering, de voordeligste
  Ik had nieuwe voorzetkamers nodig voor mijn puffer. Helaas bij de apotheek enorm hoge prijzen en moeilijk om er een extra te kunnen krijgen. Het scheelde hier bijna de helft qua prijs. Ik heb er meteen 2 besteld. Hele snelle levering en een lieve, handgeschreven kaart erbij. Top service! Ik zal hier zeker vaker bestellen. Scheelt een hoop gezeur bij de apotheek. Bedankt!
 • Annie uit middelburg schreef:
  uitstekend
  2x een bestelling geplaatst en beide keren snel en goed verzorgd geleverd. Heel tevreden!
 • Babs de Cock de Beer uit Tilburg schreef:
  Uitstekend
  Bekijken en bestellen bij Viata online apotheek, ging zeer goed en vlot. De levering was zeer snel. Wij zijn zeer goed tevreden.

duivelsklauw - alle producten

1 - 10 van 42 |
placeholder Branzinfort
 (4)
Branzinfort Tabletten 90 stuks

Voedingssupplement op basis van duivelsklauw, witte wilg, kurkuma, zwarte bes, en zink, in tabletvorm.Draagt bij tot een goede werking van de spieren, pezen en gewrichten.

50,00
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Arti-Forte plus
 (7)
Arti-Forte plus Tabletten 120 stuks

Voedingssupplement in de vorm van tabletten om het kraakbeen en de gewrichten te ondersteunen.

49,70
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Gratis levering voor dit product
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Boiron Harpagophytum procumbens moedertinctuur Druppels 60ml

Moedertinctuur op basis van duivelsklauw, in de vorm van druppels voor inwendig gebruik.

11,95
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Arti-Forte
 (0)
Arti-Forte Tabletten 126 stuks

Voedingssupplement met een uiterst uitgebalanceerde samenstelling van natuurlijke stoffen die het gewrichtskraakbeen ondersteunen.

38,00
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

promo
placeholder Arkocaps Harpagophytum
 (0)
Arkocaps Harpagophytum Capsules 150 stuks

Voedingssupplement op basis van duivelsklauw, in de vorm van capsules. Voor de beweeglijkheid en soepelheid van de gewrichten.

prijs apotheek: 32,50
27,30
-16%
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 32,50

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

promo
placeholder Dexsil Ice Gel Roll-On
 (0)
Dexsil Ice Gel Roll-On Roll-on 50ml

Roll-on op basis van organisch silicium, harpagophytum, menthol, en capsaïcine. Heeft een snel afkoelend effect (Ice Gel). Wordt gebruikt bij pijn en zwelling ter hoogte van spieren, pezen, en gewrichten. Handig in het gebruik, en makkelijk om mee te nemen. Mag gebruikt worden door zwangere vrouwen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

prijs apotheek: 12,50
10,25
-18%
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 12,50

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Soria 24-S Harpagofito
 (2)
Soria 24-S Harpagofito Tabletten 60 stuks

Voedingssupplement op basis van duivelsklauw in de vorm van tabletten, draagt bij tot soepele gewrichten.

prijs apotheek: 14,75
12,10
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 14,75

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Be-Life Harpago 750 BIO
 (0)
Be-Life Harpago 750 BIO Capsules 60 stuks

Voedingssupplement op basis van biologische duivelsklauw, in de vorm van biologische capsules. Aangewezen bij stijve en stramme gewrichten. Bevat geen lactose, gluten, gist.

prijs apotheek: 17,70
15,93
-10%
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 17,70

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Branzinfort
 (3)
Branzinfort Tabletten 30 stuks

Voedingssupplement op basis van duivelsklauw, witte wilg, kurkuma, zwarte bes, en zink, in tabletvorm.Draagt bij tot een goede werking van de spieren, pezen en gewrichten.

20,00
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

placeholder Chondro-Aid Fort
 (1)
Chondro-Aid Fort Capsules 120 stuks

Voedingssupplement op basis van glucosamine, chondroïtine, en harpago. Helpt de gewrichten soepeler, beweeglijker en comfortabeler te maken. Helpt bij de synthese van het kraakbeen waardoor de gewrichten soepeler worden.

prijs apotheek: 28,60
25,74
-10%
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 28,60

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

1 - 10 van 42 |
Gedeelde ervaringen
 • Een veel beter alternatief voor ontstekingsremmers. Geen maagproblemen meer. Een prima oplossing voor gewrichtsproblemen. Het ingrediënt Kurkuma is een natuurlijk wondermiddel.
  Tine Dhaene 04/10/2019
 • Zeer tevreden.Ik neem Arti-forte+reeds drie jaar voor mijn gewrichten, vooral voor mijn rechterschouder.Tot nu toe nog geen operatie voor die schouder.
  José 17/08/2019
 • helaas is dit niet effectief geweest voor mij, ik heb nog steeds mijn rugpijn 😢
  Amelia 27/01/2019
 • Super product. Leerde dit kennen toen ik bij dierenarts Tom Marien was om een renpaard te laten opereren. Daar ik zelf problemen had met een knie, beveelde Tom mij dit aan en sedertdien ben ik van alle leed af. Bedankt.
  Stefaan 27/12/2018
 • Ik beveel dit ook sterk aan om artrose pijn weg te nemen
  Hubert 10/12/2018
 • Reeds 6 maand op de sukkel met pijn in mijn kaakgewricht. Branzinfort gestart met 3/dag en nu op 2/dag. Geen pijn meer en verlost van het maagbelastende Feldene. Goed bevonden door mijn huisarts.
  Roland Depandelaere 26/11/2018
 • Depuis que j'utilise Branzinfort tous les jours, je dois prendre moins d'anti-inflammatoires, ce qui m'a d'ailleurs causé beaucoup de problèmes d'estomac. Je n'ai pas ces problèmes avec Branzinfort.
  Dominique 12/07/2018
 • 1 capsule per 3 maaltijden, continu, om de heupproblemen als gevolg van overgewicht te verbeteren.
  marc 28/12/2017
 • ben zeer tevreden en ... heb mijn ervaringen al verschillende malen gedeeld in de vriendenkring
  Marleen 06/10/2017
 • Ik had pijn aan mijn polsen, knieën en in mijn heupen. 20 dagen behandeling en ik ben alweer genezen!
  Francke 17/08/2017
 • Peesontsteking aan de duim een aantal weken een branche gedragen en begonnen met branzinfort 30 mgr . Werkt geen pijn meer!!
  Tannie 05/08/2017
 • gestart wegens acute lumbago,voelde direct een verbetering super!!
  Maidy 08/03/2017
 • voor mensen met artrose die ook al de gewone medikatie nemen en daar niet genoeg mee hebben, ik had nog teveel pijn, kan ik ten zeerste duivelsklauw aanraden, voor mij helpt het toch.
  danny 13/01/2017
 • Onlangs gestard met Branzinfort want ik wou geen medicijnen op aanraden van de maker zelf Pascal De Dene te Zaffelaere.ben zelfstandig en 44 j ,had een onsteking op mijn bekken en heel wat pijn,maar nu wat een verschil de steken zijn al weg en kan al vlotter bewegen.voor mij 10/10 en zeker een aanrader👍😉
  christine 07/01/2017