Duoderm Hydroactief 10cmx10cm 5 stuks

Steriel verband. Voor chronische wonden, doorligwonden (decubitis), ulcus cruris (beenzweer of open been). En ook voor acute wonden, traumatische wonden, brandwonden.

€ 14,08 -10%
12,67
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, morgen geleverd

DuoDERM Hydroactief verband is een hydrocolloïdaal wondverband bestaande uit een wondcontactlaag van hydrocolloïden (pectine, gelatine en carboxymethylcellulose) in een adhesieve polymeer matrix en een toplaag van polyurethaan foam. Wanneer het wondverband in aanraking komt met wondvocht, wordt een vochtig wondmilieu gecreëerd dat het genezingsproces stimuleert door bevordering vna het autolytisch debridement en het vergemakkelijken van de migratie van de epitheelcellen. Tevens kan het verband verwijderd worden zonder nieuw gevormd granulatieweefsel te beschadigen. DuoDERM is een primair wondverband maar kan ook als secundair verband in combinatie met andere wondverbanden worden gebruikt.

Toepassing

Chronische wonden: Decubitus (Stadium I-IV), Ulcus cruris Acute wonden: Chirurgische wonden (post-operatieve wonden, donorsites), traumatische wonden (kleine schaafwonden, snijwonden), brandwonden (eerste en twee graads), dermatologische excisies.
Contra indicaties

Patiënten die bekend zijn met een overgevoeligheid voor DuoDERM of de componenten hiervan.
Merk Duoderm
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Soort verband Hydrocolloïde
Niet inklevend? not available
Zelfklevend? available
Gedeelde ervaringen
  01/04/2017
  Onder mijn buitenenkel heb ik een open plek ter grootte van een € 2 munt met daaromheen kleine oppervlakkige huidbeschadigingen. Elke dag leg ik daar een nieuwe plak duoderm hydroactief op en binnen 2 weken zijn de opp. huidbeschadigingen verdwenen en heeft die open plek nu nog maar de grootte van een € 0.05 munt. Fantastisch product.
  04/02/2016
  ik heb een vers, groot operatielitteken om de binnenzijde van mijn voet, ongeveer ter hoogte van de schonrand. De druk van die rand was erg pijnlijk. Dat euvel was met de dikke duoderm (je hebt ook dunne) uitstekend te verhelpen hetgeen de mobiliteit sterk bevorderde.
  16/11/2015
  Ideaal voor open wonden die langdurig pijnlijk zijn door pleisters er af te moeten halen dagelijks. Erop plakken en dan om de 5 a7 dagen vervangen met verbluffend resultaat.
  12/11/2015
  8 maanden huidproblemen gehad niets heeft geholpen omdat het probleem zichzelf door irritatie in stand hield. Geweldig product binnen 14 dagen geheel van mijn klachten af.
  13/09/2015
  Geweldig product bij schaafwonden door fiets ongeluk